Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4725
De la 07 Ianuarie 2003
122890374

Comunicat Camera Agricolă Judeţeană Notoşani

  • foarte importamt !
  • 10 April 2012, 23:00
Având în vedere că în lunile mai şi iunie 2012 sunt ultimele sesiuni de lansare de proiecte la măsurile 141 (ferme de subzistenţă) şi 112 (instalarea tinerilor fermieri), iar pentru depunerea acestor proiecte este obligatoriu ca cei interesaţi să facă dovada finalizării unui curs de formare profesională în domeniul agricol, Camera Agricolă Judeţeană Botoşani vine în sprijinul celor interesaţi şi oferă posibilitatea înscrierii la cursurile de formare profesională: lucrător în creşterea animalelor, lucrător în cultura plantelor, apicultor, cursuri ce se vor derula pe tot parcursul anului.
Cursurile sunt autorizate de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei şi au durata de 360 ore (120 teorie, 240 practică). Preţul: 400 lei (150 avans la înscriere, 250 la finalul cursului).
Acte necesare la dosarul de înscriere (copie xerox): carte de identitate, acte de studii, certificat de naştere, certificat de căsătorie şi adeverinţă medicală în care să se precizeze „apt pentru meseria de …”, în funcţie de cursul la care se înscrie.
În luna august 2012 se va derula sesiunea de proiecte la măsura 312 - sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi. Măsura prezintă avantaj pentru persoanele în vârstă de până la 40 de ani şi pentru femeile administrator unic de societate comercială. În cadrul măsurii se pot obţine până la 200.000 Euro, cu 70% nerambursabil. Este necesar ca societatea să fie înregistrată şi să funcţioneze în mediul rural.
Ca şi condiţie pentru accesarea acestei măsuri: managerul de proiect trebuie să facă dovada unui curs de management sau marketing. Pentru a veni în sprijinul celor interesaţi, Camera Agricolă Judeţeană Botoşani, la solicitare, poate organiza cursuri de formare profesională în specializările management şi marketing.
Camera Agricolă Judeţeană Botoşani asigură consultanţă gratuită şi întocmeşte proiecte cu finanţare europeană, la următoarele tarife:
- pentru măsura 141 – 400 lei (200 lei avans şi 200 lei la semnarea cererii de finanţare - aprobarea plăţii);
- pentru măsura 112 – 3200 lei (700 lei avans şi 2500 lei la semnarea cererii de finanţare - aprobarea plăţii);
- pentru măsura 312 – între 1,5 – 5 % din valoarea proiectului (în 2 tranşe, stabilite de comun acord între beneficiar şi CAJ).
La nivelul Camerei sprijinim întocmirea documentaţiilor în vederea realizării formelor asociative: asociaţii agricole, cooperative agricole şi grupuri de producători. Tarif: 700 lei.
Pentru alte informaţii şi înscrierea la cursuri, adresaţi-vă specialiştilor Camerei Agricole Judeţene Botoşani, str. I.C. Brătianu nr. 100 sau la tel: 0231 512033, fax: 0231 539033, e-mail: [email protected]. – a precizat ec. Ionel Oniciuc, directorul executiv.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Copilul şi plăcinta
Caricatura zilei
Nicolae Negru: De ce se dă cu piciorul în 7 aprilie
Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă sâmbătă în România
Inflaţia din România, la un minim istoric
L-aş urma pe Ungureanu într-o nouă mişcare politică
probabil şi Cristian Preda
Fantezie şi culoare de Sfintele Paşti
ediţia a V-a Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 12 Botoşani
Extinderea perioadei de acordare a ajutoarelor la plata încălzirii
Botoşani: Se va organiza o importantă bursă a locurilor de muncă
Liceele îşi pregătesc oferta pentru viitorul an şcolar
Directori noi la două şcoli
Primarul Gireadă s-a predat, dar soţiei sale ca viitoare candidată
Actualul primar al Darabaniului va candida independent
Botoşani: IŞJ înfiinţează post pentru Mihaela Huncă
aşa au decis judecătorii
Primăriile Manoleasa şi Corlăteni, orile negre ale judeţului
Botoşani: Prefectul Roman vrea o campanie electorală făr㠄răniţi”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog