Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3180
De la 07 Ianuarie 2003
122888829

Comunele pot depune proiecte pentru modernizarea localităţii

  • 24 June 2009, 23:00
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a lansat în data de 15 iunie 2009 prima sesiune a acestui an pentru depunerea proiectelor de investiţii aferente Măsurii 322 - Renovarea şi dezvoltarea satelor.
Prinicipalii beneficiarii eligibili ai acestei măsuri sunt Comunele şi Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) şi nu Consiliile Locale sau Primăriile. Astfel, se pune accentul pe comunitate ca întreg şi nu pe instituţia care implementează proiectul, concept aplicat în Uniunea Europeană şi menţionat în Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013.
Pentru a facilita accesarea fondurilor nerambursabile şi mai ales pentru a veni în sprijinul beneficiarilor Măsurii 322 care ar fi riscat să pierdă banii investiţi deja pentru documentaţia aferentă proiectelor, APDRP a luat luat hotărârea de a accepta avizele, acordurile, autorizaţiile, adeverinţele sau certificatele de urbanism emise anterior şi pentru Consiliile Locale sau Primării.
Cu alte cuvinte, un solicitant care a obţinut aceste documente (în numele Consiliului Local sau a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară) şi acestea mai sunt încă valabile (pentru proiecte reportate, neeligibile retrase şi redepuse, inclusiv pentru proiectele care se depun pentru prima oara), nu va mai fi nevoit să modifice denumirea solicitantului pentru a demonstra conformitatea proiectului în momentul depunerii Cererii de Finanţare.
Sesiunea pentru depunerea proiectelor pentru Măsura 322 va fi deschisă până la 31 iulie 2009. De asemenea, ca un element de noutate, în această sesiune se oferă posibilitatea implicării ONG-urilor, unităţilor de cult cât şi a aşezămintelor culturale în asigurarea bunei funcţionări a unor investiţii în parteneriat cu autorităţile publice locale (comune). Astfel, conform noilor prevederi menţionate în Ghidul Solicitantului pentru „Renovarea şi dezvoltarea satelor”, comunele au posibilitatea să încheie un parteneriat de colaborare cu ONG-urile, unităţile de cult sau aşezămintele culturale pentru asigurarea funcţionării obiectivului investiţiei în infrastructura socială şi protejarea patrimoniului cultural. În acelaşi timp, beneficiarii vor putea solicita plăţi în avans de maxim 50% din valoarea ajutorului public acordat pentru proiect, astfel plafonul maxim fiind crescut de la 20% la 50%.
Pentru a veni în sprijinul potenţialilor beneficiari ai Măsurii 322, APDRP a simplificat conţinutul Cererii de Finanţare dar şi cel al documentelor anexate acesteia. Acest lucru a fost făcut prin eliminarea anumitor avize şi autorizaţii cât şi prin solicitarea beneficiarului de a-şi asuma răspunderea pentru toate declaraţiile furnizate.
Tel: 310.16.35; E-mail: [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


De la centrele de permanenţă la centrele de consultanţă telefonică
Botulism de la o conservă cu pateu de ficat
Banii pentru laptele praf s-au împuţinat îngrijorător de mult
DSP-ul riscă să rămână fără bani de salarii
Romania inchide unele ambasade si consulate
Dupa aproape un secol de absenta, pictorii basarabeni expun la Bucuresti
Agresivitatea secretarei
Regimul comunist de la Chisinau aplica pe scara larga tortura
Presedintele Basescu se va intalni cu elevi romani din regiunea transnistreana
Românitatea Răsăritean㠖 Biserici rupestre din Basarabia
Exceptarea de la UE la tăierea porcilor de Crăciun şi a mieilor de Paşti
O femeie cu inima de monstru şi-a vândut bebeluşul cu 1 dolar
A uitat lumânarea aprinsă sub pat!
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 25 iunie
O furtună puternică a afectat două comune botoşănene
Dotări noi pentru deţinuţi vechi
Dorohoienii se declară învinşi de criză
Încă un pas spre dezvoltare!
Expoziţie de icoane la Protopopiat
A intrat cu maşina în tramvai
Deţinuţii şi-au măsurat puterile la skandemberg
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog