Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13402
De la 07 Ianuarie 2003
122873469

Comentariul comentariilor (LXII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 28 February 2008, 23:00
Având impresia că Gabriel Oprişanu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, are ceva împotriva medicilor moldoveni, veniţi de peste Prut să umple golurile medicinii de familie din mediul rural, am procedat la o investigaţie în judeţ. Aşa s-a născut reportajul „Medici cu probleme de etică profesională”, adică, printre medicii moldoveni devotaţi profesiei, am găsit şi unii care creează probleme comunităţii în care s-au aşezat. „Saşa” a găsit o explicaţie: „Comportamentul arogant al unor medici moldoveni demonstrează, fără îndoială, ca sunt români!” Abordând problema dintr-un alt punct de vedere, „Sanepidul” atrage atenţia că „În instituţie s-a băgat teroarea liberală. Vorbiţi cu oamenii de aici şi veţi descoperi democraţia liberală şi cum se primesc ordine nescrise de a se amenda pe capete şi închide ilegal cabinete. Relaţiile le vom da sub anonimat, cred că ştiţi de ce.”
Încercând să ne reţină atenţia pentru o viitoare deplasare la Rădăuţi Prut, un comentator a explicat: „Domnul reporter nu a ştiut cu cine să vorbească la Rădauţi-Prut, că afla mult mai multe despre "marele domn doctor" Cucută şi meseriaşa lui soţie. Cazul cu pacientul cu tensiunea 20 e un mizilic. Dacă aţi şti câţi pacienţi au primit tratamente greşite, dintre care unii au rămas cu urmări pe toată viaţa, nu aţi mai avea aceiaşi părere "puţin" acidă la adresa aşa zisului doctor. Acu, mai nou, nu mai primeşte la consultaţii pe cei care crede că l-ar fi vorbit de rău, deşi de fapt au spus adevărul. Oricum, sper că o să mai ajungeţi la Rădauţi-Prut şi poate staţi de vorbă şi cu cine trebuie. Aştept un răspuns.”,br> E uşor să faci recomandări de investigaţii jurnalistice, fără a da cel puţin un reper de pornire. Când ajungem într-o comună, nu putem şti cine sunt persoanele cu probleme de pe urma unui medic, dacă nu ni se oferă informaţii. Nu suntem Mafalda, iar de multe ori suntem dezinformaţi în mod intenţionat. Nu toţi cei intervievaţi sunt de bună credinţă. De unde şi unele erori de documentare. Cert este că în ultima perioadă, din partea medicilor moldoveni, se simte o anume aroganţă profesională. Cred că în acest sens ar trebui să-şi concentreze forţele directorul Oprişanu.
Politica nu numai că naşte monştri şi monstruozităţi, dar creează şi situaţii care frizează absurdul. Liberalul „Câmpanu îi trimite lui Flutur bezele epigramistice”, iar democratul liberal Flutur îi răspunde cu o sugestie medicală de ordin psihic. Cert este că Liviu Câmpanu mai are de lucrat mult până va produce o epigramă reuşită, iar Flutur va trebui să găsească medicul competent care să-l verifice, psihic, pe Câmpanu. Cred că şi unul şi altul va primi cel mai competent „diagnostic” din partea electoratului, după ce se va prezenta la urne. După un astfel de „diagnostic” nu va mai cere nimeni vreo expertiză medicală. Cu răutate „Eu” l-a persiflat pe Câmpanu: „HA,HA,HA! Ce mai talent! Nu ajungi nici la degetul mic al lui Flutur! Încercări electorale zadarnice, s-apropie căderea!”
Nişte ţigani de prin zona Albeştilor au poposit pe spaţiul verde din zona Cornişa. Oamenii au tras faetonul pe imaş, au deshămat caii şi s-au aşezat cu burta la soare. Nu le-a tihnit. Au dat peste ei poliţiştii comunitari şi totul s-a soldat cu „Plăcere în mijlocul naturii, amendată de agenţii comunitari”. Unii cititori au condamnat gestul ţiganilor şi l-au apreciat pe cel al poliţiştilor comunitari. S-a găsit şi un apărător: „Măi, Ticule… la fel facem şi noi când ieşim la iarbă verde! Deosebirea e ca nu suntem ţigani şi avem maşini în loc de cai! Iar ca asemănare, avem chiar şi corturi!” Cam aşa este. Are dreptate acest comentator. Cu precizarea că maşinile noastre nu lasă în urmă balegă, adică resturi biodegradabile, ci ulei ars, poluator al mediului. O diferenţă mai greu de sesizat de către poliţiştii comunitari.
Revigorarea politică a PSD-ului prin readucerea în prim plan al lui Adrian Năstase m-a inspirat să scriu editorialul „Se întorc oare şi baronii?” Părerile s-au împărţit. „Botoşănenii, ca de obicei, vor fi fruntaşi în readucerea la putere a baronilor PSD. Şi tot ca de obicei vor fi uitaţi de către aceştia după ce vor prelua frâiele puterii...Piesa asta am mai văzut-o!” Dacă piesa s-a mai jucat şi se reia, înseamnă că a fost bisată de electorat. Împăciuitor, „Ronin” ne asigură: „Staţi liniştiţi! Cred că PSD-ul a învăţat multe în perioada de opoziţie şi nu va mai repeta aceleaşi greşeli! Oricum, echipele propuse de acest partid sunt net superioare ca pregătire profesională şi ţinută morală, cu câteva excepţii!” Cu aluzie prin pseudonimul ales „Pedelist” trage următoarea concluzie: „Analiză corectă. PSD îi va recupera pe pensionari şi va câştiga alegerile. Aşa vom scăpa de liberali şi ale făcături politice de-ale lui Băsescu. Numai PSD mai poate scoate ţara din rahat.”
Chiar dacă nu ne place, se poate observa că PSD-ul a luat un oarecare având electoral. Dar pentru a ajunge să se bată de la egal la egal cu PD-L mai are multe de făcut. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Răfuială preoţească pe fond politic şi cu profanare de morminte (II)
Ar trebui să pună mai mult osul la treabă
Prefectul gândeşte periculos de aproape de limita democraţiei
Controlul ministerial se va lăsa cu cazuri pentru Comisia de Disciplină
Bătrânul de 82 de ani din Copălău a redevenit un lup agresiv
O adolescentă şi-a revăzut mama din Flămânzi după 16 ani
Un recidivist ţigan a necinstit şi jefuit o bătrână de 82 de ani
Doar 6 miliarde pentru şcoli din partea Primăriei Botoşani
Conducerea Maternităţii din Botoşani vrea să fie gazdă pentru telefonia mobilă
Oblastia lui Voronin
„Cuvânt şi culoare” la Liceul de Artă
Societatea de termoficare funcţionează în pierdere
Nitriţii şi nitraţii nu pun în pericol starea solului din judeţ
Termica a ieşit bine după controlul ANRSC
Primăvară după gratii
Un cazan ce poate aduce economii însemnate
Crede că taximetriştii sunt oameni extrem de bogaţi
Omul bogat din Poliţie şi „săracii” piraţi auto
Noua Generaţie primeşte la „gioale”
Pune un grup de nuntaşi să împingă un excavator
Un craiovean a inventat tapetul Jugaru
Horoscop
Vorbă cu subînţeles
Felicitare de Ziua femeii din partea societăţii Termica
Program TELE'M Botoşani, vineri, 29 februarie
Vinde cu faţa la soare şi-n loc cu rezonanţă istorică
Prefectul Sorescu pe post de posibil „ţap ispăşitor”
Anunţ important DJT
Felicitare PNL Botoşani
Anunţ giurgiuvean
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog