Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3181
De la 07 Ianuarie 2003
122888830

Comentariul comentariilor (LXXXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 1 April 2008, 23:00
O şedinţă cu primarii, pentru ca aceştia să fie instruiţi cu privire la apropiatele alegeri locale, a dat prilejul unui primar venit din alte timpuri să constate că „Elvădeanu i-a târnosit pe primari, cum făcea pe vremuri cu activiştii culturali”. În primul rând că actualul subprefect Mihai Elvădeanu n-a fost şef la Cultură pe vremea comuniştilor, ci după 1990, când liberalii au fost la guvernare în cadrul CDR. Ce-i drept, metodele de conducere folosite n-au făcut notă discordantă cu cele de dinaintea lui decembrie 1989. Sărindu-i în apărare, un cititor a comentat: „Domnul Elvădeanu este un tip deştept, care dă clasă în orice moment! Majoritatea primarilor sunt slabi, foarte slabi, dar pentru judeţul păioşilor şi tizicului sunt buni.”
Cu aluzie directă la viaţa de familie a subprefectului, „Liberalul portocaliu” s-a întrebat: „Dar i-a dat voie nevasta să-i târnosească? Mihăiţă nu întreprinde nimic dacă na-re voie de la nevastă. La el în casă dialogul este cam în genul: Ieşi Mihăiţă de sub pat,/ Nu ies nevastă că-s bărbat!”. Hai să nu fim răi, sunt multe familii în care „găina” joacă rolul cocoşului. În ce-l priveşte pe subprefectul Elvădeanu, acesta are multe păcate. Iar cel mai mare este că i-a încurcat pe cei de la Obştea Suliţa aşa de bine, că n-au recuperat iazul Dracşani nici acum. Vorba lui „Aoleu”, ce pare a-l cunoaşte bine pe demnitarul prefectural: „Elvădeanu ce te făceai fără politică mamă, erai un ratat de jurist cu mii de greşeli făcute pe dreptatea oamenilor şi pe deasupra şi corupt”
Biata Rodica Cociorva, juristă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Botoşani, a fost trimisă la Bucureşti, să susţină examenul pentru funcţia de director. Ea a plecat la Bucureşti ca trimisă specială a PNL, respectiv a şefului liberalilor, deputatul Liviu Câmpanu. Chiar şi cu această carte de vizită, uşa spre funcţia de director a rămas închisă, pentru că Rodica noastră a căzut la examen. Dar n-a disperat, ea „Mai vrea o dată şi încă o dată, poate, poate va reuşi!” Poate că ar face bine să asculte de sfatul dat de „Eu” şi să nu mai încerce să se ridice peste calapod, că n-are stofă de director: „Rodico, mamă, pune-l pe Sergiu la treabă, să mai toarne ceva, că pe tine sigur nu te-a ajutat. Fii fată cuminte şi stai acasă. Ţi-o spune un om care îţi vrea binele!”
Gabriel Oprişanu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, a anunţat că laboratorul de analize din incinta Spitalului judeţean a fost igienizat. Directorul spitalului, Doru Muntianu, a declarat la rându-i că laboratorul n-a funcţionat la parametri eficienţi pentru că fostul director, medicul Ovidiu Mimor, l-a neglijat. Articolul nostru s-a intitulat „Mimor încă mai este invocat ca ţap ispăşitor”, iar isprava lui Oprişanu şi Muntianu cu privire la modernizarea laboratorului a interpretat-o „Bob”, cu comentariul „Nu cu un zugrăvit se rezolvă problema laboratorului. Ce faceţi cu aparatura depăşită şi cu puzderia de personal din laborator care mănâncă banii bolnavilor privându-i de servicii de calitate?”
Femeile social-democrate au fost instruite cum să abordeze campania alegerilor locale. Printre altele, instructorii le-au recomandat să-şi atace adversarii politici în grup, dacă vor să fie eficiente. Recomandarea ne-a inspirat titlul „Femeile pesediste îşi vor ataca, fără scrupule şi milă, adversarii”. Un comentator, ce-a preferat pseudonimul „Clovn”, s-a exprimat ironic: „Lume, lumeee, vine circul electoral! Botoşănenii ar dori să se materializeze investiţii generatoare de locuri de muncă plătite decent, un viitor mai bun ptr. copiii lor, etc., într-un cuvânt, să scape de sărăcie. Te apucă râsul numai la auzul asemenea tactici de guerillă electorală predate "amazoanelor" trandafirii; mai mult, dacă se încurcă în răspunsuri, nu e valabil "sună un prieten/a"? Dar cea mai tare fază e cu atacul grupat; cum vine asta, neicuşorule, au şi lupoaicele "haita" lor?” Ne place, nu ne place, PSD-ul stă pe coama valului electoral. Iar acolo l-a cocoţat chiar Guvernul Tăriceanu, prin incapacitatea lui de a rezolvate problemele majore cu care se confruntă societatea românească.
Păstrat o perioadă în debaraua PD-L, pentru că dădea prost la imaginea partidului, „Deputatul Buhăianu se ia de fostul şef”, ieşind astfel din nou la rampă. „Curiosu’” n-a prea priceput rostul articolului, dar le-a potrivit după gândirea sa: „Sincer amu, voi de la ziar sunteţi plătiţi ca să scrieţi excrementele gândirii lu' Obuf? Intră în sezonu’ de băgare în seamă, şi voi văd că nu staţi degeaba... vreţi să mă îndepărtaţi ca şi cititor?? Mersi.” Cititorule, dacă ai probleme de înţelegere a tacticii politice, de ce înseamnă informarea publică, cum se abordează, jurnalistic, declaraţiile persoanelor publice şi mai ales a celor ce au în spate zeci de mii de voturi, te priveşte. Nu te-a obligat nimeni să citeşti ce a declarat deputatul Buhăianu. Au fost alte câte sute de cititori interesaţi. Pe ei vom continua să-i informăm cu actualităţile politice. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Turul de Ciclism cere rezolvarea unor probleme mai sensibile
120 de ani de istorie a Centrului de Depozitare
Romanul până nu are cuţitul la os nu face treabă
Ploaie de amenzi pentru maşini parcate în locuri nepermise
Legea celui mai tare
Ioan Rotundu
Nou conflict între reprezentanţii sindicatelor din învăţământ
IŞJ îşi îndreaptă atenţia spre elevii chiulangii
Pentru PNDR au fost primite proiecte în valoare de peste 700 milioane de euro
Guvernul a discutat taxa pe poluare pentru autovehicule
Ileana Lazariuc vorbeşte în premieră despre maternitate
Nu am observat că Basarabia a făcut progrese cu politica externă dusă de Voronin
Ghid pentru imigranţii care vor să îşi cumpere case
Romanii, zece la sută din asistenţii medicali din Italia
Angajaţii Serviciului de Permise Auto vor intra în casă nouă la finele lunii aprilie
Ce mai cer botoşănenii de la Prefectură!
Femeia romă este dublu discriminată
Schimb de meşteşuguri între botoşăneni şi basarabeni
Actorii botoşăneni se pregătesc pentru Festivalul de Teatru de la Trabzon
Mod de a verifica fata mare
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 2 aprilie
Social-democratul Micuţaru a mai comis o boacănă
teren de miliarde oferit pe un preţ de nimicfericitul cumpărător este chiar credinciosul său consilierafacerea a fost pecetluită printr-un chiolhan organizat în sediul primăriei
Spală tot... în afară de păcate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog