Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5975
De la 07 Ianuarie 2003
122891624

Comentariul comentariilor (LXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 6 March 2008, 23:00
Pamfletul „Osanale pentru preamărirea unui intrus în sutană” a fost luat de unii cititori drept ştire de presă. M-am săturat să tot precizez că genul de presă pamflet este o creaţie literară, reuşită sau nu, şi nu o informaţie ce trebuie luată stricto senso. Trecând peste percepţiile denaturate ale unor cititori, mă opresc asupra comentatorilor care au înţeles ironia subiectului abordat. De exemplu „Avocatu’ lu’ Martoru lu’ Iehova” a intrat în joc cu „...m-am prins..."minunea arhitectonica" din fata biserici Sf. Ilie...va fi Palat episcopal, nu super market de lumânări...Doamne ajută şi-n lei şi-n valută...vorba unui filozof bulgar ...ha ha..” Referitor la moralitatea protopopului Leonte, „Judecătorul” a recurs la o comparaţie sugerată de scrierile lui Creangă: „Acest "popa Oşlobanu" beleşte pe toţi de bani, şi vii şi morţi, nu contează bani să iasă. D. Flutur chiar cu acest „diavol” în sutană ţi-ai găsit să te aliezi? Proastă reputaţie are acest popă în oraş, şi ştiţi că foc fără fum.......”
Preoţii cu reputaţie bună şi care se bucură de respect sunt tot mai puţini. Îi regăsim printre cei din generaţia mai învârstă. Cei tineri vor averi, vor lux, vor bani mulţi şi distracţii în mediu select. Iar pentru ei credinţa este mijlocul de obţinere a acestor privilegii.
Prefectul „Sorescu promite că într-o săptămână ia o decizie politică”, adică ne va spune dacă va candida la Primăria Botoşanilor din partea PNL sau îşi va păstra funcţia abia câştigată prin examenul de rigoare. Dacă e să dau crezare unor zvonuri, Sorescu îşi va păstra funcţia de prefect. Mai ales că a primit garanţii din partea unui partid cu pretenţii, că de va câştiga alegerile parlamentare din vară sau toamnă, el îşi va putea păstra funcţia de prefect. Poate că autorul comentariului „Gândeşte-te bine la ce pierzi.........Tu nici nu intri în turul 2” ştie câte ceva din culisele politicii botoşănene.
O anchetă a noastră intitulată „Viol de proprietate rămas în aşteptare” a adus în prim plan modul în care a fost devastat patrimoniul fostelor IAS-uri. Iar când ceva vine de haram, cam de haram se duce. Aşa s-a întâmplat în cazul anchetei noastre, când am fost sesizaţi că au apărut şi hienele. Adică acele persoane care stau în expectativă, privesc cum anumite patrimonii de stat sunt jumulite, după care ies la atac. Iată ce spun cei care cunosc personajele anchetei noastre. „Ţupa-ţupa” ne-a lămurit în felul său: „Răileanu şi Rotaru, doi escroci. Unul îi mulge pe patroni, celălalt execută construcţii de proastă calitate. Cu siguranţă că Rotaru a aranjat cu Simionovici, cînd era prefect, ca să pună mâna pe ceva teren în Cătămărăşti. Iar dacă Răileanu a întocmit actele la notarul lui Agache, cine se seamănă se adună. Notarii Agachi au nenorocit pe mulţi şi nimeni nu a reuşit să le facă ceva.” Un anume „Alegător” a căutat să mă încurajeze: „Hai că treaba e groasă, ştiu asta, dacă intri adânc d. Rotundu ajungi la Epuraş et comp. Primarul de la Eminescu, Garda.....lume bună. Dă drumul la muzică.”
Într-adevăr, problema vânzării terenului fostului IAS Cătămărăşti este una extrem de complicată şi însoţită de multe abuzuri şi ilegalităţi. De atunci au trecut ani, iar dintre autorităţile îndreptăţite să fi anchetat jaful asupra patrimoniului fostului IAS Cătămărăşti Deal devenit Emagrocom SA nici una nu s-au deranjat. Eu ce pot face? Doar să scriu şi să-mi fac încă un rând de duşmani. În lupta mea cu corupţia n-am avut pe nimeni alături. Doar voci timide şi izolate care au mai postat câte un comentariu de încurajare. Până mă vor dărâma, iau atitudine şi îi mai încondeiez cu puterea cuvântului şi a adevărului.
Să mai notăm o „Interpelare adresată de senatorul Ţâbuleac ministerului Ludovic Orban”. Mă bucur că senatorul Ţâbuleac a avut iniţiativa de a prelua din reportajele noastre principalele probleme de infrastructură şi a le aduce la cunoştinţa ministrului Orban. Chiar dacă nu se va realiza mare brânză, măcar a încercat. Ceilalţi parlamentari botoşăneni au tratat subiectul cu indiferenţă.
Poliţiştii comunitari fac şi ei ce pot sau ce li se permite. Şi ce li se permite? Să-i amendeze pe comercianţii din piaţă. Ce nu li se permite? Să-i deranjeze pe valutiştii şi bişniţarii pieţei, pe ţiganii care fură pe rupte din buzunarele botoşănenilor neatenţi. „Număr dublu de contravenţii aplicate de agenţii comunitari” ni s-a comunicat din partea conducerii Poliţiei Comunitare Botoşani. „Dudulean” i-a completat: „Pentru poliţiştii comunitari: aţi uitat să amendaţi şi pe micuţii cu ţigări sau ei fac parte din decorul pieţei, treceţi pe lângă ei de parcă sunt invizibili”. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liberalul Ţurcanu este acuzat de provocarea unui faliment
Prefectul a analizat violenţa în şcoli
Liberalul Ţurcanu s-a luat iar la harţă
Indiferent de consecinţe, cabinetele medicale cu probleme vot fi închise
Locurile de parcare, o ecuaţie cu prea multe necunoscute!
Crede că va rupe gura electoratului cu candidate femei
Se vede şef la CJ, dar cu alte prerogative
Întrebare adresată ministrului Orban
Liderii sindicali s-au plâns lui Ţiprigan şi i-au făcut propuneri trăsnite
„Femeia, frumosul etern”
CCD recrutează colaboratori
Prefectul a ajuns din nou la liceu, dar la „A.T. Laurian”
Februarie – o lună mai puţin nefastă privind accidentările în muncă
Poliţia comunitară a trecut, şi n-a trecut, la mătură
Vă aştept duminică la teatru, să vedeţi...
Schimbare în conducerea Grupului E.ON Gaz România
Jugaru îşi face de cap cu doamnele
Mai trebuie bani pentru finalizarea Căminului cultural Prăjeni
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, vineri, 7 martie
O ocazie excelentă să lucraţi în străinătate
Felicitare pentru Ziua femeii
Ofertă pentru concedii la mare
Anunţ comercial Giurgiu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog