Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8700
De la 07 Ianuarie 2003
122894349

Comentariul comentariilor XLIX

  • (Ioan Rotundu)
  • 29 March 2009, 23:00
Chiar dacă ne aflăm în plină criză economică, „Proaspătul buget aprobat va transforma Botoşanii într-un şantier imens”. Cel puţin aşa susţine primarul Cătălin Flutur, care s-a arătat decis, nu numai să continue investiţiile începute anul trecut, dar şi să înceapă altele. Că afirmaţiile sale nu sunt doar de imagine, o confirmă lucrările care se desfăşoară în prezent, printre care şi amenajarea parcării din spatele fostei Case a cărţilor, acum sediu pentru Secţia de urbanism a Primăriei Botoşani. De precizat că în perioada când primar era Florin Egner, s-au plătit bani grei pe nişte studii de fezabilitate care n-au fost concretizate niciodată în investiţii. Primarul Flutur tace, nu se laudă, dar acţionează prin fapte.
O anume „Lili” dezapreciază munca primarului, considerând că „Botoşaniul este oricum un şantier imens, tot ce se repară ziua, noaptea se strică. Nu ne mai miră nimic. Avem meseriaşi, nu glumă.” Când nu se construia nimic în Botoşani, eram nemulţumiţi. Când se construieşte, suntem nemulţumiţi. Aceeaşi „Lili”, dar sub numele de „Cris”, a comentat şi la articolul „Un licean a intrat în clasă cu o grenadă”, în sensul că „Mai bine o punea la Primărie. Înţelegeam şi noi ceva.” Cu siguranţă că acest comentator, din ură faţă de primarul Flutur, şi-a pierdut orice urmă de raţiune. E problema sa, dar să nu comenteze în numele întregii comunităţi botoşănene, care are cu totul altă opinie.
Apropo de astfel de comentatori. Mi-a atras atenţia administratorul de site asupra unui comentariu prin care autorul îşi manifesta nemulţumirea asupra faptului că i-am divulgat adresa de unde a postat unele comentarii. Aşa este, pentru că eu nu mă pot face părtaş cu toţi acei laşi care, sub acoperirea anonimatului, aduc acuzaţii grave unor persoane publice, fără a le putea proba. Dacă au convingerea că acuzaţiile lor sunt reale, să le susţină prin a-şi declara identitatea. Una este să-ţi exprimi o opinie vizavi de un subiect sau de comportamentul public al unei persoane ce s-a bucurat de susţinerea alegătorilor sau ocupă o demnitate publică şi alta este să calomniezi pentru că nu-ţi convine ţie ceva sau pentru că aşa îţi creezi un confort psihic dereglat de anumite boli. Nu încurajez laşitatea, exprimările calomnioase, injuriile şi jignirile prin aluzii la aspectul fizic. Încurajez exprimarea opiniilor personale în condiţii civilizate şi prin asumarea responsabilităţii, atunci când situaţia o cere. Recomand celor care au meteahna postării unor comentarii formulate altfel decât în condiţiile stabilite prin Regulamentul nostru, să comenteze pe site-ul celorlalte publicaţii, unde se pot bălăcări cât vor.
Preşedintele „Ţâbuleac se va război în continuare cu judecătorii şi Geanina Pintilii”, pentru că decizia judecătorilor de integrare pe post a fostei directoare de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri s-a luat pe baza unei excepţii şi nu pe judecata fondului. Decât s-ar răfui cu judecătorii, care n-au făcut decât să aplice legea, mai bine preşedintele Ţâbuleac s-ar răfui cu acei consilieri juridici care au avizat decizia de desfacere a contractului de muncă în timp ce directoarea Pintilii se afla în concediu medical. Ori aceşti consilieri juridici sunt incompetenţi profesional, ori l-au tradus pe Ţâbuleac, dându-i cu tifla. Eu cred în ultima variantă. „Ion” a comentat cât se poate de corect: „Dl Ţâbuleac se joacă cu banii CJ. Ce va face dacă d-na Geanina câştigă? Va trebui să-i plătească leafa? De unde? De la CJ? Dar oare CJ-ul este al acestui individ fără scrupule? Să ia aminte că are să puie bani din buzunarul propriu pentru salarul d-nei Geanina, dacă instanţa îi va da câştig de cauză petentei. Iar faptul că judecătorii nu au judecat pe fond sau greşit, are dreptul să atace sentinţa şi să nu se vaite ca babele toată ziua, în loc să facă treaba.” Dacă decizia de desfacerea contractului de muncă al Geaninei Pintilii s-a luat în timp ce aceasta se afla în concediu medical, decizia este nulă de drept şi nici o instanţă de recurs nu va putea anula sentinţa instanţei de fond.
Din lipsă de bani, din rea voinţă, din nepricepere „Unele primării pun piedici celui deal 13.lea salariu al profesorilor”. Cineva cu numele de „PeDeListul”, ne prezintă un fragment din gândirea primarului de Şendriceni, liberalul Petrică Nistor, un primar care-şi desconsideră propriul electorat: „Ei, uite că totul este posibil, din moment ce în unele localităţi din jurul Dorohoiului încă nu s-au dat banii, mai exact acolo unde primarul este cel care decide „ce, când şi cum” în orice situaţie, că doar pe el l-a ales lumea (ştim cu ajutorul cui!!!), el este cel mai deştept peste nişte „ţărani proşti” cum îşi alintă foştii alegători. De al 13-lea nici nu poate fi vorba. „Comuna este săracă şi nu putem da banii la profesorii navetişti... Ţăranii trebuie să rămână proşti în continuare, ca să mă voteze şi la alegerile viitoare! Ce învăţământ? Ce... mai vor şi profesorii? Las' că-i desfiinţez eu pe ei!” Îmi vine greu să cred că un primar poate gândi aşa. Nu-l cunosc pe acest primar, dar curiozitatea profesională mă îndeamnă să-i fac o vizită de lucru. Ştiu din experienţă că atunci când ajungi la faţa locului, multe din cele aflate prin intermediari nu se potrivesc cu realitatea. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Complot în jurul Adei Macovei
Ioan Rotundu
O femeie şi-a schimbat aspectul fizic pentru copiii săi
Avalanşă de arderi necontrolate
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 30 martie
A fost premiată la Festivalul de muzică uşoară „Ghiocelul de argint”
Dezinteres total pentru mecanică la SAM Vlădeni Deal
Undă verde pentru reabilitare a drumului european care străbate oraşul Flămânzi
Horoscop
Eee... ce vremuri!
Reproşul lui Iliescu către prostănacul Geoană
Ruga microbiştilor către Dumnezeu
Românul şi oul
„Arată că-ţi pasă, cumpără de-acasă!”
La Termica se stă cu netreaba în mână
Pe drumurile judeţene se face treabă ca în agricultură odinioară
Ţurcanu a pusa gând rău caselor de schimb valutar
Atac la persoana primarului Flutur
Salată de cartofi de sezon
Citeşte şi hotărăşte!
Proteze sunt pentru toţi pacienţii, dar numai pe… Internet
Vom plăti consultaţiile medicilor de familie?
Opt directori de spitale declaraţi incompetenţi funcţiei ocupată
Se va schimba modul de calcul al pensiilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog