Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20959
De la 07 Ianuarie 2003
122906608

Comentariul comentariilor XXIV

  • (Ioan Rotundu)
  • 5 February 2009, 23:00
Despre ce se întâmplă la societatea Apa Grup am tot scris şi comentat. De acum „Putreziciunea de la Apa Grup trebuie căutată în sediul CJ”. Numai că pentru a fi găsită „putreziciunea”, trebuie minţi ascuţite, inteligente, ceea ce nu-i de ici, colea când instituţiile statului colcăie de şefi puşi acolo pe criteriul politic şi nu al competenţei. Din nou „Ion” nu s-a abţinut să nu comenteze: „Dar de pierderile declarate oficial ale APA GRUP ce ziceţi? Pierderile calculate prin raportarea cantităţilor de apă intrată în sistem la cantităţile de apă facturate cresc în loc să scadă. Conform datelor de pe SITE-ul CJ –ului, în 2006 pierderile au fost de 63% iar în 2008 au ajuns la 77,4%. Vă daţi seama câtă neputinţă şi ignoranţă a autorităţilor plătim? Mulţumim din inimă, domnilor care ne conduc judeţul.”
Domnii care conduc judeţul, împreună cu incompetenţii de la Apa Grup, pun la cale o altă mârşăvie. Ei vor să ne încaseze consumul de apă după contorul din apartament, dar şi după cel de la subsol. Două câştiguri pentru aceeaşi prestaţie. Iar diferenţa care va apărea dintre contorul de la subsol şi însumarea celor din apartamente se va factura asociaţiei de locatari, care va împărţi suma facturată drept cheltuieli comune. Nimeni nu şopteşte vreo vorbă despre cum vor putea fi citite contoarele din apartamente şi cel de la subsol, simultan, pentru a nu crea intervale de timp şi, deci, consumuri diferite.
Este o găselniţă a celor de la Apa Grup, acceptată de conducerea Consiliului Judeţean Botoşani formată din Mihai Ţâbuleac – preşedinte, membru PDL, Cristian Achiţei – vicepreşedinte, membru PDL şi Constantin Conţac – vicepreşedinte, membru PSD şi susţinută de către consilierii judeţeni PDL şi PSD. Este o încercare disperată de a salva societatea de la faliment pe seama buzunarului nostru. Societatea nu va fi salvată, dar noi vom plăti în plus, atât pentru apa consumată de alţii cât şi pentru cea risipită pe traseu, deşi s-au înlocuit principalele conducte şi ar fi trebuit ca pierderile să scadă, nu să crească.
Eu unul nu sunt dispus să fiu luat de fraier. Alaltăieri, a venit un şmecheraş de la Apa Grup să-mi verifice contorii. A rămas tare dezamăgit când a constatat că am raportat consumul real. „Cu oameni ca matale, mor de foame!” şi-a exprimat el dezamăgirea. Apoi am aflat că sunt mulţi cei care nu raportează consumul real, iar când sunt prinşi pot negocia ce consum să aibă la plată. Nu noi falimentăm Apa Grup. Salariaţii societăţii o duc spre faliment, preferând ciubucul în locul încasării consumului real de apă. Voi lupta în continuare să-mi apăr drepturile şi să nu mă las înşelat de nişte netrebnici.
Despre „Mihăiţă, dovada vie a unui talent incontestabil” noi am publicat reportajul cu o zi înaintea celei de miercuri, când a avut loc concursul „Vreau să fiu vedetă” şi la care Mihăiţă a participat. Numai că talentul său n-a prea impresionat, poate şi prin faptul că a avut două concurente puternice, bine pregătite, cu o voce net superioară. A mai rămas să-şi spună cuvântul publicul, prin SMS de susţinere trimise. Dacă va fi preferatul publicului, va fi din milă pentru situaţia lui familială şi nu pentru talent: Fetiţa din Oradea, Carla, a fost de departe mult mai talentată.
Până acum am avut doi copii botoşăneni care au ajuns în finala mare a acestui concurs şi care au urcat pe podium. Nu putem avea pretenţia să fim tot timpul pe podium. Mai răruţ, că-i mai drăguţ! zice o vorbă din popor, plină de înţelepciune. Să apreciem şi gestul celor din preajmă, care l-au susţinut cum au putut. „Mihăiţă este un copil deosebit, pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu o sensibilitate rară şi talent nemărginit. Cea care-l creşte este adevărata mamă. Mâine seară, Mihăiţă, vei primi voturile noastre în cadrul emisiunii ,,Vreau să fiu vedetă". Mult succes!” Vom afla miercurea viitoare cam ce voturi de susţinere a avut Mihăiţă şi cât l-au ajutat să fie propulsat în marea finală.
Inspectorul general de la Învăţământ şi-a făcut o socoteală simplă. Dacă nu demisionează, tot va fi schimbat, aşa cum şi el a schimbat pe alţii, pe acelaşi criteriu politic. Dar dacă demisionează, îşi uşurează viitorul, adică mai poate spera la un post călduţ în schema IŞJ. Finalul: „Generalul Rusu a demisionat, adjuncţii săi nu”. Cu adjuncţii se vor răfui cele două partide. PDL şi PSD. Un anume „Traian” l-a compătimit pe Rusu că a trebuit să demisioneze, făcând o apologie a activităţii sale. „Ionescu”, care poate fi un profesor pensionar, fost lider de sindicat, a venit cu replica: „Demisie de onoare? Rusu mai are onoare? Coborâţi fraţilor cu picioarele pe pământ! A fost un borfaş ordinar, o canalie, un parvenit. L-a săpat pe Negrescu, liberal şi el, pentru a ajunge general. S-a complăcut în atitudini dubioase şi afaceri pe orice direcţie. A fost el onest ca inspector la personal? Întrebaţi-i mai ales pe suplinitori şi pe cadrele tinere ce tremurau cu euro-n sacoşă şi cu alte plocoane. Nu sunt de acord cu numirile pe criterii politice, dar Rusu a fost tot un politic. Aşa-i, pe unii directori i-a demis şi uns pe criterii politice (Sarafineşti , Corni etc). Să nu-i fie ţărâna uşoara. Să arate cât de bun este ca simplu profesor.” Aspru blestem urarea cu „să nu-i fie ţărâna uşoară”. Este ceva nou şi original prin dicţionarul blestemelor. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Două ore cu Traian Băsescu
Petrecere caritabilă romanească de Ziua Îndrăgostiţilor
Corneliu Bucur pe urmele lui Badea Cârţan, la Roma
Rezervaţia LiBEARty – raiul urşilor pensionari
E.ON Gaz Distribuţie continuă planurile ambiţioase de investiţii în infrastructură
O singură companie holding E.ON în România
Iulian Urban a pus băncilor căpăstru
Românul şi naşul
Va răspunde Tăriceanu pentru că a înstrăinat ilegal resursele din Marea neagră?
De se vor burzului, îi va răspopi!
Ioan Rotundu
Horoscop
Se consideră un as al volanului
Ce i s-a micşorat lui Geoană, de mila ţărişoarei?!
Soluţii anticriză s-au sugerat, dar ele vor rămâne simple propuneri
Plăcuţele de înmatriculare murdare, motiv pentru un nou bir financiar
Un proiect întocmit anapoda ţine în loc banii ce deja se află la Piatra Neamţ
Atenţie la produsele contrafăcute!
După promisiunea cu banii europeni, Ţâbuleac promite drumuri europene
A monitorizat prostia lui Egner şi… a constatat că n-are limite
Externalizarea serviciului de bucătărie rămâne o himeră a directorilor de spitale
Concediul pentru creşterea copilului se acordă şi celor din afara ţării
Boc minte. Pensia minimă promisă va fi de la anul
Hoţii la firma de curierat rapid Atlassib
Suprimarea sporurilor va aduce Spitalului judeţean economii
Din temerile sindicaliştilor către prefect
Fundamentalişti portocalii în Vorona Mare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog