Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7691
De la 07 Ianuarie 2003
122867758

Comentariul comentariilor V

  • (Ioan Rotundu)
  • 11 January 2009, 23:00
Potrivit unor surse din PDL, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac nu l-a vrut vicepreşedinte pe colegul său de partid Cristian Achiţei. Dovadă că Achiţei n-a beneficiat de suficiente voturi pentru a fi ales. Se pare că poziţia pe care s-a situat preşedintele Ţâbuleac a fost aspru criticată la nivelul conducerii PDL, de vreme ce acesta a încercat să salveze aparenţele şi să demonstreze că el n-a avut nici un amestec în insuccesul înregistrat de Achiţei. Aşa s-a ajuns la situaţia că „Ţâbuleac strigă „hoţul”, sperând că va da şi la el rezultate şmecheria” Încercarea lui Ţâbuleac de a abate atenţia de la persoana sa, a celor din partid dar şi cea publică, pare să nu aibă succes.
Dovadă putem aduce comentariul semnat de „Ion”, un comentariu profund ancorat în realitatea evenimentelor: „Oare chiar dl Ţâbuleac nu-şi dă seama că este ridicol? Nu vrea să respecte democraţia? De ce nu s-a zbătut ca voturile să fie date pentru PDL? După el ar trebui la fiecare şedinţă să se facă alegeri de vicepreşedinţi, că aşa vrea muşchii lui pentru că dacă nu se face cum vrea el… afară cu toţi. Nu a învăţat un lucru elementar al democraţiei: supunerea minorităţii la votul majorităţii. Atunci ar trebui ca cetăţenii care nu l-au votat pe el să ceară mâine un scrutin pentru alegerea preşedintelui CJ.” Poate că greşesc, dar mie mi se pare că modul de lucru al preşedintelui Ţâbuleac este tot mai mult o copie a celui practicat de preşedintele Băsescu. Poate că aşa lucrează preşedinţii, iar noi n-avem capacitatea de a-i înţelege?!
Pe marginea articolului-comentariu privind „Asaltul asupra funcţiilor de prefect şi subprefect” s-au exprimat mai multe opinii. De consemnat că majoritatea comentatorilor au agreat faptul ca viitorul prefect de Botoşani să fie Cristian Roman, ceea ce mi se pare o decizie dreaptă. „Wisdom” chiar s-a arătat încântat de decizie: „Felicitări liderilor PDL! Aţi procedat cu înţelepciune, aţi ales omul cel mai potrivit.” Numai că iar pare să-şi fi băgat dracul coada. Vineri, printr-un ordin al noului ministru de Interne, Gabriel Oprea, Cristian Roman a fost demis din funcţia de secretar deţinută în acest minister, ceea ce nu-i de bun augur.
Cu tupeu, „Foştii parlamentari Baban şi Dreţcanu cer ajutor din banul public”, profitând de o lege votată tot de către ei. O lege care-i situează deasupra tuturor românilor, în sensul că dacă şi-au pierdut calitatea de parlamentar, românii să le mai plătească leafa vreme de trei luni de zile de la expirarea mandatului. Cu multă neruşinare şi tupeu, parlamentarii din legislatura 2004 – 2008 şi-au votat privilegii peste privilegii. S-a găsit şi o coadă de topor, cu numele de „Teo”, care le cântă în strună: „Au dreptate; unde-i lege nu-i tocmeală. Oricine cred ar face la fel, şi nu cred că pentru faptul că cineva îşi ia drepturile ce i se cuvin trebuie informată toată lumea. Ce, nu sunt parlamentari care au plecat săraci în parlament şi la fel au ieşit!” Potrivit logicii acestui comentator, faptul că banul public ajunge în buzunare private, noi nu trebuie să aflăm. Mai mult, comentatorul lasă să se înţeleagă că funcţia de parlamentar ar trebui să fie un mijloc de îmbogăţire, nu de sărăcire. Păcat că Pământul continuă să rămână rotund şi bună gazdă pentru prostie!
Înţelegând mecanismul care funcţionează atunci când are loc o schimbare de guvern, „Câmpanu sună retragerea!” din funcţiile deţinute, a tuturor liberalilor. Acum se va vedea cine a fost liberal adevărat şi cine a devenit membru PNL pentru a se înfrupta din privilegiile puterii. „Omida” a pus întrebarea: „Ghici cine-i primul care întoarce spatele lui Câmpanu?” Acelaşi comentator „Teo”, care nu-i interesat de cum se cheltuie banul public, ci cât de bine s-au chivernisit pentru viitor parlamentarii, a dat „Răspuns: inspectorul şef Rusu” Se pare că de data asta a nimerit-o!
Şi pentru că veni vorba de mai marele peste învăţământul botoşănean, noi am publicat articolul „Primarii şi directorii de şcoli vinovaţi, generalul Rusu imaculat”. Declaraţia generalului a stârnit un întreg val de proteste. „Neştiutorul” chiar s-a arătat surprins: „Nu ştiam că d-l Rusu mai are şi umor; la prima impresie pare un om pragmatic. Să mai verifice asta cu banii, dar mai ales circulaţia lor pe filiera centre bugetare, centre de interes etc. Curtea de conturi are treaba în următorii ani. Mai deţineţi şi date false, d-le general, pe lângă ..umorul negru.”
După ce un primar PDL i-atrage atenţia generalului că a numit în funcţia de director de şcoală nişte incompetenţi, care n-au habar cum trebuie gospodărită o şcoală, acum se plânge, fără a avea însă dreptate. Interesant a comentat şi „Gică”, care-i sugerează generalului să privească mai atent la proprii subalterni, după care să arate cu degetul spre directorii de şcoli: „D-le Rusu, trage la răspundere pe subalternul dvs. care răspunde de investiţii, dar numai de asta nu răspunde, ci numai de ciubucuri, credem că ştiţi că asta este rolul lui Pleşca în IŞJ. Aşa este? Nu v-a interesat ce lucrări se fac la şcoli, ci numai cheltuirea banilor şi încasarea sumelor de către firmele agreate de dvs, aşa este? Sigur, vor urma controale privind investiţiile haotice din şcolile judeţului!” Se pare că după ce va părăsi funcţia de şef, generalul va avea de dat unele răspunsuri cu privire la activitatea sa de acum. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Delirium tremens sau când neputinţa îşi arată colţii
Chip de a recunoaşte soacra
Horoscop
Ce-a primit Băsescu de la Putin şi ce i-a dat în loc
Angajări avantajoase în Austria
Lor să le fie primit, iar noi s-avem poftă!
tobă ca pe vremea bunicilor
Nu se poate face o deszăpezire perfectă, dar nici în bătaie de joc
Posibil noi ajutoare de la Uniunea Europeană şi în acest an
A fost inaugurat sediul de la Permise
Banii europeni mai salvează două drumuri judeţene
Actuala strategie de dezvoltare a judeţului este o mizerie
Un eveniment cultural care va ridica mult prestigiul judeţului
…mustesc în spirit!
Ioan Rotundu
Împărţirea puterii: agonie şi extaz
Programul de evaluarea sănătăţii mai agonizează
Operaţiunea „Casa verde” amânată cu o lună
Sporurile funcţionarilor publici sunt luate la bani mărunţi
Cei de la DVS au înnebunit de tot. Ţăranii au fost fugăriţi de pe piaţă
în tot acest timp noi importăm mărar şi pătrunjel
Fruntaşi la… îmbolnăviri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog