Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20228
De la 07 Ianuarie 2003
122905877

Comuna Vorniceni terorizată de un comisar şef şi un agent şef de poliţie

  • cei doi protejează hoţiile şi crimele din comună
  • 29 August 2015, 23:00
Recent, şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine şi Pază a Consiliului Judeţean Botoşani s-a desfăşurat la Primăria Vorniceni (foto). Nu întâmplător s-a ţinut şedinţa în această comună. Oamenii din Vorniceni nu mai pot răbda teroarea introdusă de către agentul şef de poliţie Ionuţ Afrăsinei şi comisarul şef de la Poliţia Rurală Vlăsâneşti, Vasile Luchian, un miliţian extrem de periculos care protejează toate ilegalităţile şi abuzurile poliţiştilor corupţi şi a infractorilor din zona de competenţă.
La şedinţa ATOP, la care au participat şi şefi din IJP Botoşani, au venit peste 30 de cetăţeni din sat pentru a se plânge de nedreptăţile şefului de poliţie Afrăsinei care a pactizat cu hoţii. În comună au fost comise peste 40 de furturi din locuinţe şi s-au furat peste 200 de animale dar nu s-a descoperit nici un hoţ. Oamenii ştiu cine-s hoţii dar mai ştiu că tot ce fură aceştia se împarte cu şeful de post.
Cine îndrăzneşte să-şi manifeste nemulţumirea faţă de şeful de post este aspru pedepsit. Ultimul pedepsit este Gheorghe Damian care a avut curajul ca la şedinţa ATOP să le spună celor veniţi de la IJP Botoşani cât de corupt este agentul lor şef de poliţie. Damian a cosit un ha de ovăz şi a doua zi urma să aducă baloţii de paie acasă. Numai că seara un alt sătean i-a încărcat baloţii şi i-a dus acasă la el, ameninţându-l pe Damian că dacă nu se linişteşte îi ia gâtul.
Damian s-a dus la agentul Afrăsinei şi a depus reclamaţie, autorul furtului fiind cunoscut. Numai că poliţistul l-a luat în râs şi n-a efectuat nici o anchetă. Pentru că Damian l-a reclamat la şefii de la Botoşani, cum spuneam, la nici 24 de ore de la şedinţă i s-a dat foc la furajele din grădină. Toată noaptea au muncit pompierii să lichideze incendiul. S-au găsit la faţa locului mai multe beţe de chibrituri. Tot satul ştie că focul a fost pus de un trimis al poliţistului pentru a da exemplu şi celorlalţi săteni care reclamă că el nu prinde hoţii. Răzbunare în stil mafiot.
Dar fapta cea mai gravă a poliţistului Ionuţ Afrăsinei este acoperirea unei crime. Pe la începutul lunii iulie, în ziua de 3, Dumitru Ursache, şi el reclamant a mai multor furturi, a intrat într-un bar al cărei patroană este o apropiată a poliţistului. În bar erau şi tinerii care l-au furat în mai multe rânduri. Aceştia l-au luat la bătaie până ce l-au lăsat fără simţire. Patroana a cerut să-l care afară ca nu cumva să moară în bar. Afară, în văzul lumii, cu furca şi ciomagul tinerii au continuat să-l lovească. Au aruncat o găleată de apă peste el şi dacă au văzut că nu mai mişcă i-au mai tras câteva picioare şi l-au împins în şanţ.
Cuiva i s-a făcut milă şi a chemat salvarea. Prea târziu ca să mai poată fi salvat. A murit în spital în 2 august şi înmormântat. Poliţistul Afrăsinei, deşi îi cunoaşte pe criminali, n-a luat nici un fel de măsuri cu aceştia. Dimpotrivă, sub îndrumarea comisarului şef Vasile Luchian a întocmit un proces verbal cum că Dumitru Ursache a căzut din căruţă şi din acest motiv a ajuns la spital şi a murit. Dar sunt oamenii care au văzut cum a fost bătut şi care ştiu cine-s criminalii. Există constatarea medicului legist care arată că moartea a survenit în urma unor lovituri violente şi repetate.
Cine este acest Ionuţ Afrăsiinei? A fost agent de poliţie la Drăguşeni. Aici a comis mai multe abuzuri şi abateri disciplinare pentru care ar fi trebuit dat afară din Poliţie şi trimis în judecată. Protejat de comisarul şef Vasile Luchian, despre care cei din Vorniceni şi comunele limitrofe spun că este o canalie de om care nu face altceva decât să-i apere pe hoţi şi poliţiştii corupţi, agentul de poliţie Afrăsinei a fost mutat disciplinar la Ştiubieni. Aici a continuat activitatea sa infracţională, aşa că din nou l-a apărat comisarul Luchian iar şefii de la Botoşani l-au mutat disciplinar la Vorniceni. Culmea, mutat disciplinar de la Drăguşeni, mutat disciplinar de la Stiubieni, Afrăsinei este promovat şef la Vorniceni.
În comuna Vorniceni bătrânii satului îşi pun seara dulapul în uşă de frica hoţilor. Banda de hoţi care terorizează comuna şi care este protejată de cei doi poliţişti, Afrăsinei şi Luchian, fură şi bat sătenii ziua în amiaza mare. Orice reclamaţie depusă la Poliţie este luată în derâdere de Afrăsinei şi Luchian.
Pentru că în şedinţa ATOP au fost aspru criticaţi, cei doi poliţişti corupţi, Afrăsinei şi Luchian au părăsit imediat sediul primăriei. Ajuns în stradă, comisarul Vasile Luchian, s-a răstit la oamenii care se aflau în faţa instituţiei şi le-a spus că au un primar cam vorbăreţ şi-i va închide el gura. Se referea la primarul comunei Toader Leampăr care s-a săturat să asiste cum cetăţenii sunt furaţi şi tot ei ameninţai de poliţiştii plătiţi să-i apere. Am avut cu primarul o discuţie telefonică şi mi-a spus c㠄Nu mă pot intimida să nu spun adevărul. Oamenii nu mai pot răbda atâta nedreptate. Comisarul Luchian m-a ameninţat în faţa oamenilor ca să mă sperie şi să tac. Nu fac parte din categoria celor care se sperie şi de umbra sa. Voi merge mai departe şi cât mai sus până ce se va face dreptate. Chiar azi (n.r. – ieri) au venit de la IJP Botoşani şi se fac cercetări. Sper ca adevărul să iasă la lumină.”
Comuna Vorniceni a fost şi rămâne fruntaşă în actele de violenţă fizică, în omoruri, în comiterea de infracţiuni. Există în comună un anume Constantin Lupu care se află în cârdăşie cu poliţiştii şi care a băgat spaima în săteni.
În IJP Botoşani corupţia este la cel mai înalt nivel. Mai sper să fie printre şefi şi unii care să aplice legea celor doi poliţişti corupţi şi să-i dea afară din Poliţie, dându-i pe mâna Parchetului.
Ministrul Gabriel Oprea, pentru că un agent de poliţie a fost lovit mortal de un turc beat, a propus să fie mărită pedeapsa pentru ultraj la cinci ani, pedepsindu-i astfel pe români pentru abaterea comisă de turc. În Turcia, dacă un român ar fi omorât un agent de poliţie rutieră, ministrul de Interne n-ar fi avut curajul să ceară majorarea pedepsei pentru turci că imediat populaţia ar fi protestat în stradă.
Mai mult, un lider de sindicat din Poliţie a declarat public că agenţii trebuie să tragă cu pistolul în cei care nu opresc la semnalul lor. În loc să fim în siguranţă când vedem un agent de poliţie, va trebui să-i mulţumim lui Dumnezeu că nu ne-a împuşcat. Dar pentru poliţiştii corupţi ministrul Oprea de ce nu cere mărirea pedepsei? Pentru poliţiştii care au acoperit o crimă sau sunt părtaşi la ea de ce nu aplică legea şi nu cere majorarea pedepselor? Muncim şi plătim salariile poliţiştilor ca un miliţian precum Vasile Luchian să vină în Vorniceni şi să le spună sătenilor să-şi apere avutul dar vor să nu le fie furat. Dar despre corupţia celor doi poliţişti veţi mai auzi.
Până atunci poate vor fi arestaţi criminalii şi băgaţi în arest cei doi poliţişti. Pentru că au muşamalizat o crimă întocmind acte în fals. Acest articol este numai un fel de introducere în subiect.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine a confiscat dreptatea cerută de credincioşi mitropolitului Teofan?
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Surpriză oferită logodnei
Reţeta săptămânii: Sos de legume argentinian
Horoscop săptămânal 24-30 august 2015
Tactica de intimidare şi şantaj a miliţianului Vasile Luchian
Corupţia din Poliţia Botoşani ia proporţii nebănuite
Ioan Rotundu
Sindromul laşităţii la botoşăneni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog