Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 8 Mai 2009

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6550 lei
1 USD = 3.9774 lei


Număr accesări
Astăzi:
4787
De la 07 Ianuarie 2003
61888363

Comentariul comentariilor LXXI

  • (Ioan Rotundu)
Moştenitorii foştilor proprietari ai iazului Dracşani mai speră să obţină retrocedarea luciului de apă. Numai că „E drum lung până când îşi vor găsi dreptatea… dacă o vor găsi vreodată!”, iar căile retrocedării, în acest caz, sunt extrem de încurcate. Sunt încurcate pentru că aşa au fost interesele unora. „Om” crede că „Ce tot se dă cotită problema aceasta? Nu se vrea (politic) să se facă retrocedarea! La un calcul simplu, elementar, luând în calcul suprafaţă minimă (a iazului), producţie minimă (peşte) şi preţ minim (pentru peşte) ar cam ieşi-anual- frumuşica sumă de 2 milioane de lei fără să mişte un deget sau să investească un ban cu bortă! Cine-i prostul (oare s-a născut asemenea cretin?) care să recunoască faptul că în toţi aceşti ani de când procesul se judecă (şi nu se mai termină!!!) a încasat suma amintită absolut nemeritat (vreau să fiu delicat în exprimare!)?”
Mult mai apropiat de adevăr s-a situat „Observator”, care a comentat strict în cadrul unei realităţi extrem de tristă: „Nu le-a dat iazul înapoi săteanul lor Corneliu Popescu, care a fost şef peste iazurile din România. Nu le-a dat iazul sătenul lor Gheorghe Ciubotaru, care a fost numărul doi în Autoritatea protecţiei Consumatorului din România. Credeţi că le va da iazul prefectul Roman? Aiurea!” Cine dintre moştenitori crede că va obţine iazul prin sprijinul actualului prefect Cristian Roman se înşeală amarnic. Prefectul este o mică rotiţă dintr-un angrenaj extrem de complicat. Adevărul de ce iazul nu se retrocedează moştenilor se va afla, dar nu acum.
În editorialul „Dreptate, ipocrizie şi diversiune!” mi-am exprimat opinia că preşedintele Băsescu are dreptate când acuză judecătorii că şi-au majorat veniturile prin hotărâri ale lor, contrare nu numai legilor, dar şi bunului simţ. De la un calculator din Tribunalul Botoşani a fost postat acest comentariu: „Domnule Rotundu, dv, sunteţi certat cu legea, aţi uitat câte dosare aţi avut la instanţele Judecătoreşti ? De aceea toţi care au probleme cu legea critică justiţia ,aşa a făcut şi Preşedintele.” Dimpotrivă, cei certaţi cu legea declară sus şi tare că au încredere în Justiţie. Ultimii care au declarat aşa ceva sunt arbitrii de fotbal, aflaţi încă după gratii.
Înaintea lor a făcut-o şi Becali, iar cel care a adoptat această tactică şi a gratulat Justiţia cu încredere în dreptatea sa a fost Dinu Patriciu, în perioada când avea mâinile încătuşate din ordinul preşedintelui Băsescu. Faţă de acest comentariu, am intervenit cu următoarea completare: „Şi în câte dosare aţi făcut dvs. dreptate, domnule judecător, care-ţi aperi interesele personale şi ce cele grup? I-aţi apărat pe cei descoperiţi de Jurnalul că sunt corupţi, asta aţi făcut, domnule judecător. La articolul de luni, cu Tonino, de ce nu aţi comentat? Nu vi-i jenă să aveţi astfel de colegi? Când un popor întreg suferă, nu vă este ruşine să încasaţi salarii de sute de milioane de lei din munca acestuia? Dacă preşedintele Băsescu este certat cu legea, de ce colegii dvs. îi îndeplinesc ordinile cu o supuşenie degradantă? Nu mă desolidarizez de ce-am scris şi nu-i departe vremea când botoşănenii vor cunoaşte numele acelor magistraţi care au stat şi mai stau cu corupţia la masă. Puterea cuvântului scris este deasupra legii, este istorie.” Sper cu autorul comentariului a înţeles acest mesaj şi mai sper să nu fie unul dintre cei cu conştiinţa mânjită rău de tot prin rostirea unor sentinţe total nedrepte.
Nici bine nu s-a uscat cerneala de pe Monitorul Oficial în care a apărut ordonanţa lui Boc prin care a stabilit ce posturi publice sunt politice, iar cei care sunt angajaţi de fostul Guvern Tăriceanu trebuie să plece, că de la ministerul Sănătăţii a venit la Botoşani ţidula cum că „Trei directori de spitale au fost demişi”. Printre ei se află dr. Nicolae Vlad, un psihiatru de valoare naţională şi internaţională, cu o solidă operă ştiinţifică în spate, o personalitate a vieţii ştiinţifice româneşti din domeniul Sănătăţii cum nu prea mai găsim prin istoria Botoşanilor decât la Săvenii, fraţii Ciucă. Ei bine, netrebnicii premierului Boc au stabilit că dr. Vlad nu mai este bun de director, pentru că nu iubeşte culoarea portocalie. Dar şi mai ruşinos este faptul că cei din ministerul Sănătăţii l-au demis din funcţia de director al Maternităţii Botoşani pe dr. Ladislau Szente, mort de mai bine de două săptămâni. Doamne, ce zile am ajuns să trăim! Vorba lui „Dan”, un comentator uimit şi el de măsura dispusă: „Bravo fraţilor, aţi demis cei mai buni directori din Bt. Din care pe unul postmortem.. Halal naţiune. Ceva neamuri au rămas fără locuri călduţe probabil. S-au portocalii.....”
Cu „Zornăit de cătuşe la uşa Bisericii” reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române s-au făcut din nou de râs. Şi aceasta datorită lăcomiei care i-a cuprins cu o frenezie greu de înţeles. „Mitea” a rezumat episodul celor petrecute la Arhiepiscopia Constanţa, unde înaltul slujitor Tedosie s-a dedulcit cu ceva mită pentru a declara preot un reporter ce şi-a luat masca unui om de afaceri dornic să se pună în slujba Domnului: „Acesta este unul dintre miile de slujitori ai bisericii care ar trebui blamaţi în presă. D-le Rotundu, mai cu curaj că tot atâtea înjurături o să primiţi cu un articol sau mai multe . Poate se vor trezi la realitate măcar generaţiile mai tinere ale neamului românesc. Mult succes!” Mulţumesc pentru încurajare. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


  
Elena Băsescu a primit o pereche de opinci
Sluga Chişinăului s-a dus la Moscova
să ceară voie pentru “Parteneriatul Estic” lansat de UE
S-a înfiinţat Coaliţia Societăţii Civile pentru Românii de Pretutindeni
Sărbătoare de 10 Mai şi la Biserica Buna-Vestire din Montreal!
Comunicat de presă ISU
„Vasilache” va juca în Turcia
Răţuşca cea urâtă
Horoscop
Orgoliul poliţistului
Câştigă şi tu bani pe net
Angajaţii DGASPC Botoşani deja au rămas fără bani de salarii
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Apa Grup vrea o majorare a preţului apei cu 31%
„Satule, mândră grădină” la a 30-a ediţie
CJ Botoşani a sărbătorit Ziua Europei la şcoală
Primarul Capotă vrea sutane preoţeşti la vidioconferinţe
Românul şi gripa porcească
Tocăniţă de pui
Iar s-a amânat plata subvenţiilor în zootehnie
Bugetul medicilor de familie s-a subţiat cu peste 50%
Schimbare de tactică a luptei sindicale şi în Sănătate
Egalitatea salarială, o nouă şarlatanie politică!
Ioan Rotundu
Paul Popa este oficial subprefect
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!