Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11030
De la 07 Ianuarie 2003
122896679

Comentariul comentariilor (LXXXVII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 30 March 2008, 23:00
Deşi primarul Cătălin Flutur a fost înţelegător, şi de unde n-avea a găsit să acorde cadrelor didactice din municipiul Botoşani şapte din cele 49 tichete cadou promise de Guvernul Tăriceanu, fără a da însă şi banii necesari, lidera de sindicat Maria Ţiprigan s-a declarat nemulţumită de gestul primarului. Noi am scris că „Tiprigan îl şantajează pe primarul Flutur” şi nu ne dezicem de titlul dat articolului respectiv. Pentru că Flutur se află în campanie electorală pentru un nou mandat, tot mai mulţi sunt cei care vor să-l şantajeze şi să obţină bani de la bugetul local. Iar Ţiprigan este unul dintre aceşti şantajişti. „Ciucur” pare să ne dea dreptate: „Problema e că d-na Ţipirigan nu prea ştie să spună mulţumesc. Şi de ce n-a chemat sindicatul dumneaei şi Primăria, când a negociat cu Guvernul tichetele astea? Primăriile de la ţară primesc fonduri de la CJ, iar Botoşaniul, Dorohoiul, Darabaniul, Bucecea, Flamanziul- nu, pt. că sunt oraşe.”
Să fim clari în pretenţiile lui Ţiprigan privind aceste tichete cadou. Dacă tichetele ar fi fost acordate de o firmă privată, era problema ei şi a patronului sau acţionarilor respectivi. Dar fiind acordate din banii publici, eu unul n-am chef să muncesc pentru a plăti impozite şi taxe pentru ca alţii, pe motiv că sunt salariaţi bugetari, să primească fel de fel de drepturi băneşti. Să fim serioşi, profesorii n-au chiar salarii de mizerie. Iar pentru cât primesc ca drepturi salariale, nici pe departe munca lor nu se regăseşte în educaţia şi formarea elevilor ca viitori membri de bază ai societăţii. Această madamă Ţiprigan s-a obişnuit numai să ceară bani de la buget, de parcă bugetul ar fi o maşină de fabricat bancnote şi nu nişte acumulări pe bază de impozite şi taxe colectate de la cetăţeni.
Mai grav este că s-a ajuns până acolo încât „Profesori care se umilesc şi-şi caldă demnitatea în picioare” numai pentru a obţine un salariu de merit. Aceeaşi Ţiprigan a declarat public că este sunată de profesori care îi promit mici sau mari atenţii, numai să-i favorizeze în a obţine un salariu de merit. O oarecare „Coca”, nepricepând o iotă din semnificaţia titlului dat articolului, a comentat: „A fi profesor, în zilele noastre, cu educaţia cu care vin copiii noştri la şcoală, cu lipsa de interes a copiilor pentru carte, cu salariile de mizerie pe care le primesc profesorii, înseamnă să-ţi calci demnitatea în picioare.” Da, acei profesori care au sunat la Ţiprigan şi-au călcat demnitatea în picioare şi nu merită apelativul de profesor sau profesoară. Ei n-au nici un fel de principiu moral, de vreme ce au încercat să-şi păcălească colegul de cancelarie sau catedră, numai să obţină el acel salariu, fără să-l merite. Cu aşa moralitate, de la astfel de profesori nu te poţi aştepta să plămădească caractere umane care să se călăuzească în viaţă după principii corecte faţă de societate.
Referitor la moralitatea care se promovează în rândul unor cadre didactice, cineva a postat următorul comentariu: „A fi profesor înseamnă a şti să te porţi demn, indiferent de situaţie, a şti să dăruieşti din cunoştinţele tale, însemnă a fi un exemplu în orice împrejurare. Din păcate, profesorii (inclusiv sau, mai bine spus, în primul rând cei tineri) sunt într-o continuă goană după diplome şi alte hârtiuţe care să le ateste "valoarea", iar pentru obţinerea lor nu se dau în lături de la nimic: ascund anunţurile postate în cancelarie referitoare la organizarea de cursuri sau alte activităţi, pupă în fund cu sârg directorii, îşi sapă prin toate mijloacele posibile colegii etc. Culmea e că toate astea sunt cunoscute, dar nimeni nu face nimic, mai mult, dacă cineva îndrăzneşte să ia atitudine este pus imediat la colţ.” Este cât se poate de clar care-i atmosfera dominată prin sistemul de învăţământ botoşănean.
„De ce nu mai vor românii canadieni să se întoarcă în România” aflăm chiar din gura celor plecaţi în această ţară. Iar explicaţiile celor plecaţi sunt considerate juste de către cei rămaşi în ţară. „Ueeu” apreciază „Corect, de ce s-ar mai uita înapoi, nici eu nu aş face-o, chiar dacă aş pleca de aici şi la 80 de ani. Surprinzător este că ce le-a rămas în memorie (lucrurile urâte) sunt valabile şi astăzi, deci batem pasul pe loc în continuare. Mă bucur sincer pentru cei ce şi-au găsit locul undeva departe şi sper şi eu la undeva, cândva....” Dezamăgit de cele ce se petrec în România este şi „Jeep”, care a comentat cu multă mâhnire: „Dureros, după aproape 20 ani de aşa zisa democraţie, să nu poţi trăi cât de cât decent în ţara ta; mulţumim clasei politice; ar trebui stimabilii să facă burse a locurilor de muncă şi în Canada, că doar în Spania şi Italia au dat lovitura”. Există în sufletul românilor multă durere şi dezamăgire, produse de clasa politică. Cred că a sosit momentul să trecem la fapte, adică să mergem la vot şi să votăm oameni de încredere, care au demonstrat prin fapte că vor binele ţării şi al românilor şi nu numai binele lor. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Femeile pesediste îşi vor ataca, fără scrupule şi milă, adversarii
Ministrul Adomniţei a răstignit DJT, lăsând-o fără bani
Femeia de serviciu mai presus de Văcăroiu ori Ştefan Baban
Când inteligenţa se opreşte în gardul raţiunii
Ioan Rotundu
Deputatul Buhăianu se ia de fostul şef
Plouă cu bani guvernamentali şi la Botoşani
Primele note de 10 de la „Dansez pentru tine”
Păţania preotului fustangiu
Horoscop
Ajutaţi-l pe Dragoş!
Vinde avantajos un apartament
Mai puţină birocraţie...
Program TELE’M Botoşani, luni, 31 martie
Crosul Jandarmeriei s-a bucurat de o amplă participare
Unii îşi rup oasele la muncă, iar alţi le fură agoniseala
Lacom după băutură, a încurcat sticlele
Ziarişti neaveniţi atacă Ipoteştii
„Avem trei candidaţi de primari cu mari şanse”
Arestaţi-l pe Dumnezeu!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog