Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26735
De la 07 Ianuarie 2003
122912384

Comentariul comentariilor LV

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 April 2009, 23:00
Cele trei partide parlamentare, respectiv PDL, PSD şi PNL şi-au perfectat lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Nu fac un comentariu asupra acestor liste, pentru că intenţionez să scriu un editorial separat. Mai ales că sunt mulţi cei care m-au întrebat cu ce partid s-ar merita să voteze pentru aceste alegeri. Deocamdată „Mihaela Huncă este candidatul PSD Botoşani la europarlamentare”, iar botoşănenii şi-au exprimat din plin dezaprobarea pentru o astfel de alegere. „Un alegător” le-a zis-o de la obraz: „Nu le e ruşine să propună aşa o persoană de inferioară din toate punctele de vedere? Dar ce să ne mirăm dacă au reuşit în Parlament atâţia maimuţoi. Îţi vine să emigrezi de ruşine, cu aşa o candidatură mizerabilă.”
O nedumerire şi-a exprimat-o şi „Alex”, care întreabă: „Păi dacă a folosit banii publici în interes personal, deci cu alte cuvinte a fraudat banul public, (ştiu că atunci a fost un scandal şi în presă), cum să o puneţi pe listă la europarlamentare? Cu oameni de ăştia vă lăudaţi? Şi auziţi exprimare: ,,e o bună activistă de partid!”. Doamne, parcă mă întorc în timp când la putere erau activiştii din PCR.” Nu trebuie să ne alarmăm. Dacă va ajunge pe lista candidaţilor, Mihaela Huncă va fi aşezată undeva în partea de jos a acesteia, adică pe un loc neeligibil. Însă desemnarea ei ca şi candidat din partea judeţului Botoşani nu ne face deloc cinste. Dar trebuie să observăm că ea este expresia a ceea ce constituie moralitatea politică a celor care conduc în prezent PSD Botoşani.
Acuzat de Constantin Conţac, fostul preşedinte al PSD, că ar fi fost informator al Securităţii, „Marcu va demisiona din funcţia de senator şi va pleca din oraş”. Cel puţin aceasta a fost reacţia sa de răspuns la acuzaţia lui Conţac, bineînţeles dacă această acuzaţie se va confirma. Cred că senatorul Gheorghe Marcu s-a pripit cu declaraţia şi sunt mari şanse de a-şi face bagajul şi a părăsi Botoşanii. De la CNSAS s-au primit semnale că într-un anume dosar s-au găsit rapoartele sale de urmărire a unui fost evreu botoşănean Segal. Voi detalia aspectul pe blogul meu.
Până atunci, „Aha” a comentat: „Deci vom afla că sunteţi nişte târâturi securiste la sfârşitul mandatului, bine că v-a mers cu declaraţia în fals acum, aşa cum i-a mers şi lui Nichita, frustratul de Dorohoi. Bă handicapaţilor, voi nu vă vedeţi cam câtă valoare aveţi? Foştii voştri colegi de muncă vă dau de gol, nu alţii, ăştia ştiu cum umblaţi cu informatul şi cu golanitul, revoluţionarilor, mizerii umane cocoţate în Parlament pe neştiinţa oamenilor de rând. Odată şi odată tot se va afla chiar, credeţi că adevărul îl puteţi ţine sub obroc o veşnicie?” Cine are urechi să audă, cine are ochi să citească. Omul de rând nu mai este dispus să se lase păcălit de aparenţe şi vrea să ştie totul despre cei care îi cer votul. Este normal să fie aşa!
Primarul Cătălin Flutur a prezentat public „Investiţiile Primăriei Botoşani pentru anul 2009”. Cineva „Mina” îi pune următoarea întrebare: „Aşi dori să pun o întrebare Dle primar din Botoşani. Cine este responsabil că în satele din judeţul Botoşani nici un sat nu are nici măcar apă curentă. Sunt bune investiţiile, dar dacă omul nu este sănătos atunci pentru cine le facem.” Comentatorul se află într-o vădită derută în ce privesc competenţele administrative ale primarilor. Flutur este primarul de Botoşani şi n-ar nimic în comun cu ce se întâmplă prin satele judeţului, unde competenţele revin primarilor de comune. În ce privesc investiţiile din Botoşani, o parte se realizează cu bani europeni. Iar aceşti bani s-au alocat special pentru aceste investiţii, cum ar fi modernizarea centrului vechi al Botoşanilor. O schimbare a destinaţiei acestor fonduri, cum vor unii, ar însemna să se piardă finanţarea. În loc să fim mulţumiţi că s-au obţinut aceşti bani europeni, facem mofturi în mod total nejustificat.
În ultima perioadă, Guvernul Boc ia tot mai multe măsuri restrictive în ce privesc drepturile salariale ale bugetarilor şi tot mai multe măsuri de creştere a fiscalităţii. Mai nou „Guvernul Boc i-a lăsat pe bugetari şi fără tichete de vacanţă” Unora le pare bine că s-au anulat acordarea acestor tichete. Mă refer la acei bugetari care n-au beneficiat până acum de astfel de avantaje băneşti. „Nedumeritul” a considerat că un blestem s-ar potrivi numai bine că măsura nou luată de premierul Boc: „Buni mai sunt guvernanţii ăştia! Când ar da Domnul să trăiască măcar un an ca noi, cei mai mulţi! Seca-v-ar limba ascuţită!” De ce limba? Să le sece mâna cu care scriu măsurile pe care le pun apoi în practică. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine a confiscat unitatea liberală?
Ioan Rotundu
Guvernul României acceptă fără rezerve condiţiile dure impuse de FMI!
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI – 7 aprilie
Fraudă electorală masivă a comuniştilor de la Chişinău
De ce îi urâm pe românii din România?
Sechestru pe patrimoniul de la Cotroceni
Tache, prima comedie de-a-ndoaselea
Comunicat de presă învăţământ
Flotări în… pat
Horoscop
Vă oferă un Paşti fericit!
Taxa de solidaritate
În PSD se cotonogesc unii pe alţii, mai ceva ca pe timpul PCR
luptă nebună, nebună pentru locul de vicepreşedinte al lui Conţac
Camere de luat vederi în cele mai nesigure zone din oraş
Vicele Ghiorghiţă a pus gând rău câinilor maidanezi
CJAS Botoşani şi Colegiul Medicilor au salvat onoarea lui Ţâbuleac
Interzis la peşte!
Poliţiştii comunitari continuă apropierea de elevii din şcoli
Vitezomanii taxaţi de poliţişti!
Sânge contra libertate la Chişinău
Revoluţie la Chişinău! Apel la românii din întreaga lume pentru solidaritate cu românii basarabeni!
Evenimente cu foc!
Liber pentru cadrele medicale!
Huţuleac este din nou fericită!
Sindicatele din învăţământ dau semne de nervozitate
Diagnostic între viroză şi meningită virală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog