Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19373
De la 07 Ianuarie 2003
78468914

Comentariul comentariilor LXIII

  • (Ioan Rotundu)
  • 22 April 2009, 23:00
În chiar Săptămâna Mare sau a Patimilor, cum mai este cunoscută săptămâna premergătoare sărbătorii Paştilor, „Primarul Flutur susţine că blocarea roţilor este o măsură europeană”. Altfel spus, primarul consideră abuzurile celor de la societatea care blochează roţile maşinilor parcate fără plata taxei sau în locuri nepermise, drept măsuri europene. Poate că ar cam fi momentul ca primarul Flutur să mai iasă din birou şi să seta de vorbă cu cei căzuţi victime abuzurilor acestei societăţi. Să mai urmărească în teren cât de corect este aplicat Regulamentul adoptat în acest sens şi dacă nu cumva chiar acest Regulament cuprinde o serie de măsuri care generează abuzuri.
Apoi, din dialogul cu cei năpăstuiţi pe nedrept, primarul va putea să-şi formeze o imagine exactă a percepţiei publice pe care o are viceprimarul Ghiorghiţă, cel înjurat de către mai toţi botoşănenii. Nu ştiu de ce, dar am impresia că primarul Flutur este un om izolat, căruia i se dau informaţii cu ţârâita şi numai cele trebuitoare clicii de profitori păstorită de către viceprimarul Ghioghiţă. Este o părere formată pe seama comentariilor postate la acest articol, comentarii ce-au depăşit cu mult numărul 30. „Studentu Şomer” care citeşte Jurnalul prin accesare de la Universitatea Babeş – Bolyai Cluj, ne-a informat cum stau treburile prin capitala Ardealului: „Auzi la el primar: primăria nu face profit, nu e societate comercială. Măi draga Cătă, îmi eşti antipatic, da' asta nu se pune la socoteală, e doar o confesiune. Însă ce vreau să te rog e să arunci o privire în alte judeţe din UE, cum ar fi Cluj-Napoca, unde primăria deţine serviciul de ridicări şi unde cei care îţi ridică maşina îţi lasă aviz de juma oră că urmează a fi ridicată. Mai mult, daca te prezinţi în momentul ridicării maşinii, plăteşti doar jumătate din amendă de asemenea. Noah, da' aci îi Cluju, ce-i drept.”
O astfel de opinie a deranjat, fie pe viceprimarul Ghiorghiţă, considerat naşul acestei afaceri, fie chiar pe cei de la societatea înnărăvită la abuzuri, numai să scoată banul. Aşa că imediat a fost postat acest comentariu: „De asta eşti şi şomer, pentru că atât te duce capul şi pentru că nu eşti nici informat. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Botoşani daca vrei să ştii. Şi nici în Cluj nu este serviciul primăriei, este tot concesionat. Iar dacă tot vrei să ştii la Iaşi tariful este de 290 ron, la Braşov 400, la Bucuresti 500 şi exemplele pot continua. În Botoşani este 120 şi tot vă plângeţi. Ce ar fi mai bine să nu mai greşim şi apoi cu siguranţă nu vom mai plăti.”
La o astfel de replică, cu caracter vădit de dezinformare, „Studentu Şomer” a revenit cu „Să mori tu de invidie şi multă informare, dacă la Cluj nu primăria are serviciul ridicări auto. Eu de 5 ani sunt în Cluj, eu am lucrat cu cei de la ridicări auto şi, cel puţin doar din acest motiv, consider că ştiu cum e realitatea aici în Cluj referitoare la ridicări auto. Poate e şi în BT chestia cu jumătatea amenzii, însă aici se respectă! Mai studiază pe google şi apoi rupe-te în figuri cu informaţii”
Din cele peste 30 de comentarii, favorabile au fost vreo trei, patru şi acelea introduse de părţile direct interesate în afacere. Problema însă este alta. Primarul Flutur, vicele Ghiorghiţă să ia aminte că prin introducerea măsurii ridicării autoturismelor parcate anapoda şi-au erodat puternic electoratul, şi-au făcut duşmani mii de botoşăneni care-i înjură pe toate site-urile presei locale. Cei doi ar trebui să mediteze adânc la faptul că aproape 63% dintre români nu mai au încredere în marinarul-preşedinte Traian Băsescu, că mitul cu marinarul invincibil se destramă într-un ritm galopant şi că vremea portocaliilor se apropie de sfârşit. N-aş vrea să fiu în pielea celor doi când, la toamnă, Băsescu va fi plimbat cu cătuşe la mâini, aşa cum a dat el dispoziţie să fie plimbat Becali. Din acest punct de vedere, preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac este mult mai diplomat, mai cerebral şi mai apropiat de botoşăneni, el recunoscând că firma ridicătoare de maşini comite multe şi grave abuzuri.
O altă dispută creată în Săptămâna Patimilor a aparţinut tot primarului Flutur. În săptămâna când adevăraţii credincioşi sunt mai miloşi ca oricând, primarul a pus gând rău animalelor de companie. „Flutur vrea să-i disciplineze pe proprietarii animalelor de companie”, adică să-i vadă pe stradă, dotaţi cu măturică şi făraş, gata de a lua startul la strâns mizeria lăsată de câini. Este ciudată declaraţia primarului. Circul prin Botoşani de zeci de ani, dar nu mi-a fost dat să calc peste vreun rahat de câine pe trotuar sau pe pietonal. Câinele îşi face nevoile în iarbă, sau pe la tulpina copacilor, iar fecalele lor sunt biodegradabile şi nepoluante. Ca dovadă, nici câinii comunitari n-au umplut trotuarele sau aleile dintre blocuri cu răhăţei.
La aşa o intenţie, aşa comentariu, autor „Paul”, la rându-i proprietarul unui căţeluş de apartament: „Dar mai sunt 10.000-15.000 de câini maidanezi, primarul şi consilierii locali având atribuţiuni foarte clare faţă de câinii vagabonzi, atribuţii care nu le-au respectat niciodată. De ex., în zona Sucevei sunt max. 10 animale de companie, de regulă căţei mici de talie. În schimb, sunt peste 40 de câini mari (deja sunt foarte vechi în zonă), care sunt ...ai domnului primar. Cătăline, eu voi strânge rahatul de la căţelul meu când tu vei demonstra că maturi după 5 maidanezi. Voi chiar aţi terminat treburile oraşului şi vă întreceţi în ghiduşii. E săptămâna mare! Îţi doresc tot binele pe care îl doreşti tu la alţii!” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Eveniment editorial de seamă
Mistere, legende şi tradiţii despre Sfântul Gheorghe, omorâtorul balaurului
Mare spectacol mare în faţa Prefecturii Botoşani
Profesorii vor lefuri mai mari, iar legea salarizării unice îi nemulţumeşte
în replică, guvernanţii le oferă mijloace de evaluarea muncii
Guvernul Boc taie bursele elevilor români, dar este generos cu elevii ţigani
Bolnavă psihic înecată în iaz
Vă ajută să obţineţi bani europeni
În zilele de Paşti, peste 1500 de persoane s-au adresat spitalelor
Demersuri ca Maternitatea să se numească „Dr. Ladislau Szente”
3 oameni ucişi, trei dispăruţi şi 41 de oameni torturaţi
Tratamente naziste aplicate de poliţa de la Chişnă, tinerelor arestate
Trei publicaţi americane de prestigiu pun tunurile pe regimul Voronin ş pe stăpânii săi
Voronin medaliază pe cei care au coordonat şi executat fraudarea alegerilor
Voronin de Constanţa cenzurează presa
PROTEST al Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei
Cuvântul magic al lui Ţâbuleac
Horoscop
S-a întâmplat în mijlocul naturii
Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”
Curăţenie şi de Paşti!
Evenimente cu foc şi fără!
Directorul Eltrans face studii de caz pe seama angajaţilor
Poliţist cercetat penal şi disciplinar, în urma unui accident rutier
Primarii Flutur şi Gireadă par să fi bătut palma grăniţuirii Botoşanilor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă