Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24660
De la 07 Ianuarie 2003
122910309

Comentariul comentariilor XL

  • (Ioan Rotundu)
  • 26 February 2009, 23:00
Luptele interne din PSD au îmbrăcat noi forme de manifestare. De exemplu, la un comentariu al meu pe blog, cine a adăugat propriul comentariu, despre cele ce se petrec prin acest partid. Mai mulţi cititori au solicitat ca acest inedit comentariu să fie preluat şi pe site-ul Jurnalului Online, ceea ce am şi făcut. Materialul a apărut sub titlul „Cei şapte magnifici care au cucerit PSD-ul Botoşani”, iar cititorii s-au delectat luând act de conţinutul său. „Col. Mija” a trecut de faza comentariilor, făcând o afirmaţie îndrăzneaţă şi incitantă totodată: „Marcu şi Vâzdoagă, doi informatori notorii ai Securităţii. Dosarele lor nu sunt ,erau membrii PCR ,dar din informaţii pe surse, s-a găsit acceptul primului secretar pentru cei doi. Vă pot da informaţii mai multe, vă voi contacta d-le Rotundu.”
Până când nu voi avea informaţii certe că aşa s-au consumat evenimentele în acele vremuri, n-am cum să dau crezare acestor afirmaţii. Încercările de intoxicare sunt aşa de multe, că dacă te potriveşti, minciunile devin adevăruri absolute. Am lucra cu Vâzdoagă la fostul UJCC Botoşani, îi cunosc activitatea din acele vremuri şi nu cred că acesta a fost racolat informator la Securitate. Erau la Serviciul comercial, unde a lucrat Vâzdoagă, angajaţi mult mai valoroşi pentru Securitate, care deţineau informaţii de la partenerii de contractare, de la partenerii comerciali externi (relaţii criling ţări socialiste). Îl suspectez pe comentator de rea credinţă. Cuiva i-a plăcut titlul dat de redacţie: „Super, felicitări pentru titlu!” Într-adevăr, este un titlu care se apropie mult de realităţile celor care se petrec în interiorul PSD.
Derutat de informaţiile apărute în presă, undele departe de a spune adevărul, fostul preşedinte al PSD, Constantin Conţac, pentru a clarifica unele lucruri, a acceptat să ne dea un interviu. „Sper la primele alegeri să facem curăţenie cu aceşti oameni”. Am intitulat noi interviul, extrăgând din contextul întregului o frază care ni s-a părut semnificativă. Dintre comentariile postate l-am ales pe cel semnat de „Huidu”, ce pare mult mai reprezentativ situaţiei create: „Manipulare şi dezinformare a practicat grupul de şpăgari de la PSD. Conţac va trebui să înţeleagă că încrederea nu trebuie s-o acorzi nimănui, cu atât mai mult unor lepre care şi-au făcut averi pe numele partidului. Ăştia ar trebui împuşcaţi în piaţa centrală a oraşului, dar şi mai bine se va vedea în viitor valoarea lor”
Viceprimarul PDL, Florin Ghiorghiţă, îşi poate freca mâinile bucuros. Afacerea care şi-a dorit-o, cea a ridicării maşinilor parcate anapoda sau a amendării şoferilor care au parcat fără să plătească locul, a devenit extrem de prosperă. „Peste 700 sancţiuni date pentru parcări în locuri nepermise” este rezultatul de până acum a acestor măsuri luate cu şoferii aflaţi în culpă. Numai că, panourile avertizare că parcarea este cu plată sunt puţine şi greu de observat. Nu mai spun că aparatul de taxat este şi mai neobservabil, iar când l-ai descoperit, te uiţi la el ca la un marţian, pentru că descoperirea mecanismului de folosire este destul de greoaie. Unul dintre şoferi a fost amendat pentru că, deşi plătise taxa, avea bonul de plată pus pe scaunul din maşină şi nu în parbriz, la vederea celor care l-au jumulit cu japca. Apoi, informaţiile incomplete derutează pe mulţi posesori de autoturisme.
Iată un astfel de comentariu: „De ce dezinformaţi oamenii? Eu personal am fost la primăria de la Luceafărul să cumpăr un abonament. De acolo am fost trimis la Casa cărţii. Acolo nu eliberează abonamente şi nici nu ştiu nimic de acestea. Însă am fost trimis la firma de blocare care, bineînţeles, au zis ca ei nu au nici o treabă cu parcările, ci numai cu blocarea şi ridicarea maşinilor. Cine ştie unde se eliberează? GHIORGHITA a declarat în presă şi cât costă, dar de unde le luăm? Sunt sigur că nu ştie nimeni pentru că asta e ţara în care trăim şi o merităm. Spuneţi dl Ghiorghiţă de unde se ridică abonamentele?” Nu spune, căci deruta înseamnă venituri pentru firma pe care o protejează, aşa cum o fac mai toţi cei de prin PDL, începând cu preşedintele Băsescu şi terminând cu Ghiorghiţă de la Botoşani.
Editorialul „Viclenie sau mârlănie politică?” a fost comentat, printre alţii, şi de „Alex”, care mi-a făcut şi o recomandare: „D-le ROTUNDU, cred că ar fi fost mai nimerit dacă scriaţi despre oportunitatea unei legi unice a salarizării bugetarilor, cum există în toate ţările civilizate. O lege care să prevadă un salariu maxim şi unul minim, între acestea existând un anumit coeficient, lege care să înlăture "salariile şi sporurile nesimţite". Astfel s-ar împiedica inechităţile şi şantajul pe care-l fac de exemplu profesorii (îngheţarea anului şcolar) pentru obţinerea majorării de 50% , în detrimentul altor categorii de bugetari, care nu au un sindicat la fel de puternic.” Stimabile comentator, exact această temă am abordat-o într-un editorial scris în urmă cu puţin timp. Am făcut atunci referire la fosta Legea 57/1974 privind retribuirea, lege care a avut aplicabilitate până după 1990 şi care reglementa salarizarea funcţiilor comune pe economie. O astfel de lege trebuie adoptată în momentul de faţă, pentru a se simplifica multe aspecte controversate legate de salarizare. Numai că politicienii nu vor o astfel de lege, pentru că ar fi lipsiţi de un mijloc electoral eficient. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Salutul meu şi al AGOREI ROMAGNA LATINA ,tuturor pentru Mărţişor!
Poliţia din Flămânzi presimte violenţe pe seama pământului
Cei din Primăria Frumuşica visează la milioanele de auro ale UE
Elevii din Prăjeni, pe cale de a deveni „sanitari ai mediului”
Un nou sezon “Parte de carte”
UDMR a certificat discriminarea în masă a românilor din Covasna
Atac grav al poliţiei comuniste de la Chişinău împotriva libertăţii presei
650 de ani de la constituirea „statului moldovenesc”, o minciună politică comunistă
Pentru prima dată Statul român îşi apără cu demnitate cetăţenii din afara lui
Horoscop
Gloabele lui Băsescu
Presa dorită de ieşeanul Nechita... la Botoşani
Oferă leafă de 1000 euro pe lună
Generozitatea Guvernului reabilitează termic blocurile
Invazia ţigărilor de peste Prut face ravagii
Bani pentru drumul de centură al Botoşanilor
Centru pentru minori delicvenţi
Cum cad capete la Botoşani şi se fac promovări la Iaşi
Ţâbuleac zice că încep să vină banii europeni primişi în campanie
Pentru că nu prea mai are călători, CFR-ul rămâne nereclamat
Medicii de familie nu ajută pacienţii în programarea la consultaţii
Guvernul Boc i-a mai umilit din nou pe profesori
E.ON Gaz tot a reuşit să ne bage pe gât detectoarele de gaze
Ca să ia banii, Fiscul şi-a prelungit programul
Cruntă răzbunare sexuală pentru moartea unei broaşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog