Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8623
De la 07 Ianuarie 2003
80700783

Comentariul comentariilor (XXX)

  • Ioan Rotundu
  • 15 February 2010, 23:00
Un risc asumat, am putea spune luând act precum că „Vicele Ghiorghiţă, avocatul din oficiu al firmei HSR” apără abuzurile comise de angajaţii acestei societăţi. N-am ştiinţă dacă cei din PDL monitorizează ieşirile publice ale viceprimarului care este şi vicepreşedintele partidului şi au la cunoştinţă cam ce pierderi electorale înregistrează de pe urma acestuia, dar am o imagine de ansamblu al acestor pierderi care nu sunt deloc de neglijat.
Tare îmi este teamă că atunci când minţile celor din PDL se vor lumina cu privire la comportamentul politic al lui Ghiorghiţă, întunericul ce va cuprinde electoratul botoşănean va fi prea dens ca să-l mai poată străpunge şi obţine voturi atunci când vor fi următoarele alegeri. Nu mai insist asupra acestui subiect pentru că au făcut-o comentatorii, condamnând cu vehemenţă atitudinea tolerantă a viceprimarului faţă de firma HSR, împuternicită de consilierii locali să ridice maşinile parcate în locuri nepermise. Am doar o precizare de făcut. În privinţa ridicării maşinilor există formată o mafie cu tentacule şi în mass media locală. Dar toate la vremea lor!
Urmând modelul senatorilor, care doresc să fie aleşi pe viaţă, „Avocaţii vor moştenirea profesiei în familie”. Profesia este una prosperă, aşa că ar fi păcat ca veniturile să încapă pe mâna unor neaveniţi. Spiritul de gaşcă a dominat tot timpul tagma avocaţilor, ei sărindu-şi în ajutor unii altora şi jupuind fără milă clienţii. Unii mai lacomi nu se sfiiesc să încaseze onorariu şi de la pârât şi de la reclamant, făcând, atunci când situaţia o cere, parte şi vreunui judecător dornic şi el de o viaţă prosperă şi plină de huzur.
Iată şi o opinie: „De unde vocaţia de avocat poate să fie transmisă şi urmaşilor? De câte ori s-a demonstrat că din familii de avocaţi s-au născut copii care nu au principii adevărate de morală şi ies la iveală nişte oameni care încalcă legea flagrant!!” Să nu căutăm morală acolo unde nu poate fi găsită. Avocaţii de astăzi sunt ruşinea celor din trecut, care ţineau la onoarea de magistrat şi aveau frumoase şi nobile îndeletniciri intelectuale precum literatura ori jurnalismul. Până şi avocaţii din regimul comunist aveau pretenţia de a fi respectaţi în profesia lor, comportându-se cinstit şi cu demnitate faţă de clienţi.
Şi editorialul „Să-i eutanasiem pe beţivi!” a fost primit cu interes. Mai ales că propunerea ca boschetarii şi alcoolicii să nu mai fie trataţi medical decât contra cost a venit din partea unui medic ajuns deputat. Despre moralitatea şi profesionalismul medicului deputat sunt multe de spus. „Cătălina” a sesizat un anume aspect: „Tovarăşul deputat are contract cu PRO TV-ul de apare aşa des la televizor? Pe cizmar îl dă cineva la televizor când repară papucii? Pe brutar îl arată cum face pâine? Atunci, de ce se foloseşte de meserie şi de imaginea locului de muncă pentru a-şi face reclamă???”
Un profesionist adevărat, un îndrăgostit de meserie nu caută să-şi facă publicitate. Modestia îi caracterizează efortul muncii. În schimb, cei cu dorinţă de parvenire, de mărire, de ascensiune cu orice preţ pe scara socială ies ca păduchele în frunte şi cotcodăcesc mărgeaua ouată de parcă ar fi făcut un ou de aur. Cred că medicul ieşean ajuns deputat, Tudor Ciuhodariu, face parte din această ultimă categorie.
„Truliy”, văzând de câtă prostie şi îngâmfare totodată suferă medicul nostru, i-a sugerat: „Doctore, boschetarii şi beţivii îs puţini şi nu faci mare brânză cu economiile la spitale. Fă o lege ca bătrânii ţării să nu mai fie spitalizaţi, că tot au a muri şi să vezi atunci economii babane.” Nu trebuie să tratăm cu uşurinţă astfel de manifestări pentru că se pot găsi minţi întunecare care să facă astfel de propuneri şi alte minţi şi mai întunecate să le aprobe. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Vasile la al treilea coniac
Să fi avut Năstase gura aurită?!
Gastronomie atractivă: Găină cu sos de ceapă
Discuţie telefonică între preşedinţii celor două state româneşti
Pod peste Prut şi Universitate românească la Ungheni
Republica Moldova lucrată pe la spate
Creştinii ortodocşi au intrat în Postul Mare
Adrian Năstase se retrage din cursa pentru şefia PSD
Ungaria renunţă la o noua tranşă din împrumutul de la FMI şi UE
Mircia Gutău a primit oficial titlul de cetăţean de onoare
Japonia rămâne a doua economie mondiala în 2009
pe fondul evoluţiei pozitive din ultimul trimestru
PNL rămâne adeptul Parlamentului bicameral
Radu Mazăre candidează la preşedinţia PSD
Val de autodenunţări la Fisc
după achiziţionarea unui CD cu nume şi conturi din Elveţia
Listă, ca să încapă şi profitorii!
Ioan Rotundu
Candidez la preşedinţia PSD. Mitrea anunţă că s-ar putea retrage
Vot pe liste, norma de reprezentare, Congres la Romexpo
Fetita de 7 ani aleasă regina unei şcoli de samba nu a rezistat
presiunii şi a izbucnit în plâns, la Carnavalul de la Rio
Un pod adevărat, trainic şi european peste Prut ne uneşte din nou
moldovenii au fost reprezentaţi de prim ministruromânii s-au mulţumit cu ministrul de Interne
Apa Grup are parte la amenajarea vămii
A încercat să dea mită, dar nu i-a mers
A refuzat recoltarea probelor biologice de sânge
Profesorii de la Bac sunt copleşiţi… cu sancţiuni
Rezidenţiatul mai la toamnă
Bolnavii n-au medicamente, iar DSP le oferă filme instructive
În prima zi de examen avem un Bac fără evenimente
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă