Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
15036
De la 07 Ianuarie 2003
74764416

Comentariul comentariilor (I)

  • (Ioan Rotundu)
  • 2 December 2007, 23:00
Pentru că tot mai mulţi cititori mi-au solicitat să reiau rubrica de faţă, m-am decis să le respect dorinţa, ca un fel de cadou din partea Jurnalului Online, pentru că tot am intrat în Luna cadourilor. În aceste zile noi am început să publicăm o serie de dezvăluiri despre cum a putut fi jefuit patrimoniul unei societăţi, prin organizarea într-o structură de tip mafiot a mai multor personaje din sfera puterii. Despre modul în care controversatul om de afacere botoşănean Tonino Boldea a devenit proprietar pe patrimoniul societăţi BONINTEX Botoşani, patrimoniu considerat a valora în jurul a două milioane de euro, dar pentru care s-a plătit efectiv 310 mii euro, noi am aflat dintr-o întâmplare.
Fiind în sala de judecată pentru a urmări un alt proces, atenţia mi-a fost atrasă de către o contestaţie la executare silită promovată de către BONINTEX. Modul în care avocatul angajat a ridicat o serie de aspecte juridice, în susţinerea acţiunii societăţii şi împotriva executorului judecătoresc Vasile Manoilă, lăsa să se înţeleagă că la mijloc s-a petrecut un abuz extrem de grav în ce priveşte respectarea legii. A fost nevoie de ceva timp ca să facem rost de copia unor documente depuse la dosar, pentru că nu puteam să începem dezvăluirile numai pe seama celor auzite în sala de judecată.
Ancheta noastră a fost intitulată „O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos (II)” şi a atras atenţia cititorilor de la bun început. Iată ce crede „Sătănuţa” despre acest Tonino: „Acest om, dacă putem să-l numim aşa, şi-a făcut o avere colosală numai prin inginerii financiare şi prin evaziune fiscală. Trebuie să ne amintim că Garda Financiară Bistriţa şi Parchetul Cluj îl anchetează pentru o evaziune de 20 milioane de euro, împreună cu Ursu Şfaiţăr şi Catană şi pentru a nu-i confisca averea a făcut alte inginerii, scoţându-l din societate pe administratorul Ursu. Domnilor ziarişti, care aţi avut curajul să intraţi în cea mai mare mafie din Botoşani, vă rugăm să vă orientaţi şi spre acest caz. Felicitări!”
Un alt cititor, „Costică” aduce în actualitate o poveste mai veche, despre care presa locală a amintit câte ceva, dar foarte vag: „Tonino a mai făcut o rambursare de TVA de un milion de euro, tot prin inginerie, ajutat de Maga, dar a corupt pe anchetatori şi nu i-a făcut nimic. Acest infractor s-a îmbogăţit numai prin furat. A luat o parte din patrimoniul industriei cărnii cu 800.000 lei când banii nu aveau nici o valoare şi cantina cu 300.000 lei. Aceste bunuri le-a luat tot de la Finanţe cu ajutorul lui Maga şi Ştefan, de aceia trebuie deschisă o anchetă. El umblă numai cu şpaga, doar nu are pregătire, este ospătar.” Iată şi ceva de domeniul incredibilului. „Salariatul” susţine că Tonină s-a împrietenit în afaceri şi cu drogurile: „Am fost salariat la Tonino şi când vin maşinile cu carne din Olanda, în carcasă sunt introduse pachete cu canabis, droguri. Am descărcat de multe ori şi am văzut, iar Tonino îmi spunea că sunt condimente. Credea că noi suntem aşa de proşti!”
Dezvăluirile noastre sunt abia la început. În privinţa drogurilor, deşi îmi vine greu să cred că s-ar petrece aşa ceva, poate că poliţiştii care se ocupă cu astfel de probleme vor găsi o cale să verifice care este realitatea.
Grămezile de moloz şi gunoaie cu care sunt onoraţi la intrarea în Botoşani, cei care vin dinspre Suceava, ne-au atras atenţia şi pe seama lor s-a publicat reportajul „Primarul trebuie să coboare milităria din pod, că altfel nu se poate”. Ne-am referit la militărie, pentru că terenul în cauză aparţine unităţii militare de pe Sucevei. „Observator” a remarcat că „Este de neconceput ca tocmai acolo unde armata administrează să fie dezordine. Unde am ajuns?! Vai de capul ei de disciplină militară!” Cititorule, nu trebuie să ne mirăm. De febra îmbogăţirii n-au scăpat nici militarii, cu grade mai mici sau mai mari. Terenul de acolo valorează bani grei, ori lăsat în paragină, eventuala lui vânzare nu va atrage atenţia publică. E şi asta o tehnică!
Ştirea că Marcela Lozneanu, preşedintele Partidului Conservator, a demisionat pentru că a înregistrat rezultate slabe la alegerile europarlamentare noi am intitulat-o „Politica bunului simţ i-a adus lui Lozneanu demisia”. Mai mulţi cititori au compătimit-o, iar unii au încurajat-o să nu dezarmeze. Cu referire la comentariile ranchiunoase, „Cetăţeanul Popescu” o susţine în felul său: „Pentru cei de sus nu e nimic de comentat.... Doamna Lozneanu, nu renunţaţi, va ţin pumnii. A fi educat, consecvent, un om de suflet e adevărat nu sunt calităţi de lider acum, dar continuaţi-vă drumul.” Problema doamnei Lozneanu este alta. Partidul său n-are structuri în teritoriu, n-are forţă politică, nu are lideri locali mânaţi de ambiţia de a se lupta de la egal la egal cu reprezentanţii rurali ai PSD, PNL, PD etc.
Nu ai cum să obţii rezultate politice din birou sau conducând partidul prin telefon. Şi mai este o problemă: banii. Dan Voiculescu n-a copleşito pe Lozneanu cu bani, când a venit la Botoşani, aşa cum a făcut penegistul Gigi Becali cu Dorin Ciuştea. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Colectare selectivă a deşeurilor în localităţile rurale
Jandarmii au primit ordin să nu mai asigure paza la şcoli
E.ON ne creează cele mai mari probleme
cu tupeu, după ce-a omorât un om, a contestat la Judecătorie amenda primită
Spitalele în vizorul Gărzii de Mediu şi… atât
Cardul european de sănătate nu mai este la mare căutare
Vă ajută să vă modernizaţi afacerea
Anunţ important
„O minune într-un lan de soare”
Umorul şi caricatura la loc de frunte pentru tinerii botoşăneni
Fasniuc a devenit nevricos
Dacă-i bal, bal să fie, chiar dacă-i… liberal!
Doi democraţi râvnesc la funcţia vacantată de Drăguş
Liberal democraţii prezintă adevărata ameninţare a liberalilor
Câmpanu are coşmaruri din cauza afişelor PLD
Ziua Naţională a fost sărbătorită la Botoşani
Avocatul şi amanta
Horoscop
Coastă de porc umplută cu mere
Finalistii la “Dansez pentru tine”
Tragedie în familia consilierului judeţean Calistru
Râde hârb de oală spartă
Ioan Rotundu
Credinţă şi Onoare
O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos (IV)
recursul îi consfinţeşte lui Tonino dreptul de proprietate câştigat prin inginerie financiară
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă