Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
974
De la 07 Ianuarie 2003
123124545
pnl

Comentariul comentariilor (IX)

  • Ioan Rotundu
  • 20 January 2010, 23:00
Îndată expiră o lună de zile de când am păşit în noul an şi „Aplicarea legii salarizării unitare orbecăi prin ceaţa birocraţiei”, pentru că cei din Guvernul Boc n-au emis normele metodologice de aplicare. Şi nici nu sunt semne că vor fi elaborate prea degrabă. Şi ştiţi de ce? Se aşteaptă să vadă ce revendicări mai vin din partea sindicatelor pentru ca prin normele metodologice să se mai cârpească din greşelile şi nedreptăţile cuprinse în lege.
„Om” a încercat să repare acest necaz cu o glumă făcută pe seama politicienilor: „Dacă despre legea aceasta se discută de mai bine de un an de zile şi încă tot nu se ştie cu ce se mănâncă, este clară calitatea umană, intelectuală, morală şi civică a celor aflaţi în fruntea naţiei!!! Unul bun de glume spunea că aceştia (şefii noştri) nu pot fi înecaţi nici de tsunami: având capul "plin cu vid", îi ţine deasupra apei!!! Putem s-auzim numai de bine? NU!!!” Gluma o gustăm, că suntem un popor care facem haz din necaz, dar cu salariile nu ne putem permite să glumim. Se apropie luna februarie şi odată cu ea lichidarea pentru luna ianuarie. Bugetarii şi aşa manifestă o stare de nervozitate că nu ştiu cine şi câţi îşi vor pierde locurile de muncă. Ar fi periculos să se mai toarne gaz pe foc şi pe seama salariilor.
Cineva a întrebat: „Cum se vor încadra cei ce au absolvit „studii de înalt nivel” la SPIRU HARET de 3 ani? Tot cu studii superioare? Iar începem să ne batem joc din cei ce au muncit pentru o diplomă şi-i putem în aceeaşi oală cu SPIRU HARET?” Dacă şi la stat s-ar plăti ce ştii să faci, ca în sistemul privat, şi nu după ce diplomă, s-ar elimina multe inegalităţi şi s-ar repara multe nedreptăţi. Cum la stat se plăteşte diploma şi nu ştiinţa de carte, ce mai contează de unde a obţinut acea diplomă!
Editorialul „Poliţia Botoşani îl faultează pe preşedintele Băsescu”, prin care am abordat comportamentul autorităţilor noastre faţă de moldovenii veniţi de peste Prut, s-a bucurat de atenţie din partea cititorilor şi mă bucură acest fapt. Mă bucură, pentru că există dovezi vii cum că românilor nu le este indiferent faptul că bună bucată din ţara lor se află pe mâna străinilor. Germania s-a reîntregit teritorial într-un moment istoric favorabil internaţional şi pe care l-a fructificat la maximum.
După 1990 am avut şi noi un astfel de moment, dar preşedintele Iliescu n-a fost capabil să înţeleagă situaţia şi s-o fructifice. Apoi a venit rândul celor de peste Prut să aibă un preşedinte gen Iliescu, pe Voronin. În momentul de faţă suntem extrem de aproape de o conjunctură favorabilă reunificării teritoriale, chiar dacă nu ca la nivelul celei din 1918. Preşedintele Băsescu simte acest lucru, motiv pentru care a deschis, atât cât să nu supere UE, relaţiile cu românii de peste Prut. Din păcate, eforturile de la nivel naţional sunt umbrite de către unele autorităţi locale, care nu înţeleg mersul istoriei.
Mi-a plăcut comentariul semnat de „Flacăra violetă”, şi pe care-l reproduc: „Poliţiştii şi jandarmii sunt categoria socială cea mai incultă. Tema articolului este una cu tentă unionistă, ceea ce dă bine în preajma zilei de 24 ianuarie. Dar câţi înţeleg că unirea popoarelor nu se face cu legea ci cu sufletul?” Da, editorialul are tentă unionistă şi sunt unul dintre milioanele de români care-mi doresc ca ţara mea să fie în graniţele ei istorice şi nu în cele fixate de minţile bolnave ale unor politicieni sau şefi de state de aiurea.
Şi „Străinul” a sesizat un fapt extrem de adevărat: „Poliţia şi jandarmii din Moldova sunt consideraţi ruşinea ţării. Sunt oameni inculţi, lipsiţi de respect, şperţari, insolenţi şi comit grave abuzuri de putere. Nu cu ei vom realiza noi unirea cu Moldova. Domnul Rotundu a sesizat bine răul pe care îl produc aceşti oameni în unificarea României. Numai că de data aceasta sunt proşti, dar puţini şi răul lor va fi mai puţin observabil. Asta nu înseamnă că nu trebuiesc luate măsuri cu ei pentru a nu-şi mai etala prostia în faţa lumii.”
De vreo doi ani circul în concediu prin Ardeal şi am toată stima pentru poliţiştii din această provincie românească. Au un comportament cu adevărat demn de civilizaţia europeană. Cum intri în zona Moldovei, indiferent de poarta prin care o faci, cum lipsa de civilizaţie şi profesionalism ale poliţiştilor devin deranjante. Unde-i sărăcie, bădărănia este la ea acasă!
Presa străină scrie că „În România, corupţia este instituţionalizată” Este ruşinos, dar nu putem ascunde adevărul sub preşul naţional, că nu mai suntem singuri, facem parte din Uniunea Europeană. Starea noastră naţională actuală a surprins-o foarte bine „Om”, prin comentariul: „În naivitatea unora, ar trebui să ne bucurăm pentru faptul că suntem şi noi buni la ceva!!! Ceea ce nu înţeleg eu: vin străinii şi ne spun ce se întâmplă în ţara noastră şi nouă ne pare o glumă!!! Când madam Udrea a fost unsă ministresă, unii au hăhăit, alţii s-au bucurat, alţii au zâmbit în barbă şăgalnic, alţii au fost nemulţumiţi. Unii chiar au protestat. Mai mult sau mai puţin perceptibil. A trebuit să arate presa internaţională pe cine au pus românii ministru la dezvoltare pentru ca unii români să deschidă ochii. Despre locul pe care-l ocupă şpaga în viaţa românilor şi a României s-a scris enorm. Nu a dus Dunărea atâta apă din cretacic şi până acum câtă cerneală s-a consumat pe această temă. Ce folos că nu aude cine trebuie adică cei ce ne conduc! Pentru că acolo se îndreaptă toată şpaga!!!” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Crimă cu furt de arme la Pompieri Dorohoi
Curaj, domnilor profesori de istorie!
Profesorii disponibilizaţi nu vor beneficia de salarii compensatorii
Colegiul Medicilor acuzat că blochează pătrunderea medicilor tineri în sistem
Surpriză de proporţii în oraşul Răscoalei
cel mai liniştit an infracţional din ultimul deceniu
Vasilache vă invită în poveştile lui Creangă
Cine e această femeie?
Fetiţă dispărută fără urmă
Copil de 13 ani dispărut de o săptămână
Box la Palatul de Justiţie din Botoşani
La patine, înainte!
Tichetele cadou, un dar cu supărare
Ţiprigan a umblat cu pâra la prefect
Şobolanii roşii vor rotiţi, nu eliminaţi
Ioan Rotundu
Miron Mitrea s-ar putea alătura echipei lui Năstase
el vrea în schimb fotoliului de preşedinte al Senatului pe care stă acum Geoană
Cerşetori de rang guvernamental
Emil Boc pierde funcţia de preşedinte al partidului
A lipsit de la ceremonie, pentru prima oara după 60 de ani
16 companii particulare din Franţa îşi fac propria bancă
ar funcţiona în România o asemenea iniţiativă?
O peliculă românească ocupa locul 3 între cele mai apreciate filme istorice ale lumii
Condamnarea comunismului în Republica Moldova ar fi o erezie
Un deputat PDL vrea lege pentru acordarea unei pauze de masa obligatorii
Ţinutul izvoarelor de ape minerale
România înregistrează printre cele mai puternice reveniri pe segmentul valorii activelor
‘Omagiul Unirii’ la Biblioteca Judeţeană ‘Mihai Eminescu’ Botoşani
Moscalii pierd Ucraina
O nouă biserică română baptista în Kitchener
Vlad Filat s-a văzut cu basarabenii din New York
Horoscop
Terorişti de rahat
Incendiu cu victimă la Răchiţi
Locuinţă incendiată de un jar căzut din sobă
Politicile şcolare în România –în acelaşi trend cu UE şi SUA –
sau vor urma modelul Congo?
Crezi în conspiraţii? Ai putea fi impozitat!
“The Soviet Tale”, un documentar soc despre crimele comunismului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog