Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24789
De la 07 Ianuarie 2003
122884856

Comentariul comentariilor LXLIX

  • (Ioan Rotundu)
  • 16 June 2009, 23:00
Sâmbăta trecută, la Botoşani, a avut loc un eveniment mai aparte. A fost vorba de o „Lansare de carte creştino-legionară”, autorii fiind din Braşov şi totodată membri ai unei organizaţii pro legionară. „Dan” a luat act de eveniment şi a remarcat: „Iarăşi un subiect captivant... Îmi place subiectul ţi mai ales cum scrieţi. Nu este o laudă ieftină. Acest neam românesc a avut şi are mari duhovnici ortodocşi, plini de har, adevărate modele spirituale. Aş mai enumera doar câţiva părinţi care au urmat aceeaşi cale spre Hristos: Arsenie Boca, Ilarion Argatu, Arsenie Papacioc, Ioan Iovan, Galeriu şi mulţi alţii. Ei fac parte din tezaurul spiritual al acestei ţări. Cât priveşte legionarii, cred că cei care au consemnat faptele istorice au fost nedrepţi cu ei şi au falsificat intenţionat, denigrator. întreaga lor activitate. Mi-au plăcut, spre exemplu, cele scrise de Ion Coja referitor la legionari, şi nu este singurul care ne descoperă în parte adevărul despre această organizaţie.”
Apoi, comentatorul îşi exprimă dezacordul în ce priveşte îndoiala mea că se va reuşi suprimarea agriculturii în favoarea alimentaţiei sintetice sau că se va reuşi impunerea unei religii unice, mondiale. „As mai adăuga un mic comentariu cu permisiunea dvs...Aţi scris în acest articol că nu sunteţi de acord cu unele puncte de vedere exprimate. Îndrăznesc să împărtăşesc opiniile celor care le susţin, cu riscul de a va contrazice - e părerea dvs, v-o respect, atât. Doar aş dori să reflectaţi la anumite lucruri, ca de ex.: noul Codex Alimentarius, recent aprobat în România, care va intra în vigoare în decembrie 2009, vă spune ceva?”
Da, îmi spune despre lipsa de responsabilitate a celor din ministerul Agriculturii faţă de alimentaţia sănătoasă a poporului român, despre indiferenţa politicienilor noştri, care dau dovadă de servilism faţă de cei din UE, în dauna intereselor naţionale, pe care le afectează extrem de grav. Dar adoptarea Codex Alimentarius nu înseamnă că omenirea va renunţa la agricultura şi alimentaţia clasică. Am distrus noi agricultura, datorită inconştienţei politicienilor, dar nu se va întâmpla şi în alte ţări. Sunt convins că vom reveni la alimentaţia clasică, cu alimente fără euri sau alte substanţe chimice de sinteză. Deja Europa dă astfel de semne, numai România se trezeşte mai greu la realitate.
În ce priveşte impunerea la nivel mondial a unei religii unice, iarăşi avem de-a face cu un vis utopic. Nici musulmanii nu vor renunţa la Alah-ul lor, nici creştinii la Hristos. Mai mult de jumătate din populaţia globului este needucată, aflată la pragul de jos al civilizaţiei umane, cum ar fi provincii întregi din China şi India, dar şi din Africa. Ca să le impui acestora o religie unică, mai întâi trebuie să le ridici nivelul de educaţie, să sară peste anumite etape ale evoluţiei umane şi să-i aduci direct în contemporaneitate, ceea ce este imposibil în condiţiile actuale. Temerile de o alimentaţia sintetică şi de o religie unică mondială sunt alimentate de forţe oculte cu scopul de a deturna atenţia lumii civilizate de la adevăratele lor intenţii. De exemplu implantarea cipului, care va deveni pentru om gardianul personal, nu pentru a-l apăra, cât pentru a putea fi controlat în toate mişcările vieţii sale personale.
La Ipoteşti, „Eminescu tratat cu sictir de către ministrul Paleologu şi autorităţile locale”. Mai explicit, ziua de duminică, 14 iunie, dedicată comemorării morţii poetului, eveniment ce a avut loc la Memorialul Ipoteşti, n-a fost onorată de ministrul Culturii şi o parte dintre autorităţile judeţene, dar nici poeţii şi scriitorii locali. Cred că preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, care a participat la eveniment, ar trebui să pună piciorul în prag şi să curme odată această concurenţă nefericită între Centrul de Valorificarea Tradiţiilor Populare, prin Gellu Dorioan şi Memorialul Ipoteşti, prin prof. dr. Valentin Coşereanu, de a dezbina sărbătorile organizate la naşterea şi comemorarea morţii poetului.
Ambele instituţii sunt finanţate de către Consiliul Judeţean, iar dacă cei puşi să le conducă au ambiţii personale, să le aibă pe banii lor şi nu pe banii publici. Gellu Dorian şi cei apropiaţi lui au comemorat poetul în zilele de 5- 7 iunie, numai să nu fie un eveniment comun cu Memorialul Ipoteşti. Dorian l-a comemorat pe poet în Botoşani. Ce comemorare este aceea fără pelerinaj la Casa memorială a poetului de la Ipoteşti? Nu mi se pare normal toată această mascaradă a ambiţiilor şi orgoliilor personale, care se repetă de la an la an, în dauna imaginii judeţului.
„Mihai” a remarcat caustic: „Duminică a făcut pelerinaj la Ipoteşti un grup de tineri aparţinând formaţiunii Noua Dreapt. Dacă era în preajma alegerilor (oricare ar fi ele) nu mai încăpeai de reprezentanţii partidelor "serioase"! Dar aşa...”. Comentatorul are perfectă dreptate. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Concurs de snooker la Tex Cafe
Medicii cer anularea ordonanţei cu centrele de permanenţă
Profesorii nu vor să facă muncă patriotică la corectarea tezelor
Aflat pe lista neagră a interdicţiilor în aprovizionarea cu medicamente
spitalul judeţean nu-şi face probleme pentru că are alte soluţii
O rezolvare a programei şcolare în stil pur românesc
Un Parlament de tute
Ioan Rotundu
Şi în spital şi cu casa arsă
Unui botoşănean i-a explodat o butelie între picioare
Se strânge cureaua la activităţile culturale
Medici chiulangii plătiţi pentru nemuncă
Apa Grup Botoşani continuă să-şi facă de cap
Pofteşte la doamne mature, ca să iasă supa bună!
Recesiunea prin CJ
Zornăit de cătuşe în biroul lui Ţâbuleac
Când nu eşti cinstit, corect, devii şi laş şi trădător
Dialog între ţăranul român şi cel american
Oana Lis a vorbit despre traumele suferite în copilărie
Comunicat de presă
Horoscop
2,5 milioane euro pentru schimbarea la faţă a comunei Frumuşica
29 iulie - ziua când Basarabia îl va arunca la coşul de gunoi al istoriei pe Voronin
Negociem dacă scoateţi vizele pentru români
Clasamentul final al Concursului „Elevul anului”, iunie 2009
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog