Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2869
De la 07 Ianuarie 2003
118354401

Comentariul comentariilor (IX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 11 December 2007, 23:00
Înainte de neaşteptata unificare a PD cu PLD, ordonată din raţiuni politice ori bachice ale chiriaşului de la Cotroceni, prin medial locală botoşăneană s-a vehiculat de mai multe ori teza că viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani va fi democratul Cristian Achiţei. Chiar şi după ce ordinul de unificare emis de preşedintele Băsescu a început să fie pus în executare, din interiorul PD-ului s-a reafirmat că „Cristian Achiţei – candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean”. Cititorii, luând act de încăpăţinarea cu care Achiţei persistă în demersul său de a ocupa o funcţie ce nu i se potriveşte nicicum, şi-au făcut încă o dată datoria şi au comentat. „Dudu” întreabă ironic: „Pe cine aveţi candidat, băi papagalilor?” Amintindu-şi de o scriere sadoveniană, „Alegător” compară: „Achiţei?!! O glumă bună pentru acest judeţ al sărmanilor!” Nici „Eu” n-are sentimente mai nobile. El îndeamnă la meditaţie: „Mai gândiţi-vă, nu cred că e cel mai potrivit (frumos spus) dar nu este un contracandidat pe măsură ptr Conţac, trandafirul încă e prezent la Bt.” Aşa este, judeţul miroase încă puternic a trandafir, iar mirosul l-a îmbătat pe Achiţei, dându-i trăiri aurolace.
Munteanu, protejatul lui Oprişanu cocoţat în fruntea Spitalului judeţean Botoşani, a dorit să şocheze presa prin a-i arăta cât de mult se preocupă el de unitatea spitalicească ce-o păstoreşte. După ce-a purtat reporterii numai prin spaţiile spitaliceşti pe unde a avut interes, fiecare reporter s-a dus la redacţia sa şi a scris ce-a înţeles şi văzut. Reportera Jurnalului Online a sclipuit articolul „ Lucrări în plină desfăşurare la sălile de operaţie”. Informaţiile aduse la cunoştinţa publicului nu l-au păcălit însă şi pe „Dudu”, ce a ţinut să se revolte prin următorul comentariu: „Nu ştiu de ce le faceţi atâta reclamă la cei din poză, mai bine ar da nişte răspunsuri: cum au făcut licitaţiile, cine a câştigat licitaţiile. cine a făcut parte din comisie...? Întrebaţi cât nu e prea târziu, s-ar putea să nu primiţi răspuns. Mai corect ar fi să caute cine trebuie....”
Cititorul nostru chiar crede că Munteanu sau Oprişanu îşi vor etala în văzul lumii interesele ce poartă fesul lor liberal? Astfel de aranjamente se află, de obicei, doar când părţile ajung la conflicte şi una dintre ele dă fuguţa prin vreo redacţie să facă dezvăluiri. Cum s-a întâmplat şi recent. Să nu ne pierdem răbdarea. Cei aflaţi călare pe osul puterii nu-s departe de un anumit conflict al împărţirii sferei de influenţă.
După ce a lansat în joc pionul otrăvit, schimbând cam tot ce a însemnat conducere în Sănătate provenită din resturile Alianţei DA. acum „Câmpanu susţine că vrea limpezirea apelor la ISS”. E o declaraţie de complezenţă. Dacă voia cu adevărat această ordine, n-o dădea afară pe singura femeie doctor cinstită. Mă refer la Rodica Bontaş, care a fost schimbată din funcţia de şef la Autoritatea de Sănătate Publică cu Oprişanu. Ştim cu toţii ce-a ieşit în urma acestei schimbări total neinspirată. Din nou „Dudu”, că-i harnic în comentarii: „Doamne iartă-l pe acest Câmpanu, vrea ordine, dar cu el şi gaşca cine face ordine?” Se spune că până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii. Poate că până la pedeapsa divină va da cu agheasmă cei de la DNA. Cu siguranţă că vor ieşi mulţi diavoli la vedere publică.
„Liberalii îmbracă straie de Moş Crăciun” şi vor porni prin judeţ la împărţit cadouri. „Anonim” ne întreabă: „De unde, domnule Rotundu, au 'isteţii' de liberali bani de aruncat şi în câini. Fără ruşine încearcă să cumpere lumea, şi până la alegerile locale vor tot încerca s-o cumpere, dar oamenii sunt cuminţi şi îşi vor pune şi ei întrebarea de unde şi de ce.” Mă surprinzi comentatorule! Cum de unde bani? Dar de ce crezi că se luptă Oprişanu, Beleca, Mihai Alexandru, Munteanu pentru a călări activitatea agenţilor economici? Crezi că nu mai pot ei de grija noastră că vom cumpăra produse vechi, de proastă calitate sau că-i mizerie în localuri? Să fim serioşi. Altele sunt interesele lor. Alt ceva îi mână-n luptă.
Bine a fost primit evenimentul editorial consemnat sub titlul „Hotărât lucru: Petrariu are talent cu carul”. Mă bucur că printre cititorii Jurnalului Online sunt mulţi cei interesaţi de astfel de evenimente culturale, devenite tot mai rare. Cineva ne roagă: „De unde se pot cumpăra? Se găsesc în librării? Se pot face comenzi pe email (la ce editură)? Mulţumesc!” Volumul de poezie îl puteţi cumpăra de la Librăria nr. 8, aflată vizavi de Prefectura Botoşani. Să mai consemnăm şi o urare: „Felicitări Doru şi la mai multe apariţii! Alături de talent, pui şi multă pasiune! Doamne ajută! Stela B.” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tinerii botoşăneni încurajaţi să îşi facă o carieră
Îngrijorare pe seama nevotării bugetului de stat
Primarul Flutur face cu ochiul către PDL
Am fost impresionat de durerea lor
Ioan Rotundu
E.ON vrea să investească în termoficare
Ultima rectificare de buget a anului
Social democraţii şi-au stabilit criteriile de selectare a candidaţilor
Ţărăniştii vor să abordeze politica alianţelor
Sindicaliştii ies astăzi în stradă, pentru că aşa au promis
Botoşănenii primesc ajutoare pentru a putea achita factura la încălzire
Bolnavii de diabet vor beneficia gratuit de o analiză
Amenzi duble faţă de anul trecut, pentru un Mediu mai curat
Garda de Mediu a fost dotată cu încă o maşină
Oana Pellea este Vrăjitorul din OZ
Trei medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică
Unde petrec vedetele Pro Tv Crăciunul şi Revelionul?
Mirarea martorului
Horoscop
Oportunitate bună pentru o casă nouă
Funcţia şi puterea legii continuă să genereze monstruozităţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă