Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22149
De la 07 Ianuarie 2003
122907798

Comentariul comentariilor LXXII

  • (Ioan Rotundu)
  • 8 May 2009, 23:00
Stareţul schitului Balş, părintele Isidor, se luptă ca drumul ce duce spre acest lăcaş de credinţă să fie modernizat, pentru ca cei interesaţi să poată ajunge la aşezământul monahal. Schitul se află afundat în codrii seculari ce străjuiesc valea râului Bahlui, aproape de izvor. Zona este sălbatică şi de un pitoresc aparte. Numai că dorinţa stareţului nu va putea fi îndeplinită prea curând, pentru că „Traseul către Mănăstirea Balş nu are şanse să fie modernizat”, în lipsa fondurilor necesare. Un „Pelerin” se roagă la Dumnezeu ca dorinţa părintelui stareţ să devină realitate: „Doamne ajută să puteţi rezolva problema accesului la această mănăstire situată într-un peisaj nemaipomenit, dar izolată şi neştiută de f. multă lume, din cauza infrastructurii! De câte ori m-am rugat şi am dat acatiste la această mănăstire Dumnezeu m-a ajutat!” Cu mulţi ani în urmă, părintele Isidor a ajuns până la Nicolae Văcăroiu, care era premierul României. Cum-necum l-a convins pe acesta să aloce fonduri pentru a se realiza o reţea electrică, cale de vreo opt kilometri, până la schit. Poate că Dumnezeu îl va ajuta şi de această dată şi se vor găsi bani pentru modernizarea drumului.
Despre ameninţarea gripei porcine se afirmă multe. Însă tot mai frecvent se face auzită afirmaţia că această gripă ar acea menirea de a abate atenţia omenirii de la criza economică. Cert este că apariţia ei ridică multe semne de întrebare, iar evoluţia de ultimă oră a generat multe controverse. Interesat este şi faptul că România, aflată la peste zece mii de kilometri de focarul acesteia, adică de Mexic, peste noapte a ajuns să fie suspectată ca locul unde a luat naştere acest virus. Ce interese, şi ale cui, se ascund în spatele unui asemenea scenariu n-am habar. Dar ştiu că această gripă poate deveni pentru guvernanţii noştri o posibilă cale de acces spre sacul cu banii publici, aşa cum s-a întâmplat şi pe timpul gripei aviare. Pornind de la această posibilitate, am scris editorialul „Cine-s porcii!”
„Iuliu Pustiu” are propria opinie: „Păi ce diferenţă e între ăştia la putere şi aia de la opoziţie? Că trăiesc la fel de bine. Doar pe sticlă îşi scot ochii. În rest stau la coniacuri şi afaceri bine mersi. Chestia asta cu originile gripei în România e de-a dreptul jignitoare şi arată încă o dată că nici americanii, ca şi ruşii, nu sunt de contat când legi aşa zise prietenii cu ei. Era mai bine dacă stimaţii noştri conducători făceau ce trebuie din 90 încoace, aveam şi industrie şi agricultură şi ne durea în cot şi de CSI şi de USA. Făceam ce şi când voiam noi. Aşa, aleşii au stat sluj când la Ivan, când la John şi acum am ajuns săracii lumii. Păcat de noi şi ruşine lor!” Aşa este, ne-am legat tinichea de coadă cu Uniunea Europeană şi acum suportăm consecinţele. Nicicând în istoria lumii nu s-a constatat că cei bogaţi îi ajută pe cei săraci la modul dezinteresat. Tot ajutorul dat are un preţ, de obicei extrem de scump pentru cei săraci.
Chiar dacă profesorii ar fi intrat în grevă, până la urmă elevii tot n-ar fi scăpat de teze. Aşa că „Elevii, de ce s-au temut, de aceea n-au scăpat: vor da teza!” În schimb, din încercarea de grevă, cei şifonaţi au ieşit profesorii şi nu guvernanţii care i-au păcălit cum au vrut. „Cetăţeanul” a constatat acelaşi lucru: „Profesorii trebuie să înţeleagă odată pentru totdeauna că sunt o categorie slabă pentru politicieni, uşor de dus de nas şi cu lideri de sindicat ce nu-i reprezintă în nici un fel. Cu siguranţă că liderii şi-au primit dreptul, aşa încât dascălii să stea cuminţi şi liniştiţi la catedră, că mai mult nu se poate. Cu toate studiile, dumneavoastră aţi dovedit încă odată că aţi rămas de fraieri în faţa unor politicieni care, mulţi dintre ei, sunt cu liceu la seral. HALAL ÎNVĂŢĂMÂNT!” Scurt şi la obiect!
Ceauşescu, în perioada crizei alimentare, căuta să ne convingă că nu putem mânca cotlete la restaurant pentru că şefii de local sustrăgeau carnea. Iar ca să ne convingă, mai sacrifica pe la televizor câte un amărât de şef de restaurant care ascunsese de ochii clienţilor o bucăţică de carne. Rodica Huţuleac, o piuliţă a Guvernului Boc, pentru că n-are fonduri să acopere plata medicamentelor gratuite şi subvenţionate, încearcă să-i scoată ţapi ispăşitori pe medicii de familie care, cică, au prescris prea multe medicamente. Aşa că va întocmi „Un top la medicilor… cu tentă de denigrare”, adică să-i dea exemplu negativ pe cei care au păpat fondurile prin prescrierea prea multor reţete.
Cineva a sugerat: „Încercaţi să verificaţi şi listele de medicamente prescrise de dr.Rodica Huţuleac şi o să vedeţi doamnă doctor că mai mult ca ea nu a prescris nimeni. Şi mai întrebaţi-o de unde are terenul de la Popăuţi, apartament în Botoşani, maşină de 28000 euro, de unde? Din activitatea de doctor sau din doi ani şi jumătate pe când era şef la CAS. În primul rând greşelile D-stră sunt unele din cele mai mari din judeţ şi dacă purtaţi pică pe unii medici, nu trebuie să recurgeţi la murdării de genul MĂ ÎNTORC ŞI ÎI F..C EU!!!, că nu se ştie cât mai staţi acolo.” Acum, că mitul Băsescu e pe cale a se destrăma, doamna Huţuleac ar trebui să fie foarte atentă la tot ce face. Dacă românii vor ieşi din nou în stradă, nu va scăpa nescărmănată. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Gropile de gunoi vor fi înlocuite de pubele ecologice „personalizate”
40 de milioane pentru noua echipă „Gloria” Frumuşica
Câine salvat de pompieri
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ 9 Mai
PE condamnă represiunea organizată de regimului comunist a lui Voronin
Amprente de bocanci. Damian Hâncu: „Am văzut moartea cu ochii”
Acest tip de putere nu are şanse în R. Moldova pe termen mediu
Comemorarea românilor deportaţi de regimul comunist sovietic
Tocăniţă de vită în vin cu cartofi piure
Horoscop
Şiretenia bătrânei
Fac lucrări... beton!
Promovabilitatea elevilor este de 40 % şi ei vor salarii de 150 %”
Ciuştea s-a lepădat de Becali şi s-a vopsit galben-liberal
Bătaie pe familia Conţac!
Voronenii marchează 50 ani de la obţinerea primului titlu de campion naţional la oină
A decedat în timp ce renova imobilul socrilor
Prinşi la pescuit de către jandarmi, în perioada de prohibiţie
Fiecare partid conduce în sondajul său
Românul şi cureaua strânsă
Condamnaţi la moarte? Bolnavii internaţi vor trebui să-şi cumpere medicamentele
această măsură nu va putea fi evitată, susţine directorul Doru Munteanu
Interesant, la CAS, trei posturi de conducere, trei candidaţi
Criza economică ajută munca la negru să înflorească
Tezele cu subiect unic vor fi suprimate. Ce se va pune în loc?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog