Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
9705
De la 07 Ianuarie 2003
67737276

Comentariul comentariilor (CXLVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 27 June 2008, 23:00
„Pirateria auto are girul Justiţiei” şi este în plină expansiune. Problema nu-i una simplă. Pe de-o parte, sancţiunile aplicate piraţilor auto de către agenţii de poliţie sunt anulate de către judecători. Apoi, plângerile penale depuse împotriva piraţilor au fost soluţionate de către procurori tot în favoarea acestora. O astfel de poziţie a justiţiei nu face decât să încurajeze înmulţirea piraţilor auto.
De partea cealaltă este dreptul posesorilor de autoturisme să-şi folosească maşina drept mijloc de a-şi câştiga existenţa. Numai că mafia care există la nivel de Botoşani, în ce priveşte activitatea legală de taximetrie, nu permite prestarea acestei activităţi de către toţi cei care doresc. Există bariere de netrecut în autorizarea activităţii de taximetrist, bariere menite să protejeze activitatea firmelor de profil. Dacă s-ar liberaliza această activitate, lăsând legea concurenţei să regleze numărul taximetriştilor operatori pe piaţă şi nu reglarea s-o facă cineva de prin Primăria Botoşani, după cum este motivat de unii sau de alţii, pirateria auto ar dispărea de la sine.
Cât priveşte obiectivitatea cu care judecătorii soluţionează astfel de cazuri, „Cetăţean” ne explică cum stau lucrurile: „De ce îşi bat joc de cetăţeni aceşti judecători? De ce nu aplică legea? Nu vor să o aplice pt că au primit peşcheş, iar când vine un sărman de om şi cere drepturile de salarii mamă ce-l mai flocăieşte de-i merg fulgii. Asta este justiţia la Botoşani, coruptă până în măduva oaselor. Numai lor îşi acordă drepturi salariale fel de fel, iar la restul care cer îi tratează cu dispreţ, că ei fac legea în România sub pulpana inamovibilităţii. Toţi de la Botoşani judecă după cum s-au sculat dimineaţa, nu după cum îi legea.”
Una din concluziile la care am ajuns după ce am analizat din mai multe unghiuri derularea alegerile locale a fost explicată în editorialul „Avem un sistem electoral viciat”. Toţi cei care au citit editorialul au fost de acord cu opinia mea. „Flămânzean” a comentat primul: „Mare dreptate mai aveţi, domnule Rotundu. La aşa electorat, aşa aleşi. Şi ne mai plângem! Nu ne mai gândim la copii şi nepoţii noştri care au umplut lumea pentru a-şi realiza cât de cât cele de trebuinţă şi nu au la ce se întoarce acasă. Turnăm o jumătate în falcă, după care umplem şanţul, strigând "trăiască candidatul".” Veşti nu tocmai plăcute ne-au venit şi de la „Săvinean”, care ne-a explicat cum s-au derulat alegerile la Săveni: „D-le Rotundu, la Săveni s-a petrecut cea mai mare golăneală din istoria alegerilor în acest oraş, unde postul de primar nu a fost câştigat ci cumpărat şi o parte din aşa zişii preoţi au pus umărul ca acest lucru, din nefericire, să se întâmple. Aveţi dreptate; sistemul nostru electoral este viciat.” În opinia mea, oameni mai vicleni şi mai făţarnici cum sunt unii preoţi nu găseşti în rândul altor categorii sociale. Am fost împotriva implicării preoţilor în politică, dar dorinţa lor de putere este nemărginită şi credinţa pe care o propovăduiesc devine falsă, dar pentru ei nu contează.
În sfârşit, „Ţâbuleac s-a aşezat fericit pe scaunul de preşedinte” al Consiliului Judeţean Botoşani. Un cetăţean alegător lansează un avertisment: „Numai acuma să veţi grijă în ce buzunare băgaţi "Banii Europeni"........că deh! a fost puţin cam scumpă campania asta electorală.” Problema accesării fondurilor europene este una extrem de complicată. Nu cred că în acest an vom beneficia de astfel de fonduri. Poate după alegerile parlamentare, când vom lua cunoştinţă ce partide au deschisă calea la guvernare.
Bătălia pentru obţinerea celor două funcţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani este în toi. PD-L încearcă cu disperare să obţină sprijinul politic al PNL, dar „Liberalul Ţurcanu joacă tare, iar PD-L predică în pustiu”. Un comentator, ce nu se simte deloc bine când citeşte prin presa locală numele lui Ţurcanu, a consemnat: „...bravo d-le Ţurcanu ..eşti tare...la nivelul matale de înţelegere oricum nu va ajunge mesajul electoratului niciodată ...poate vei pricepe ceva când vei fi aruncat ca o măsea stricată din clică şi vei rămâne doar cu amintirea celebrelor declaraţii de presă sau la tv, când ai exersat cu sârg pronunţia pe silabe ... succes!” Cine îl subapreciază pe Florin Ţurcanu greşeşte. N-am să mă mir deloc dacă la toamnă numele său va figura printre cei nouă parlamentari ce vor fi aleşi. Omul acesta are o voinţă de fier şi ştie să găsească mijloacele adecvate pentru a-şi atinge scopul. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Horia Brenciu, în căutare de vedete
Colectarea restanţelor nu se poate face de la rudele persoanelor decedate
Cum s-a răzbunat fostul Baltă pe actualul Ceplinschi
Patapievici, Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor din Franţa
România reduce numărul de soldaţi români din străinătate
U.E. susţine integritatea teritorială a Basarabiei
Victimele deportărilor staliniste din Basarabia nu-şi pot recupera averile
Oratorul şi antreprenorul de pompe funebre
Horoscop
Program Tele'M Botoşani
Vrea o mână de ajutor... să câştige un ban
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Caz de incest la Stăuceni
100 de euro – motiv de scandal între profesori
Scandalagii din cimitirul Pacea au fost amendaţi
Obuze aflate pe punctul de a exploda
Apa Grup ne umflă facturile la apa meteorică
Incendiu în zona Cornişa
Peremiştii îşi plâng soarta
Distracţie la cote maxime pentru tudoreni
Activitatea de protecţie a plantelor nu prea este întrebată
Parcare cu plată pentru şoferii botoşăneni
Festival de muzică rock la Botoşani
Şefa Loteriei Naţionale este nună mare la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!