Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20267
De la 07 Ianuarie 2003
122880334

Comentariul comentariilor (CXLIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 23 June 2008, 23:00
Deşi, potrivit legii, trebuia să se pronunţe în termen de 48 de ore „Curtea de Apel Suceava a amânat verdictul la contestaţia lui Conţac”. Este vorba de contestarea alegerilor la funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean, Conţac considerând că înregistrarea unui număr de 14 mii de buletine nule nu este o situaţie normală, ci mai degrabă sugerează producerea unei fraude electorale. Pe lângă contestarea alegerilor, preşedintele PSD-ului a depus şi o plângere penală pentru ca procurorii să cerceteze dacă nu cumva numărul buletinelor de vot nule a fost generat de anumiţi membri din secţiile de votare. Deciziile luate de către Conţac, de a-şi apăra drepturile electorale, i-a nemulţumit pe cei care nu-l agreează ca politician şi care sunt în opoziţie faţă de PSD. „Amicu” îi sugerează: „D-le Conţac, gata cu circul! Devii penibil din cale afara!” Nu cred că această poziţie este una corectă şi cinstită. Şi Conţac se bucură în mod egal de protecţia legii ca orice cetăţean de rând. Mult mai realist este comentariul următor: „Da ce, n-are voie să spună despre furăciuni la voturi? Trebuie să tacă? Conţac trebuie să arate cum s-au furat alegerile, în numele celor care l-au votat şi cărora li s-a anulat voturile, măscăricii nemulţumiţi să tacă.”
N-au lipsit nici încurajările de genul: „Mergeţi înainte domnul Conţac, chiar dacă mafia din justiţie nu vă va da dreptate, cel puţin oamenii vor vedea că nu sunteţi un laş, aveţi respectul celor mulţi, hoţii n-au decât să latre pe la colţuri, e bine, dreptatea va fi de partea celui puternic şi curajos, nu o funcţie vă face pe dvs om, ci bunul renume care-l aveţi, că pudelilor de la PDL nu le convine, e treaba lor, oricum nici nu-i ştie nimeni de bine, din contra, asta-i oftică rău.” Cred că „Alegător” s-a apropiat cel mai mult de realitate: „Este josnic ce se întâmplă în acest judeţ! Mafioţii sunt schimbaţi cu alţi mafioţi.” Mai trebuie de precizat că această schimbare a fost legalizată prin votul nostru. Noi suntem cei care am înlocuit, prin felul în care am votat, vechii ciocoi cu o generaţie nouă.
Primăria Botoşani „Dă anual 300-400 milioane pentru Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” care se construieşte în zona gării. Începută cu vreo zece ani în urmă, construcţia bisericii abia dacă a depăşit cota zero. Iniţial se spunea că biserica se construieşte pentru ca ginerele preotului Grigore Diaconu prof. director al Seminarului Botoşani, să aibă propria parohie. Între timp a dispărut această motivaţie. Cert este că de când părintele Diaconu şi-a ridicat mâna de pe construcţia acestei biserici, lucrările n-au mai înaintat. Iată ce cred cititorii despre ridicarea acestor mastodonţi din piatră şi cărămidă, pe care îi numim biserici: „Cum poţi porni aşa construcţie cu banii de la cutia milei? Sunt sănătoşi cei ce au aprobat aşa ceva? Toţi popii vor biserici mari şi făloase, dar se întreabă de unde vin banii? Biserica din capăt, de la Primăverii, e catedrala ce mai colosală, trebuie bani, de unde? Au minte cei care aprobă ca la fiecare colţ de stradă să ridice câte o biserică, prin asta vrea să se demonstreze că suntem credincioşi? Mare greşeală. Popii, prin comportamentul lor ar trebui să aducă credincioşii la biserică, dar la ce auzim noi (vezi cazul popii de la Cândeşti) mai bine rămâneţi şi faceţi slujbe în bisericuţe de lemn şi fiţi mai evlavioşi, nu hrăpăreţi şi dornici de maşini care mai de care mai fiţoase.”
Nici că se poate o judecată mai limpede. Pentru că sunt mulţi absolvenţii de seminar care se bucură de trecere pe la unele înalte feţe bisericeşti, aceştia primesc învoirea să-şi ridice propria biserică şi să se rostuiască cu propria parohie. Este un caz fericit. Pentru că se poate întâmpla ca un preot bătrân, cu mult har duhovnicesc şi putere în credinţă, să fie îndepărtat din parohie pentru a face loc unui protejat al protopopului sau chiar de la Mitropolia Iaşilor.
„În comuna Roma, doar cinci consilieri s-au prezentat la şedinţa de constituire”, semn că ceilalţi încă nu şi-au făcut jocurile politice. Un anume „Don Corleone”, uşor de identificat în persoana unui membru din celebra familie Bârliga, ne întreabă: „De ce nu spuneţi că la Roma primarul nu vrea să repună în funcţie pe cei doi contra candidaţi din alegeri, care pentru a putea participa la alegeri s-au autosuspendat? Nu cumva Humelnicu îşi începe noul mandat cu un abuz în serviciu? Cei doi contracandidaţi sunt funcţionari publici şi Humelnicu nu are nici un drept legal să ceară demisia celor doi. Pe ce bază cere acest lucru? De ce a ameninţat pe cei doi că vor fi scoşi din primărie de poliţie?”
În primul rând că cei doi funcţionari, când s-au hotărât să candideze, n-au cerut şi părerea noastră. Aşa că n-au a ne cere părerea nici acum, când nu mai sunt primiţi la lucru. Dacă primarul le-a comis o nedreptate, legea o va repara iar primarul va suporta consecinţele propriei inconştienţe. Dar am şi eu o nedumerire: de vreme ce cei doi aveau un post călduţ şi bine plătit, de ce-au vrut şi mai multă mărire? Cine fuge după doi iepuri nu prinde nici unul, spune o veche zicală românească, valabilă şi pentru cei doi. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rebenciuc - un încurcă lume cu... rădăcini
În sfârşit, ordine şi disciplină la Poliţia Comunitară
Românul ajuns specialist în "porchettaro"
UE îşi arată colţii: imigranţii ilegali pot sta 18 luni după gratii
Voronin nu-l mai vrea pe Geoană la Chişinău
fără vreo explicaţie, vizita a fost contramandată de guvernul comunist
România a renunţat la Insula Şerpilor
interesele naţionale trădate de actuala putere ne mulţumim doar cu zona maritimă
Basarabia respinge NATO şi Rusia îi dă regiunea transnistreană
Ostaşi, Vă ordon: treceţi Prutul! Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte...
Sugar căzut din căruţă
Violator cu apucături sadice
Antidrog şi la Botoşani
Pompierii s-au aprins în concurs şi s-au stins cu premii
ITM a ridicat ştacheta amenzilor
Cum vrea E.ON Gaz să ne convingă să-i dăm mai mulţi bani
Anunţ privind restricţie la circulaţia tramvaielor
Program Tele'M Botoşani marţi, 24 IUNIE
Curiozitatea psihiatrului
Horoscop
Are 30 ani, este discret şi vrea ceva... oferind satisfacţie materială
PD-L riscă să primească o lovitură năucitoare
Ioan Rotundu
Temerea lui Baban
Comuna Hudeşti a rămas de căruţă
Vântul va fi pus la treabă în 14 comune botoşănene
Autorităţile instruite pentru situaţia de caniculă
Conţac se dă învins
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog