Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10341
De la 07 Ianuarie 2003
122895990

Comentariul comentariilor (XCVIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 15 April 2008, 23:00
Deşi un comentator ne atenţionase cu vreo două zile înainte că la Liveni – Manoleasa va avea loc o pomană publică cu tentă electorală, prognozând o prezenţă de vreo două mii de cetăţeni, printre pomeni urmând a se număra şi vreo 40 de purcei, evenimentul a fost de o amploare mult mai mică. În schimb, organizatorii, în frunte cu liderul PD-L Manoleasa, Sandu Boroleanu, au speculat electoral memoria unor soldaţi morţi în luptele de pe Prut, în vara lui 1944, când ruşii au năvălit peste teritoriul României. Motiv pentru care titlul reportajului nostru s-a oprit la „Au necinstit memoria eroilor”.
Cititorii şi-au făcut datoria şi au luat atitudine faţă de evenimentul consumat. Fiecare după cum l-a perceput în simţămintele sale. De exemplu, un cititor a înjghebat din cuvinte un catren-epigramă:
”În secunda doi vă cumpăr şi vă vând
Cu un colac şi o sarma
Dacă trebuie, vă scot şi din mormânt
Căci altcineva nu mă votează!”

Cunoscător al preocupărilor politicianului de ocazie, Sandu Boroloeanu, cititorul „Ţeparul” îi transmite un sfat de care ar cam trebui să ţină seama: „Domnul Boroleanu să aibă grijă de afacerea lui falimentară şi de modul cum îşi achită creditele luate pe semnătura angajaţilor şi nicidecum de mormântul părinţilor mei. Acolo eu mă duc să aprind o lumânare sau să plantez o floare. Ruşinos mod de a face campanie, a domnului Boroleanu. Îl aşteptam şi la anul, să vedem dacă o să mai calce prin Liveni.” La anul nu sunt programate alegeri locale, ci prezidenţiale. Nu cred că Sandu Boroleanu are aspiraţii prezidenţiale, aşa că mormântul eroilor va sta îmburuienit ca şi până la acest eveniment.
„Simţ şi nesimţire” l-a apostrofat pe iniţiatorul pomenirii eroilor printr-un comentariu nu tocmai măgulitor: „Nu cunosc bine zona şi nici situaţia, dar cred că dacă ar durea prostia, acel întreprinzător ar urla de durere sau dacă ar fi să pută, n-ai putea merge în urma lui. Ca să ajungi să venerezi morţii de pe front după 64 de ani şi cu câteva zile înainte de alegeri, pentru a câştiga câteva voturi, este mult prea înjositor. Nu dă dovadă decât de multă lipsă de cultură şi bun simţ!” Vorba ceea: prostul dacă nu-i fudul, nu-i prost destul.
Când vine vorba de Zmeu de la Poliţia Rutieră sau de agenţii de circulaţie, comentatorii abundă, semn că multă ură şi dispreţ public s-au adunat la adresa lor. „Poliţia rutieră este acuzată din nou”, iar acuzaţiile au venit din partea consilierului municipal Ştefan Mihai. Ce-i drept, consilierul a lansat acuzaţiile pentru că se află în plină campanie electorală şi ştie că a-i ponegri pe cei de la Poliţie Rutieră dă bine imaginii sale de politician. Mai ales că, pe fond, are şi dreptate, adică acuzaţiile lansate sunt justificate. Susţin comentariul semnat de „Un rebel”, pentru că în privinţa celor ce se petrec în zona Flămânzilor are perfectă dreptate: „Poliţiştii rutieri din Botoşani să mai pună mâna pe cartea de bune maniere şi să se poarte mai civilizat. Sunt câţiva şmecheri pe la Poliţia din Flamânzi de o aroganţă rară. Am circulat în toată ţara, dar ca la Botoşani nu e nicăieri. Ei trebuie să aplice legea, nu să o facă ei înşişi! Să-şi mai vadă puţin lungul nasului. Nu vreau să nominalizez pe vreunul, dar să fie atenţi la cum îşi fac meseria, nu să stea la pândă în trafic. Sunt atâţia zmei pe şosele, care le trec pe sub nas şi sunt fii de ştabi şi se fac că nu văd, iar pe câte un amărât… !!!!”
Sâmbăta trecută mă aflam în localitatea Flămânzi, iar pe drumul naţional, vizavi de sediul primăriei, agenţii poliţiei rutiere executau controale în trafic. Opreau maşinile după criterii numai de ei cunoscute. Au oprit şi o maşină mare, care transporta ceva lemne din demolări. Maşina era condusă de un călugăr, iar poliţistul cerea documente pe lemnele din caroserie. Călugărul îi explica că-s lemne donate, că le duce la mănăstire iar poliţistul insista să-i arate factură ştampilată. Pot să-i spun acelui poliţist că-i un cretin. Şi în România se aplică sistemul european de facturare. Iar factura nu trebuie să fie neapărat ştampilată şi nici să poarte vreo semnătură. Ea poară un număr, iar acel număr dă identitate facturii. Şi treaba lui este să supravegheze respectarea regulilor de circulaţie, de cele fiscale ocupându-se clica mafiotă de la Garda Financiară.
Faptul că „Sutanele popeşti au invadat politica rurală” nu mai este o noutate pentru mulţi români. Peste tot în ţară, preoţii caută o cale pentru a obţine un mandat de consilier local sau judeţean. Încurcate-s căile Domnului, dar ale preoţilor sunt şi mai şi. Pentru a-şi atinge scopul, ei n-au morală, n-au principii. „Mariana” a fost scurtă şi la obiect: „Bine spus, d-le Rotundu!” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pe cine protejează Tăriceanu în MAE?
Cine este noul ministru de externe al României?
Proiectul de ”Acord de cooperare şi prietenie dintre R. Moldova şi Transnistria”
Imigranţii români şi criza economică din Spania
Nu e nimeni sub pat
Horoscop
Comunicat de presă
Invitaţie la o distracţie pe cinste, de 1 Mai
Campanie de ecologizare iniţiată de elevi
Cu scaunele furate, la plimbare prin parc
Băutura, bat-o vina!
Pompierii dau o mână de ajutor persoanelor supraponderale
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 16 aprilie
Ce-i bine făcut, şi lui Dumnezeu îi place!
SC Urban Serv a mărit suma la investiţii
Vârstnicii asaltează Primăria cu cereri pentru asistenţă socială
Elvădeanu s-a hărnicit şi vrea să rezolve restanţele de peste ani
În sediul Permise Auto nu se vor ciocni ouă de Paşte
Încă trei străzi ale Botoşanilor vor fi modernizate
Câinii comunitari papă banii contribuabililor botoşăneni
Anunţ important
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog