Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
101
De la 07 Ianuarie 2003
123144096
pnl

Comentariul comentariilor (CXXIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 27 May 2008, 23:00
Supăra că botoşănenii simpatizează mai mult cu „portocalii” decât cu „galbenii”, premierul Tăriceanu a tăiat Botoşanii de pe lista cu fonduri pentru investiţiile deja începute. Socoteala sa a fost una simplă: dacă botoşănenii au să vadă că primarul Flutur nu mai continuă investiţiile începute, vor trece de partea candidatului PNL. Experienţa m-a învăţat că astfel de măsuri, de obicei, se întorc împotriva celui ce le ia. Face parte din firea noastră să simpatizăm cu cei oropsiţi, chiar dacă marginalizarea lor se face în mod justificat. Cred că dacă premierul Tăriceanu ar fi dat banii, ar fi fost spre folosul PNL, care s-ar fi putut lăuda că sunt interesaţi de soarta municipiului înainte de a fi ales primar candidatul lor. N-a fost să fie, şi pace!
Luând act că „Premierul Tăriceanu a tăiat Botoşanii de pe lista cu banii pentru investiţii”, comentatorii au reacţionat după cum le sunt simpatiile politice. Cei mai feroce în acuzaţii s-au manifestat oponenţii lui Flutur, care s-au bucurat la culme că a fost lăsat fără bani pentru investiţii. Mă aşteptam la astfel de reacţii, de vreme ce suntem în plină campanie electorală, dar să treci peste interesul tău şi să elogiezi o măsură luată împotriva ta şi a concetăţenilor tăi nu mi-am putut imagina că poate întuneca în aşa hal raţiunea unora. Iată cum a gândit „Axa I” măsura luată de premier: „Cum să fie luat în considerare un oraş al cărui primar o săptămână este în PNL şi următoarea în PDL! Din punct de vedere politic noi avem un primar PNL (altfel Flutur ar trebui să demisioneze ) care în acelaşi timp este preşedinte al PDL Botoşani! Cameleon în politică, cameleon şi în promisiunile către electorat! Halal lui! Vrea să fie reales! Ha! Ha! Ha!” De reales îl vor realege botoşănenii care gândesc cu picioarele pe pământ şi care nu vor să ajungă primar în locul său. Dacă va merita, bineînţeles!
Considerând că nu-i suficient că a scos Botoşanii de pe lista cu alocarea banilor pentru continuarea investiţiilor începute, premierul Tăriceanu a anulat şi fondurile ce urmau a fi alocate pentru finalizarea lucrărilor la sala polivalentă. „Primarul Flutur primeşte de la Guvern un alt bobârnac” i-a bucurat din nou pe contracandidaţii lui Flutur, care s-au grăbit să-l împroaşte din belşug cu zoile politice în care-i place preşedintelui Băsescu să scalde întreaga clasă politică, cu excepţia celor din PD-L.
De această dată a fost postat şi un comentariu responsabil, semnat de către „Dezamăgitul”, care a sesizat scopul măsurilor luate de premier: „Aveţi un caracter mărunt. Orbiţi de ura împotriva lui Flutur nu vedeţi cruntul adevăr. Tăriceanu împarte banii politic. Cei de la PNL, în frunte cu Câmpnau, au intervenit la Tăriceanu să nu mai dea bani la Botoşani, pentru că Sorescu n-are şanse să fie ales. Din toată această luptă suferim noi, iar democraţia este călcată în picioare. Urmând logica lui Tăriceanu, unde nu-i primar liberal nu se mai dau bani. Altfel spus, trebuie să alegem numai primari liberali. Este ruşinos că această mârşăvie guvernamentală şi liberală totodată are susţinători printre noi. Iar dintre aceşti susţinători, unii vor să fie primari.”
Consiliera municipală social-democrată Viorica Andronache a făcut mult tam-tam pe seama faptului că „SC Termica Botoşani stă înglodată în datorii” Nu este o noutate ceea ce susţine consiliera. Numai că ea este complice la situaţia de la Termica: Vreme de patru ani, când primarul oraşului a fost social-democratul Florin Egner şi când schema societăţii a fost umflată cu sute de angajaţi, protejaţi ai săi, consiliera tăcea mâlc. Termica a fost înglodată în datorii în perioada când, deşi avea propria conducere, decizia venea din biroul primarului Egner. Acum se văd consecinţele deciziilor iraţionale luate atunci.
„Cristi” vede în stil propriu situaţia Termicii: „Termica nu mai are nici-o şansă. Diaconu să-şi dea demisia, ptr.că nimeni nu v-a renunţa la centrala de apartament ptr. serviciile date de Termica. Punct. Nu ne mai îmbrobodeşte Diaconu cu descântecele lui, ştiu că am dat un pumn de bani pe centrală, dar nu stau la cheremul nimănui. Aşa că Dle Diaconu ...nu te mai gândi că mai ai vreo şansă. La Iaşi scandalul este în floare pe aceeaşi problemă, asta ptr. că nu de mult spuneai să luăm exemplul lor, că o duc bine în sistemul centralizat, pe cine vrei să minţi? Ne-am săturat.” Diaconu are dreptate. Viitorul va fi tot al unui sistem centralizat, dar la nivel micro. În curând, datorită creşterii preţului la gazul metan, centrala de bloc sau de apartament va deveni un lux şi va cere bani mulţi.
Interesant a fost şi faptul că multe comentarii au fost postate de la calculatoarele societăţii Termica şi toate împotriva directorului Diaconu. Dovadă că la Termica se munceşte ca înainte la stat, iar Diaconu n-a reuşit să-i pună la treabă. Într-un fel, bine-i face! La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul Nicolaescu a fost generos în laude
Cum au fost lecuiţi de grevă distribuitorii de medicamente
A rezistat ispitei banului
Ioan Rotundu
Pe amatorii dornici de extinderi ilegale îi paşte închisoarea
Numele revoluţionarilor care vor primi hectarul de teren
Centrul de Agrement de la Cornişa va fi gata peste doi ani
WC –uri ecologice pentru uz public
În trei zile Bulevard „Eminescu” va fi redat circulaţiei
Este drăguţă, are 30 de ani şi vă face o invitaţie
Ţărăniştii vă invită la vot
Program Tele'M Botoşani miercuri, 28 mai
Are o maşină care seamănă cu Speedy Gonzales
Bestiarul extremiştilor europeni
40.000 de euro pentru un forum inutil
Ar putea fi şi David Kramer omul ruşilor?!
Horoscop
Logică avocăţească
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog