Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17141
De la 07 Ianuarie 2003
122877208

Comentariul comentariilor (CXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 20 May 2008, 23:00
Primarul de Flămânzi, Gheorghe Micuţaru, a emis o dispoziţie prin care afişajul electoral era permis şi în şcoli. Noi am zic că „S-a dus din nou la şcoală… să predea lecţii de politică social-democrată”. Aflând de decizia primarului, inspectorul general Pavel Rusu, liberal pe faţă, s-a făcut leu-paraleu. Numai că supărarea sa nu prea are temei legal, de vreme ce legea interzicea campania electorală în şcoli pe vremea când acestea erau sub directa coordonare a IŞJ. Acum, că şcolile fac parte din patrimoniul primăriei, iar principiul descentralizării a început să prindă viaţă, primarul poate dispune asupra bunurilor aflate în gestiunea primăriei, fără să-l întrebe şi pe Rusu de la IŞJ Botoşani.
Luând act de întreaga tevatură, „Arhimede” are părerea sa: „Rusu vorbeşte prostii, el face politică la greu, a făcut politica intereselor proprii şi dacă nu ştie, toţi profesorii sunt ahtiaţi după şuşanele politice, simpatii şi adeziuni, cam la toate partidele, aşa că declaraţii aiurea să nu dea.” Atitudine va continua să ia, pentru că altfel intră în conflict cu şefii PNL şi riscă să i se ia şefia.
Codreanu nu-i om sărac. Dimpotrivă, are o avere frumuşică şi chiar de invidiat. Însă omul este pragmatic. El ştie că oricât ar cheltui cu PRM-ul, nu va obţine rezultate politice care să-i permită să-şi scoată pârleala. Aşa că preferă să stea pe margine şi să-i critice pe cei care dezvoltă un afişaj opulent. Ultimul partid pe care Codreanu l-a criticat pentru afişajul ostentativ este PD-L. Ca răspuns, cei din PD-L l-au avertizat: „Peremiştii o să vadă şi mai mult portocaliu în faţa ochilor”. Un aspirant la scaunul de primar, prin a cărui buzunare bate tot un vânt peremist, a considerat disputa un prilej de a-şi face ceva campanie pe gratis. El a comentat: „Mare bătaie de joc din noi locatarii. Am ajuns să nu mai suport culoarea portocalie, m-am intoxicat de această culoare. De dimineaţă până se face întuneric nu mai pot să ies pe balcon deoarece steagurile puse din metru în metru şi mari de 4/6m m-au adus în stadiul de a face o criză nervoasă. Şi totuşi ei nu ştiu că ce-i mult strică? Ajunşi la intoxicare oamenii ajung la starea de vomă.” I-a răspuns „Albăstrel”, simţind cam cine s-ar ascunde în spatele acestui comentariu: „Ţie îţi place culoarea roşie, nu portocalie. Stai cu ochii pe semafor, nu pe stâlpi, comunist răpciugos ce ai fost şi peremist netrebnic ce eşti.”
În dispusă şi-a făcut intrarea şi „Ne-am săturat” cu „Ne-am săturat de jigodiile portocalii! Ne-am săturat de "Primarul Faptelor" care cu atât se poate mândri că a făcut pt Botoşani, l-a murdărit in portocaliu. Ce urmează? Câini comunitari vopsiţi în portocaliu? Şanţuri şi gropi vopsite în portocaliu? Apă caldă de la Termica tot aşa? Ne-am saturat de "Fapte Portocalii" E problema acestui comentator că s-a săturat aşa repede de ce-a făcut Flutur. Dar mai sunt câteva zeci de mii de botoşăneni cărora le plac faptele primarului şi vor să-i acorde un nou mandat pentru a le continua. Decizia aparţine celor mulţi, cei puţini urmând a se supune majorităţii, că aşa-i în democraţie.
În timp ce partidele s-au încins în lupta electorală, „La Dealul Mare bălăriile incompetenţei continuă să crească”. Există pericolul ca orice cale de comunicaţie către Truşeşti şi mai departe spre vama Stânca – Costeşti să fie întreruptă, pentru că în zona numită Dealu Mare, drumul naţional s-a prăbuşit şi nimeni nu se arată interesat în a-l reface. În ce-l priveşte pe prefectul interimar, subprefectul Mihai Elvădeanu, n-a mişcat un deget ca cei de la Regionala de Drumuri şi Poduri Iaşi să facă ceva. „Cetăţean” a găsit şi o explicaţie, la starea de apatie ce l-a cuprins pe Elvădeanu: „Acest domn ELVADEANU aşteaptă pensia, nu cunoaşte mai nimic din problemele judeţului. Şanse are să mai încurce iţele încă o nouă legislatură.” Un alt comentator constată: „Drumul spre Truşeşti este varză!” Aşa este, dar nu interesează pe nimeni în momentul de faţă. Toţi şefii umblă după voturi pentru partid.
La editorialul „Ce mai zice electoratul?!” comentarii au fost abundente şi diverse. Pentru că preşedintele PSD, Constantin Conţac are prima şansă de a fi ales prin vot uninominal preşedintele CJ, „Posibil alegator” crede că „D-le Rotundu, părerea mea este că la conducerea CJ, Conţac va pierde datorită listei negre care a apărut la nivel naţional!” Cititorul, în părerea sa, n-a ţinut cont de mentalitatea de pe la noi. În primul rând că la ţară lista neagră nu spune nimănui nimic. Cei care-i înţeleg rostul, potrivit mentalităţii de pe aceste meleaguri, ţin cu cel oropsit. Mai pe şleau, lista neagră îi aduce lui Conţac voturi. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primarul Lungu a blocat manifestările liberalilor
O nouă obrăznicie E.ON
la Clubul Pensionarilor contorul aleargă
Liberalii se tem de trădare
Problema sporurilor de noapte nu prezintă interes electoral
Artiştii plastici au schimbat impresii cu colegii din Hliboca
Cod galben pentru Moldova
Situaţia testelor cu subiect unic
Proiectul Comenius a fost îndulcit cu rahat turcesc
Tudor Stoleru – un mecanic de succes în Italia
PIR: Ameninţările Italiei la adresa românilor, praf în ochi
Tătuca Lenin şi-a falsificat diploma de studii superioare
Chişinăul şi Tiraspolul şi-au unit forţele împotriva României
Drame sociale generate de incapacitatea de plată faţă de creditele ipotecare
Program Tele'M Botoşani miercuri, 21 mai
Primăriţa liberală Vamanu a n-a uitat imnul PD-L-ului
24 de echipe şi-au disputat premiile concursului electoral de tenis cu piciorul
Ofertă generoasă
Horoscop
Abia şi-a ridicat vila, şi trebuie s-o vândă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog