Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21186
De la 07 Ianuarie 2003
122881253

Comentariul comentariilor (CXVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 18 May 2008, 23:00
În dorinţa de a trezi interesul electoratului botoşănean, candidatul liberal la funcţia de primar al Botoşanilor, Gheorghe Sorescu, a început să arate cu degetul către primarul Flutur, căutându-i şi arătându-i nerealizările. În replică, primarul Flutur a găsit de cuviinţă să-l compare pe Sorescu cu un virus liberal. Aşa s-a născut articolul „Sorescu este comparat cu un virus liberal gen „Ţurcanu” Bineînţeles că primii care s-au repezit la comentarii au fost actualii contracandidaţi ai lui Flutur, ascunşi sub diferite pseudonime. I s-a reproşat lui Flutur că n-a adus la botoşani investitori care să ridice supermarketuri precum la Suceava, că oraşul este plin de şanţuri sau că faptele ce le invocă acum, în campanie, lipsesc cu desăvârşire.
Toţi aceşti comentatori, trei, patru la număr, de fiecare dată aceeaşi, uită că botoşănenii, chiar şi cu nemulţumirile de disconfort create pe seama lucrărilor stradale, apreciază că ceva s-a schimbat prin Botoşani. Vorba lui „Tralala” (ce pseudonim!): „Pentru că Flutur este singurul primar care a mişcat lucrurile la nivel de Botoşani, este acum ţinta tuturor nevolnicilor care vor să-i ia locul. Numai că aceşti nevolnici sunt vreo cinci, iar botoşănenii care apreciază ce-a făcut Flutur sunt cu zecile de mii. Faptul că Flutur va ieşi din nou primar îi face pe nevolnici să-şi roadă unghiile de invidie şi să nu poată dormi noaptea. La cât mai multe coşmaruri, nevolnicilor!”
Nici comentariul semnat de către „Pricopsitul” nu-i unul de ignorat: „Halal economişti! Marile unităţi comerciale tip moll, hipermarketuri sau selgros nu vin la Botoşani, unde-i sărăcie şi nu pot realiza cifra minimă de afacere care să le asigure profit. La Suceava oamenii au bani, muncesc, nu stau în crâşme ca pe la noi. Şi nu primarul decide venirea lor, ei decid. A venit Dedemanul şi deja are mari probleme, că de jumătate de an lucrează în pierderi, pentru că n-a reuşit să termine constructorul investiţia. Muncitorii noştri umblă după ciubuc, nu după muncă.”
Vădit situat de partea lui Flutur a comentat şi „Secrieru”, care nu-i acel Secrieru ce-a fost cândva liderul marcant al PNL Botoşani: „Sala de sport a promis Secrieru că o termină, când ministrul Tineretului era Crin Antonescu. Egner s-a lăudat şi el vreme de patru ani. Acum este aproape gata şi tot cârcotiţi. Nişte nemernici, care se vor primar fără a avea în mapa profesională nimic realizări, doar evaziune fiscală, minciuni şi potlogării. Flutur va mai fi primar cel puţin patru ani, să termine ce a început. Botoşănenii îl vor vota, că n-au să strice votul pe nişte terchea-berchea.” Cu siguranţă că botoşănenii, când vor merge la vot, vor tranşa şi problema viitorului primar. Decizia le aparţine, noi doar chibiţăm ca la fotbal.
Noul şef al Oficiului Judeţean de Protecţia Consumatorului, „Ţurcanu a împărţit amenzi şi l-a ameninţat pe primarul Flutur”, marcându-şi astfel începutul în forţă al activităţii. Faptul că, printre alte activităţi, Ţurcanu a controlat şi modul în care sunt întreţinute locurile de joacă pentru copii, „Un cetăţean” s-a simţit uşurat: „În sfârşit îi pasă cuiva de noi şi nu e vorba doar de locurile de joacă unde stai cu ochii pe copil, ca pe vechea butelie pt că nu-i oferă siguranţă sau de şocurile de curent după care îţi iei aparatura în spate şi pleci la reparat dacă ai norocul să mai ai ce repara, să amintim şi anii de chin în care fie pieton, fie conducător auto ne-am dorit să avem aripi pt. a putea ajunge la serviciu sau la piaţă asistând neputincioşi la hărnicia muncitorilor ce săpau groapa imediat ce numai bine au astupat-o şi turnau sârguincioşi beton în bălţile de pe străzi .Cine îmi returnează banii cheltuiţi cu reparaţiile la maşină şi pantofii distruşi (e drept că nu aşa costisitori ca ai primarului...)????”
Dacă Mihai Ţurcanu se va dovedi neîncorsetat în politica liberală şi-şi va face datoria cu mult pragmatism, ajutând economia judeţului, nu aflimentând-o prin amenzi, se va bucura de apreciere. Din păcate, şi el va fi un palmaş politic ca toţi şefii instituţiilor descentralizate ale statului.
Liderul PNL, deputatul Liviu Câmpanu, a intrat în conflict cu judecătoarea care este preşedintele Biroului Electoral Municipal Botoşani. Câmpanu „Sugerează că judecătoarea BEC Botoşani este aeriană” iar cititorii atât au aşteptat. „Cicanica” a dat tonul cu: „Domnul Câmpanu are dreptate. Şi această judecătoare a ajuns pe funcţie prin relaţii şi după ce a absolvit o facultate pe banii lu babacu. Habar n-au ce au de făcut şi cum trebuie să soluţioneze un conflict electoral. Nişte momâii juridice, nimic altceva!” L-a completat „Je”, în aceeaşi tonalitate: „Şi câte mai sunt ca ea...dar bănuiesc că ştie toată lumea de acest lucru. Nu are importanţă pe ce bani a făcut facultatea, ptr. că toţi am făcut-o pe banii părinţilor, important este că habar nu are ce-i cu ea. Asta e problema. Şi atunci de ce mai stă în funcţie, îmi răspunde cineva?” Nu cred că-şi asumă cineva responsabilitatea să dea un răspuns sincer. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Olivia Steer va fi din nou mămică
Ciobanul şi domnişoara înţepată
Program Tele'M Botoşani luni, 19 mai
Noi oportunităţi de a munci în străinătate
Ce mai zice electoratul?!
Ioan Rotundu
A stârnit patimi liberale printre ucrainenii din Cândeşti şi Mihăileni
O taxatoare taxată prompt de hoţi
Ţăranii şi fermierii stau încurcaţi în cererile pentru motorină
La Dealul Mare bălăriile incompetenţei continuă să crească
Pinochio - motiv de ceartă electorală
Stadionul municipal botoşănean încă este în lucru
O trupă de actori din Japonia va juca la Botoşani
Peremiştii botoşăneni fac lobby pentru Ambulanţă
Lui Ştefan îi este jenă de propriul program… cu promisiuni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog