Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23748
De la 07 Ianuarie 2003
122909397

Comentariul comentariilor (XLIII)

  • (Ioan Rotundu)
  • 5 February 2008, 23:00
Naţi-o bună, că ţi-am dres-o, spune o zicală românească, când vine vorba de a repara ceva rău şi a-l face bun. Aşa a făcut şi Gabriel Oprişanu, către contribuabilii la asigurările de sănătate din judeţ. Adică l-a schimbat pe medicul Mimor de la conducerea Spitalului judeţean Botoşani cu economistul Doru Muntianu. Numai că schimbarea operată de către Oprişanu n-a fost una inspirată, adică n-a dres stricăciunea existentă în manageriatul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. „Prietenia dintre Oprişanu şi Muntianu dă semne de destrămare”, mai pe şleau, Oprişanu începe să-şi dea seama că n-a nimerit-o cu Muntianu la conducerea spitalului. Iar supărarea lui Oprişanu vine pe seama laboratorului de analize a spitalului, care nu are dotările corespunzătoare şi nu face analize sigure din punct de vedere medical.
„Cunoscător” s-a exprimat cam alarmist. „Opriţi-l pe Oprişan ....bate câmpii şi distruge tot....nimic nu se poate face fără bani şi când au fost bani ce a făcut cu ei? Parcă externaliza bucătăria şi spălătoria în 14 zile... declaraţia lui Oprişan. Munteanu semnează, poate l-a pus pe gânduri ... Vă rog interesaţi-vă cum se lucrează în curtea spitalului pt casa lui oprişan (cu literă mică nu mare) multe sunt de spus ....oamenilor le este frică, dar va veni o zi când vor vorbi.” Dacă oamenilor le este frică să spună adevărul, să-şi ducă crucea mai departe. Până nu vom învăţa să luăm atitudine civică, nu vom stârpi potlogăriile care se fac pe seama instituţiilor statului şi a bugetului acestora.
Un alt cititor crede că „Oprişanu are dreptate...trebuia pus piciorul în prag odată cu laboratorul!!!! Dacă rezolvă, e BINE pentru noi...” Oameni buni, nu fiţi naivi. Lipsa dotărilor la laboratorul spitalului este cunoscută de ani de zile. Nici Mimor, nici Muntianu n-au primit dezlegare la bani pentru a dota modern laboratorul. Şi ştiţi de ce? Sunt laboratoarele de analiză medicală private care trebuie să aibă comenzi. Tare mie teamă că interesul manifestat de Oprişanu faţă de laborator nu-i decât o punte de legătură, o motivaţie, pentru ca analizeze să se facă la un laborator privat.
Angajaţii Prefecturii să nu mai facă politică în timpul programului de lucru, „Este mesajul cu care Flutur îi atrage de mânecă pe Sorescu”. Observaţia lui Flutur se bazează şi pe faptul că angajaţii Instituţiei Prefectului sunt apolitici, sau cel puţin aşa ar trebui să fie. „Johny” apreciază că „Fin observator şi dedicat dreptăţii este Primarul, aşa ar trebui să fie toţi în toate direcţiile, pentru a vedea şi noi faţa adevărată a politicii. Acum e momentul să descoperim câte ceva din culisele marilor rechini. Felicitări Cătăline, vei învinge!” De vreme ce prefectul este numit de către partidul aflat la guvernare, deci este o numire pe criterii politice, este o tâmpenie să credem că prefectul este un înalt funcţionar public apolitic, ce-a ajuns în funcţie prin susţinerea unui examen. Nu mai departe, Cristian Roman a fost schimbat din funcţie pe motive politice, deşi a fost titularizat pe postul de prefect în urma unui examen. Cei care-l înconjoară pe actualul prefect Sorescu deţin funcţii importante în PNL. Cum să nu facă politică în timpul programului? Ce, când pleacă de acasă la Prefectură îşi încuie carnetul de membru PNL în fişet, iar când pleacă în teren la o adunare de partid, trece pe acasă şi-l bagă în buzunar?! Hai să fim serioşi, toată lumea face politică, indiferent de funcţia deţinută în ierarhia administraţiei publice de stat.
Deputatul PRM Ştefan Baban, poate ca o ultimă răsfăţare a sorţilor, a făcut parte dintr-o delegaţie parlamentară ce-a vizitat China. Aşa s-a născut „Realitatea chineză povestită de deputatul Baban în stil românesc”. Omul, după ce-a ajuns pe meleagurile botoşănene, a povestit ziariştilor dispuşi să-l asculte, cum a înţeles el cele văzute. Mai bine zis cum n-a reuşit să înţeleagă fenomenul economic şi cultural chinez, vechi de mii de ani. „Alegător” n-a rata prilejul de-al ghionti: „Şi uite aşa ne papă banii nişte oameni care se plimbă ca să facă nimic.” Şi mai supărat, „Uimit” îl întreabă direct, chiar cu ceva răutate şi invidie: „Ce-ai realizat pentru mine că te-ai dus tu în China, îmbuibatule?” Cum ce-a realizat, o cheltuială adusă bugetului public.
„ASP are director adjunct” iar o anume „Lili” se bucură că Floarea Stan a fost numită în această funcţie: „Merita director executiv pentru că e o bună profesionistă şi încă nu s-a dat cu mafia. Această doctoriţă este de nota 10 şi merita mai mult.” Eu zic să n-o mai lăudaţi, că s-ar putea ca Oprişanu să intre la ceva bănuieli şi s-o revoce din funcţie. Ar fi păcat!
Chiar dacă sunt „Spaţiile verzi, o prioritate pentru edilul botoşănean”, mulţi botoşăneni cred că prin politica de urbanism care se promovează, în Botoşani spaţiile verzi sunt tot mai mult ocupate de construcţii. „Cetăţean” chiar se întreabă: „De ce primăria nu are o opinie şi un program de conservare şi protecţie pentru micile spatii verzi de lângă blocuri? Se dau în continuare autorizaţii pentru extinderi pe zone verzi, chiar cu mici plantaţii!!! Numai interesul unora şi banii primează?” Cu privire la modul de administrare a spaţiilor verzi noi am scris şi o să revenim asupra acestui subiect. Din păcate, şi primarul Flutur are mâinile legate de anumite proceduri juridice peste care nu poate trece. Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tatarcan joacă la cacealma, cu puterea legii
Sorescu crede că sătenii trebuie să pună osul la treabă
„Magia iernii” la Vorona
Prefectul a descoperit că la ADP birocraţia are mare trecere
Un regizor din Georgia va lua în „primire” actorii botoşăneni
Pensionarilor săraci le este recomandat să se trateze doar iarna
Galeriile de Artă Ştefan Luchian vor avea o faţă nouă
Poliţişti n-avem, că de miliţieni în straie noi îi plin judeţul!
DJ-ul ProFM Bogdan Nicolai este noul director de programe al MTV!
Horia Brenciu este la primul videoclip!
Pacienţii au a se răfui cu infirmierele
Bulibăşeală mare cu nota la testarea naţională
Aproape jumătate din profesorii pensionari vor să rămână în activitate
Năravul muncii la negru îi din fire, aşa că n-are lecuire
Patru ambulanţe noi sunt folosite pentru consultaţii la domiciliu
Frumuseţea şi gingăşia feminină vor fi omagiate printr-un spectacol grandios
Horoscop
Pedeapsa dată hoţului… de măicuţe
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 6 februarie
Regim de colaborare - vă puteţi rostui c-un ban
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog