Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Joi: 5 Februarie 2009

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6658 lei
1 USD = 4.0493 lei


Număr accesări
Astăzi:
11827
De la 07 Ianuarie 2003
63871651

Comentariul comentariilor XXIII

  • (Ioan Rotundu)
  • 4 February 2009, 23:00
Piaţa centrală a Botoşanilor este raiul evaziunii fiscale. Toată lumea înşeală statul, începând de la amărâtul de tonetar, considerat întreprinzător persoană fizică sau asociaţie familială şi terminând cu stăpânul peste satâr, care ne domină arogant din spatele unei vitrine frigorifice plică cu carne pe care n-o mai cumpără nimeni. Tot în piaţă vom întâlni valutiştii şi speculanţii de bilete de călătorie a pensionarilor, a tichetelor de masă sau traficanţii de ţigări şi telefoane mobile.
Sistemul de a furat statul este bine pus la punct şi are susţinători din umbră. Angajaţii Urban Serv, societatea care are piaţa în administrare, sunt oamenii cheie. Ei fac şi desfac, până la detaliu, orice afacere care se derulează. Tot ei îi anunţă pe speculaţi de un eventual control. Poliţiştii de la postul din piaţă sunt, şi ei, pe fază. Au cota lor parte şi dau siguranţă afacerilor. Îi mai încurcă din când în când cei de la poliţia comunitară, care nu prea pricep cum stau lucrurile. Lor li se aruncă câteva resturi de la ospăţul cel mare al evaziunii fiscale, fiind sfătuiţi să-şi multe fundul în altă parte.
Reportajul nostru „Din nou despre mafia din piaţă” a avut în comentatori susţinători asupra celor scrise. Numai că dezvăluirile noastre susţinute de către comentatori n-au efect dacă cei care ar trebui să facă ordine în acest domeniu nu-şi fac treaba. „Ion” îşi menţine punctul de vedere: „Rămân la părerea că investiţia costisitoare din hala nouă este un dezastru .La vară, la 40 de grade acolo vor fi 50 de grade, iar curentul electric îl vom plăti noi consumatorii. În hala de carne era asigurată o ventilaţie naturală care nu costa bani. O încrengătură de interese ale administraţiei şi ale Consiliului local din cauza căreia ,noi votanţii, plătim din greu. La fel la legume.” Un alt comentator a ţinut să-l sensibilizeze chiar pe şeful cel mare. „Nea Pricopie!!! Te ştiu neam de român, bre. Lasă-i bolii de importatori, că de aia ne-am dus de râpă ca neam. Am tot importat şi am uitat să producem. De ce să mâncăm carne irlandeză infestată, când putem manca viţeluş românesc sănătos. Eşti de la PD-L?” După ce o perioadă a stat galben liberal, acum este portocaliu, adică membru de vază PDL.
Majoritatea celor care au citit reportajul au fost de părere că actuala hală de carne este o investiţie proastă, costisitoare, şi care se va amortiza pe seama buzunarului nostru. Pe motiv de respectare a unor norme europene, ce n-au nimic de-a face cu piaţa de unde ne aprovizionăm şi mâncăm noi, ni s-au impus fel de fel de restricţii. Avem prin fruntea instituţiile de stat nişte şefi puşi politic, care n-au habar când şi în ce condiţii trebuie respectate normele europene. Aceşti şefi, care n-au călcat dincolo de graniţa de vest a României, să vadă că în Italia, Germania, Franţa sau Spania normele europene nu se aplică în plan local, ci numai dacă se face export. Noi am impus unei băbuţe de 80 de ani, ca cele cinci ouă expuse în batistă, să le marcheze cu data ouatului. O cerinţă tâmpită, impusă de nişte tâmpiţi, că nu pot fi percepuţi ca oameni normali.
„Contribuabil” a ţinut să ne aprecieze efortul depus în a scoate la iveală mafia care domină piaţa: „Bravo, d-le Rotundu, sunteţi printre puţinii ziarişti care aveţi curaj să vorbiţi despre mafia şi abuzurile celor de la Urban Serv nu numai de la piaţă, ci şi de la celelalte activităţi administrate de Urban. E vorba şi de cheltuirea banilor contribuabililor şi poate cineva se va sesiza până la urmă.” Aşa sper şi eu. Chiar dacă nu se vor implica cei plătiţi de noi să vegheze la respectarea legii, măcar îi mai temperăm pe cei care se află în spatele acestor afaceri, şi tot este ceva!
Durerea de dinţi este înnebunitoare, mai ales dacă te apucă noaptea. Singura scăpare este să te duci la cabinetul de urgenţă stomatologică. Numai că în Botoşani aşa ceva nu mai există de câţiva ani. Cei de la Ministerul Sănătăţii consideră că botoşănenii n-au nevoie de o urgenţă stomatologică. Aşa că „Durerea de dinţi de la ministerul Sănătăţii ni se trage”, iar când ne-apucă, măcar ştim pe cine să înjurăm, ca alinare. „Un cetăţean” crede că „Atât timp cât stomatologia este o cenuşăreasă a sănătăţii şi a sistemului sanitar, nu se va face nimic în acest domeniu. Stomatologii nu au nici un fel de drepturi... ba nu... au dreptul de munci fără arginti...” Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ferească de durerea de dinţi. Este singura noastră salvare!
Cei de la Apa Grup au dat „O nouă luptă cu apa din conducte”, adică s-au confruntat cu o nouă avarie la conductele ce străbat subsolul oraşului. „Observator” aduce în actualitate o veche problemă referitoare la calitatea apei: „De ce botoşănenii trebuie să fie la nesfârşit bătaia de joc a acestei societăţi, numite Apa Grup SA? Soluţia cea mai simplă ar fi privatizarea/concesionarea, spre ex. cum s-a procedat în Bucureşti! Cât despre calitatea apei, furnizorul tace mâlc, şi sfidează botoşănenii prin tarifarea APEI MENAJERE la preţ de apă potabilă! Oare nu există laboratoare în mun./jud.Botoşani la care consumatorul să ducă probe de apă spre analiză, că sa ştie dacă bea otravă sau nu? Cât timp vor mai dura situaţiile de criză, gen "s-a spart conducta...", "sunt alunecări de teren...",etc.? De ce au ajuns botoşănenii să-şi blesteme zilele şi să fie stresaţi sistematic din cauza furnizorului de apă? Până când?” Până când? Până ce vom avea în fruntea Consiliului Judeţean o conducere responsabilă, până când vom avea consilieri judeţeni conştienţi de votul cu care au fost investiţi de către alegători, până când în fruntea societăţii Apa Grup vor fi puşi profesionişti şi nu persoane agreate politic. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


  
Românul şi copacul
Efectele nocive ale radiaţiilor de uraniu
Albă ca zăpada, bucuria copiilor
A declarat că poporul român este cretin
Este premierul Boc normal la cap?
Ioan Rotundu
Specula cu medicamente
Membri ai Comitetului Helsinki de la Chişinau atacaţi cu pumni şi gaze lacrimogene
Apă şi pământ românesc
Doi romani au fost despăgubiţi în Italia pentru un viol pe care nu l-au comis
Horoscop
Întrebare pământeană la rugăciune sfântă
Rugămintea Elenei către Traian
Este supercalificată ca să poată fi angajată
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Poliţiştii comunitari botoşăneni ar putea face pe controlorii prin tramvaie
Au scăzut chiriile la Botoşani
Pricopi are milă pentru vii, pe seama morţilor
Achiţei se arată interesat de starea podurilor
Ghiorghiţă crede că avem suficiente muzee, ca să mai încapă şi un Onicescu
Câmpanu întreabă: Cine le va fi naşul?
Hălăsanu iscă dispută între prefect şi Conţac
Cozile de la CAS sunt dovada incompetenţei lui Nicolau
Dorohoienii încă mai au păsuri de spus
Grave nereguli în derularea Programul de evaluarea stării de sănătate
Un milion de euro poate rămâne sau ieşi din contul Spitalului judeţean
Oprişanu şi Alexandru au demisionat
La Spitalul de pediatrie mamele dorm pe scaune
Sistemul Intranet, o modalitate prin care se ciugulesc bani publici
Romtelecom şi Elsaco şi-au împărţit frăţeşte cozonacul dospit din banii primăriilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!