Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9271
De la 07 Ianuarie 2003
122894920

Comentariul comentariilor (LXXXVI)

  • (Ioan Rotundu)
  • 28 March 2008, 23:00
„Lupul moralist, oamenii politici şi DNA-ul” a fost un articol ce-a oferit din nou prilejul celor care fac politică sau au aspiraţii de a deveni aleşii urbei să-şi exprime trăirile interioare, adică, vorba lui Băsescu, să-şi verse public zoile politice în care le plac să se bălăcărească. „Vlad Ţepeş” a ieşit primul la atac: „Primarul Flutur a furat bani de la Liceul Laurian, a dat pe sub mana firmei Danilux terenul de 3.500 m din spatele magazinului Fidelio, care aparţine LEGAL Familiei Semaca, face tot felul de găinării şi...este PRIMAR!!! Când este vorba de politicieni, ar cam trebui o comisie a POPORULUI să hotărască cine merită cu adevărat să-i reprezinte!” Îmi face impresia că acest comentator face parte din generaţia celor care ne-au pricopsit cu comuniştii în 1947, dacă după 18 ani de democraţie vrea din nou o comisie a Poporului, care să ne hotărască viaţa. Mai lipseşte şi un tribunal al Poporului, care să ne trimită în faţa plutonului de execuţie pentru că ne permitem să gândim liber.
„Călin” a sărit în apărarea primarului: „Flutur merită să mai fie ales odată primar. Ce-a făcut el pentru Botoşani se vede. Cei dinaintea sa n-au făcut nimic, iar cum vor să-i mai alegem odată, cum vrea şi Egner. Timp de patru ani Egner a umplut paginile ziarelor locale că reface centrul vechi şi n-a făcut nimic. Flutur este astăzi la Bucureşti să semneze contractul şi să treacă la treabă. Fără a se lăuda prin presa locală. Fapte, nu vorbe!” Neimplicat, probabil, în vreo luptă politică „Alegător” a comentat în spiritul gândirii majorităţii dintre noi: „Ce invidie? Este mai mult decât evident că sunteţi toţi nişte potlogari îmbogăţiţi necuvenit şi ne prostiţi din nou cu justificări subţiri care nu le mai cred nici copiii. Să vă fie ruşine, chir dacă nu o aveţi!”
Din ateu convins, aşa cum se declara în vremurile bune ale comunismului când era reporter la Clopotul, actualul consilieri municipal PNG, Val Guraliuc, nu ratează nici un prilej public de a ne convinge de morala sa creştin-ortodoxă. Dacă Becali se consideră mântuitorul Neamului, numai prin faptul că şi-a pus o cruce în mână, nu trebuie să fim îngrijoraţi. Ciobanul de la Maglavit, şi el neştiutor de carte, a avut viziuni şi revelaţii. Numai că pe atunci spitalele de profil psihic erau foarte puţine, motiv pentru care pacienţii mai puţin periculoşi, precum ciobanul în cauză, erau lăsaţi în libertate. Nici Becali nu-i periculos că poartă o cruce în mână, de vreme ce n-a lovit pe nimeni în moalele capului. Dar când un consilier municipal, ales al urbei, vrea să ne convingă că ateismul său era de fapt un mijloc de credinţă în Dumnezeu, avem noi o problemă de conştiinţă. Aceea de a-l mai vota sau nu!
Până ce ne vom desluşi în privinţa lui Guraliuc, dacă să ne mai reprezinte sau nu, acesta „Cere preoţilor să se auto-exorcizeze de satana politică”. Sub acest aspect, Guraliuc are dreptate. Prea s-a extins satanismul politic asupra conştiinţei unor preoţi şi-i îndeamnă la lucrări diavoleşti. Opinia lui Guraliuc a fost susţinută de „Ateul”, şi el revoltat de comportamentul unor preoţi: „Sunt mulţi îmbrăcaţi în sutane, care în realitate sunt diavoli prin comportament şi hoţi, prin goana după îmbogăţire. Ar prezenta interes pentru Garda Financiara şi chiar poliţie să facă verificări, eventual cercetări în legătură cu sumele date de enoriaşi şi primite de preoţi cu prilejul deplasărilor Crăciunului şi Bobotezei şi veţi rămâne uimiţi de evaziunea fiscală practicată.” Comentatorul nu cunoaşte că veniturile preoţilor şi ale Bisericii sunt scutite de orice formă de impozitare. Mai mult, preoţii, deşi îşi primesc salariile din bugetul public, cer şi încasează bani grei pe serviciile religioase practicate. În cazul preoţilor, sloganul constituţional „nimeni nu-i mai presus de lege” n-are putere legislativă. Şi ştiţi de ce preoţii sunt mai presus de lege? Pentru că netrebnicii noştri de politicieni, dintr-o falsă supuşenie faţă de Biserică, ne-au trădat interesele.
Din ce în ce mai des creaţia italianului Gepetto, supranumită prin partea locului Pinocchio de Botoşani, tot intervine cu declaraţii publice gen „copiii spun lucruri trăsnite”. Florin Egner, căci la el mă refer, vrea să ne fie din nou primar. După ce-a dat cu piciorul în cei 18 ani de social-democraţie, s-a urcat în barca PNG lui Becali, loc de unde ne copleşeşte cu mostre din gândirea sa inginerească. Ultima mostră s-a intitulat „O nouă găselniţă a la Egner: aglomerarea urbană” L-a pus la punct „DNA”, scriind următoarele: „Pinnochio, cât mai abureşti alegatorii cu găselniţe electorale? Adică CERŞEŞTI voturi de la fraieri? Poate-poate te vor mai alege primar [măcar consilier!], ca să ai de unde mânca comisioane după? În 2001-2002 aţi promis [Pinnochio+Baltă], parc industrial în Bt., şi ce aţi realizat: zero barat? Cât despre realizările "măreţe" din Bt., v-aţi plimbărit după 2000 pe banii primăriei cu 2 autocare prin Constanţa, ca să vă arate primarul PSD Radu Mazăre cum se modernizează o reşedinţă de judeţ, ca eraţi habarnişti la dezvoltat mun. Botoşani! Mult PAAAA!” Nu cred că Egner va renunţa la dorinţa sa de a ne fi primar. El este ca Neaga. Chiar de va simţi că se îneacă, tot va scoate mâinile deasupra apei şi va face semnul „păduchiosul”. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Avem obligaţia să-i chemam pe cei de dincolo de Prut să ne reîntâlnim în UE„
Drumul spre primărie trece prin SAM Copălău
Noi reglementări privind utilizarea cambiei şi biletului la ordin
Proiect transfrontalier în domeniul serviciilor sociale
Smiley este anesteziat de Johannes
„Mai puţină birocraţie înseamnă mai multă libertate pentru fiecare cetăţean”
A rostit: "Ne sutor ultra crepidam"
Horoscop
De muncă în Spania, dar nu la cules căpşuni
Mimor încă mai este invocat ca ţap ispăşitor
Luptă pentru o piaţă a muncii curată
O nouă idioţenie a sammit-ului: poliţia ne va păzi de anumite boli
Au sosit biletele de odihnă şi tratament
ASP a primit bani de la guvern, mai muţi decât se aştepta
Medicii de medicina muncii, o raritate la Botoşani
Elvădeanu i-a târnosit pe primari, cum făcea pe vremuri cu activişii culturali
Achiţei sau Ţâbuleac, aceasta-i întrebarea!
Primarii au ordin să activeze comandamentele antiepizootice
Unii încalcă legea, iar primarii trag ponoasele
Codreanu speră să ciupească voturi pe seama firmelor de construcţii
Mai vrea o dată şi încă o dată, poate, poate va reuşi!
„Noi nu am pus nimic pe garduri”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog