Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2625
De la 07 Ianuarie 2003
75073760

Comentariul comentariilor (LX)

  • (Ioan Rotundu)
  • 26 February 2008, 23:00
Agresiunea autorităţii de administraţie publică asupra cetăţenilor cu statut de pietoni, la nivel de Botoşani, se manifestă sub diferite forme. Recent, trotuarul din faţa fostului magazin Altex, concesionat cu ani în urmă răposatului Romică Dutcă, a fost marcat pentru parcarea maşinilor. Veronica Dutcă, cea care a moştenit spaţiul comercial de la răposatul soţ, după falimentul Altex l-a închiriat sau vândut la UniCredit Ţiriac. Iar banca a marcat trotuarul pentru parcarea maşinilor sale, lăsându-i pe locatarii de la bloc să-şi parcheze maşinile în stradă iar pe pietoni să se strecoare printre maşinile parcate pe trotuarul confiscat de bancă. Noi am încercat să aflăm cine s-ar face vinovat pentru această concesiune abuzivă şi de ce nu se revine asupra ei. Autorităţile au strâns din umeri, iar Veronica Dutcă ne-a închis telefonul. La reportajul nostru „Bani ai, educaţie nu şi nici nu se poate cumpăra!”, comentatorii au venit cu completări.
Cred că „Amarghedon” a cam simţit dincotro bate vântul: „La Botoşani, dacă ai bani poţi defrişa şi ocupa abuziv, dar cu acte in "regula" nu numai trotuare ci chiar şi spaţiile verzi. Cred că din acest punct de vedere (al gradului de corupţie a celor din cadrul autorităţilor locale şi judeţene) Botoşaniul ocupă un loc fruntaş pe ţară. Chiar vis a vis de actuala locaţie a primăriei ( str. Poştei) se fac în aceste zile lucrări de mărire a spaţiului comercial al unei croitorii, mărire care se face chiar pe spaţiul verde şi trotuarul din faţa acestei croitorii. Şi nu-i singurul exemplu. Tot oraşul a devenit un şantier menit a distruge şi ultimele rămăşiţe de spaţiu verde.” Dându-se „Ştiu tot” a ţinut să ne anunţe despre o altă iminentă imixtiune în peisajul nostru urbanistic: „Vă mai miră ceva în Botoşaniul ăsta? Aveţi răbdare şi o să aveţi ocazia să vedeţi un bloc în curtea "dispensarului de urgenţă", pardon a Spitalului Judeţean de Urgenţă un bloc cum nu aţi mai văzut... în loc de parcul unde să mai iasă şi bolnavii pentru a lua ultimă gură de aer (ptr. că de la Mavromati ieşi numai în sicriu dlor)...” Deşi reportajul nostru a fost citit de câteva mii de persoane, doar patru au considerat că a meritat să-şi exprime o opinie. Ori avem de-a face cu o dezamăgire totală la adresa administraţiei locale, ori indiferenţa din noi a învins spiritul civic.
Schimbat din funcţia de director al Direcţiei Agricole Botoşani „Pavel arată cu degetul spre ce-a ascuns cât a stat în funcţie”. Mai exact acuză faptul că la Dracşani au fost şi mai sunt crescători de animale care au beneficiat de subvenţii agricole în mod nelegal. Numai că tot Pavel a fost cel care, de pe funcţia de director, i-a acoperit pe cei în cauză şi a blocat controlul dispus de Prefectura şi Poliţia Botoşani. „Arătător” i-a spus-o de la obraz: „Alo! Spune de ce ai făcut tu. Dacă ai reuşit să faci şi ceva bine şi din iniţiativa ta, nu căuta acum să araţi cu degetul spre altul că nu e mai bun ca tine. Eu zic că, nu mai e nimeni ca tine. Hulpav, afemeiat, beţiv şi etc. Mergi sănătos la ghiţăii tăi.”
Cam în acelaşi stil au mai fost postate vreo 15 comentarii. Am avut din nou un exemplu de manifestare civică la adresa unor conducători de instituţii ale statului puşi în funcţie pe criteriu politic şi nu profesionale. Sper din tot sufletul ca această atitudine civică să se manifeste şi la momentul când vom fi invitaţi la urne. Adică să curăţăm întâi clasa politică de „zoi”, după care noua clasă să curăţe instituţiile statului de nulităţile profesionale. Pentru că „Manivelu” a observat acelaşi lucru: „Un derbedeu, iar dacă-l consolează, asemeni lui sunt o sumedenie în administraţie.”
Neinspirat a mai fost preşedintele PRM Dumitru Codreanu la conferinţa de presă de săptămâna trecută. Nebăgat în seamă de electorat, Codreanu a încercat să-şi revigoreze personalitatea politică prin a comenta politica editorială a Publicaţiilor Jurnalul Online, nemulţumit că nu-i aducem laude şi nu-i ridicăm osanale. I-am răspuns prin editorialul „De-a leapşa, cu Codreanu”. Faptul că i-am acordat atenţie lui Codreanu l-am supărat pe „Alegător”, ce mi-a atras atenţia că „Domnule Rotundu, cu toată stima ce o am faţă de dvs. consider că acest individ (nulitate absolută) nu merită să facă obiectul articolelor din presă. Cum a ajuns senator? A vândut tractoarele şi maşinile şi a cotizat la Ciontu, fosta mână dreaptă a lui Vadim. Dacă şi ăsta se mai consideră politician (habar nu are să ducă o frază la capăt pentru a se înţelege ce vrea să spună) înseamnă că s-a dus dracului toată politica românească” Am să ţin cont şi de această recomandare, dar nu în detrimentul informării corecte a cititorilor. Codreanu este preşedintele unui partid care cere votul electoratului. Iar cetăţenii trebuie să cunoască dacă merită să i-l dea sau nu. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Stăpânii orelor de religie
Chiar nu putem scăpa de aceste lepădături?
Ioan Rotundu
Controale mixte la cabinetele medicale din mediul rural
Greva foamei la Prefectură
Sala Polivalentă, veşnica pomenire a politicienilor locali
Concurs Internaţional de muzică uşoară la Brăila
Este dispus să-i facă loc lui Cozmâncă
Integra-m-aş şi n-am timp, că-s ocupat cu Primăria
Cerşetoria sancţionată din nou
Controale cu imunitate pentru bişniţari
”Un zâmbet de primăvară”
Vor să combată violenţa în şcoli cu controale
Vârstnicii vor avea un club la Crucea Roşie
Nemulţumiţilor să li se ia darul, adică tichetele
Noi calificări după gratii
Toate şcolile vor primi noi reţele pentru calculatoare
Cristian Tabără, îmblînzitorul de zimbri
Pentru că nu acceptă să fie sfidat, prefectul ameninţă cu sancţiuni
şedinţă cu năbădăi
Dispută încheiată cu isteţime
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 27 februarie
Noi locuri de muncă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă