Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4102
De la 07 Ianuarie 2003
78404911

Comentariul comentariilor (XXXI)

  • Ioan Rotundu
  • 16 February 2010, 23:00
Ministerul Educaţiei a avut grijă şi „Profesorii de la Bac sunt copleşiţi… cu sancţiuni”. Prin aceste sancţiuni ministerul vrea să dea o notă de seriozitate examenului şi să prevină eventuale posibilităţi de fraudare prin copiere sau alte mijloace. Toate încercările ministerului de a transforma examenul de bacalaureat într-unul plin de importanţă, definitoriu pentru următorii paşi în viaţă ai tinerilor, sunt însă eşecuri răsunătoare.
Iată ce crede „Cătălin” despre examenul de Bac: „O altă mascaradă şi BAC-ul ăsta! Ce-i cu tâmpenia asta de a da examenele cu profesorii de la clasă? Unde este corectitudinea? Acum mulţi ani se spunea că de pe băncile şcolii ies generaţii tot mai slab pregătite fiindcă cineva are acest interes (tinerii să poată fi manevraţi uşor, să nu fie capabili să gândească).Timpul ne-a dovedit că aşa este. Elevii sunt supuşi multor experimente născocite de mai marii ţării, învaţă tot mai puţin, pierd timpul prin cafenele, cluburi şi weedshop-uri, se uită la toate tâmpeniile pe Internet şi televizor, pierzând adevăratele valori înainte de a le cunoaşte cu adevărat (cinste, corectitudine...). Am devenit o ţară tristă, iar viitorul este negru şi pare a nu se mai sfârşi!” Trist, dar adevărat!
A fost nevoie ca Prutul să-şi reverse apele, inundând şi localitatea Rădăuţi Prut, ca preşedintele ţării, premierul să ajungă pe aceste coclauri. Aşa au luat şi ei act că peste apa Prutului, cu banii europeni, s-a ridicat un pod straşnic, dar că nimeni nu-l trece pentru că partea română n-a fost interesată ca odată cu construcţia podului să se construiască şi un sediu de vamă. Venit în mai multe vizite la Rădăuţi Prut, preşedintele Băsescu a promis că se va ocupa personal de construcţia clădirii vămii. Iar premierul Boc s-a angajat să aloce banii necesari în regim de urgenţă.
Boc n-a alocat banii nici până în ziua de astăzi, dar sub presiunea preşedintelui Băsescu s-a încropit la capătul podului un punct vamal adăpostit în containere de TIR.
Aşa s-a ajuns ca în ziua de 15 februarie 2010, trimisul special al preşedintelui Băsescu, Vasile Blaga, ministrul Internelor să se întâlnească pe pod cu premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, şi să inaugureze trecerile dintr-o parte în cealaltă, tăind panglica ce cam putrezise de atâta aşteptare. „Un pod adevărat, trainic şi european peste Prut ne uneşte din nou” am zis noi, gândind în spirit naţionalist. Şi „Ato” trăieşte cu speranţa că „Aşa este, un pod adevărat, trainic şi european peste Prut, cum se afirmă, care sper să fie benefic şi să bucure pe toată lumea. Sper ca partea română să se ţină de promisiunea făcută, în sensul ca vama şi utilităţile necesare de pe malul nostru să fie pe măsură, adică adevărate, trainice şi de nivel european, altfel...”
După cum se mişcă autorităţile noastre şi cât sunt de serioase, tare îmi este teamă că acest provizorat de vamă va dăinui ceva ani. Ne stă în obişnuinţă ca atunci când cârpim ceva, să ne luăm de-o grijă o bună bucată de timp, călăuzindu-ne după principiul păgubos: Merge şi aşa!
Un cetăţean din Văculeşti, venit cu maşina din Anglia şi cu un permis de conducere provizoriu şi fără valabilitate pe teritoriul românesc a fost prins de poliţia rutieră. Prins pe picior greşit, englezul de ocazie a dorit să rezolve problema în stil românesc, adică să-l mituie pe agentul rutier. Ceva n-a funcţionat, iar agentul a anunţat procurorul şi i-a regizat un flagrant de mituire. „A încercat să dea mită, dar nu i-a mers”, fie că mita a fost prea mică, fie agentul s-a dovedit a fi unul prost de cinstit. Oricum, văculişteanul englezit a intrat în mare bucluc, ce-i poate schimba destinul vieţii.
„Om” a ţinut să constate că „Asemenea cazuri sunt ca şi şansele la câştigarea premiului cel mare la 6 din 49!!! Dar poate fi un semn că am pornit-o, în sfârşit, pe drumul Europei!!!”
În timp ce noi am şi fituit deja următoarea tranşă de împrumut de la FMI pe deszăpezirea drumurilor, „Ungaria renunţă la o noua tranşă din împrumutul de la FMI şi UE”, fiind deja pe creştere economică. Noi, pe măsură ce tot anunţăm iminenta creştere economică, nu ştiu cum se face, dar aceasta se îndepărtează tot mai mult şi nu mai reuşim s-o ajungem. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dosarele beneficiarilor de rente viagere din Flămânzi vor fi finalizate acasă
şi nu la Botoşani
Neavând propria capră, vor s-o omoare pe cea a primarului Rădeanu
Fetele din “State de România” agăţate de iugoslavi la Paris
Incendiu provocat de o pompă de recirculare a apei
Bucătărie incendiată de un jar căzut din sobă
Îi caută pe Brad Pitt şi Angelina Jolie de Romania
Bancul zilei: Când şeful nu mai are haz
Bucătăria areactivă: Prăjitură cu morcovi şi glazură de brânză
Horoscop
Basarabia intră sub scutul antirachetă american
Transnistria ca centru de spionaj rusesc
Orice prezenţă militară pe teritoriul R.Moldova este exclusă
„Zaraza” şi „Smaranda” din Kîzîl Orda, capitala României Mari
Din mormânt, Adrian Marino dă cu barda în cultura română
Din zicerile Părintelui Arsenie Boca: Din păcătoşi, sfinţi
România îşi poate corecta deficitul bugetar până în 2012
Comitetul Nobel ar trebui să-i retragă Premiul pentru Pace lui Al Gore
Caricatură politică: Iliescu s-a răzgândit...
Senatorii nu mai primesc ziare, ci doar o revistă a presei
TVA-ul este primul impozit care va suferi modificări
Dorohoianul Domonco este scuipat de oamenii lui Geoană şi pupat de Iliescu
Primarul care a tăiat ajutoarele sociale
şi i-a disciplinat pe recalcitranţi cu jandarmii
Substanţele etnobotanice interzise au dispărut din Botoşani
Persoane urmărite naţional, prinse şi încarcerate de poliţiştii din Botoşani
De la examene caricaturale se va ajunge la examene ridicole
Tot cei mici sunt vinovaţi că leafa bugetarilor a fost micşorată
„Fabrica” de vaccinuri s-a închis, campania de vaccinare continuă
Grabă mare pentru înscrierea copiilor în clasa I-a
A apărut şi piaza rea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă