Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1414
De la 07 Ianuarie 2003
123111813
pnl

Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani

  • 23 May 2013, 23:00
CJ APIA BOTOSANI informează fermierii care doresc să modifice cererea de plată iniţială că formulare de modificare vor fi primite şi înregistrate în baza de date IACS, doar pentru fermierii care pot face dovada dreptului de utilizare pentru suprafeţele modificate şi pentru perioada de depunere legală a cererii. Modificările pot fi operate fără penalităţi până la data de 31 mai.
Precizam ca penalitatea se aplică doar suprafeţei modificate după acest termen. Toate formularele de modificare care vor fi depuse de fermieri începând cu 11 iunie 2013 sunt considerate inadmisibile (neacceptate la plată).
Modificarea Cererii unice de plată pe suprafaţă se poate face din iniţiativa fermierului prin completarea Formularului M1- Schimbarea declaraţiei de suprafaţă pentru anul 2013.
Prin acest formular se poate: mări suprafaţa unei parcele deja declarate; mări suprafaţa unei subparcele deja declarate; schimba cultura - diviza parcela în subparcele; numărul blocului fizic, dacă fermierul nu a fost notificat de APIA cu privire la erori sau nu a fost supus controlului pe teren; schimba parcelele pentru care se solicită un tip de pachet de agro-mediu, aceasta mentiune fiind valabilă pentru pachetele 1, 1.2, 3.1, 3.2, 4, 5, 6, 7.
Totodată, se poate modifica suprafaţa unei parcele deja adăugată, prin completarea Formularului M2. Prin acest formular se pot adăuga: una sau mai multe parcele individuale, declarată(e) ulterior depunerii cererii iniţiale, inclusiv parcele pentru care se solicită sprijin pentru măsurile 211, 212, 214; pachetul odată cu parcela nouă; pachetul pentru parcela deja declarată. Un alt formular prin care pot fi operate modificări este Formularul M3 - Retragerea unei/unor parcele sau unei părţi dintr-o parcelă, pachetul de agro-mediu din declaraţia de suprafaţă (retragere parţială de suprafeţe). În acest caz, se va specifica clar motivul retragerii care se justifică prin documente.
Modificările prin acest formular pot fi realizate oricând, mai puţin în situaţiile în care fermierul a fost informat cu privire la neregulile din cererea sa de sprijin, respectiv când a fost înştiinţat cu privire la intenţia APIA de a efectua un control pe teren sau în cazul în care controlul la faţa locului a scos în evidenţă anumite nereguli. În ceea ce priveşte Declaraţie de retragere totală a suprafeţei din cererea unică de plată 2013, aceasta trebuie să fie completată în toate câmpurile, iar motivarea să fie clară şi pertinentă conform documentelor doveditoare ce trebuie prezentate.
De asemenea, potrivit legii, modificarea Cererii unice de plată pe suprafaţă se poate face din iniţiativa autorităţii, caz în care solicitantul va fi notificat de APIA privind erorile depistate în cerere, pe care trebuie să le clarifice în termen de 10 zile lucrătoare. Acest termen se va calcula începând cu data la care fermierul a semnat confirmarea de primire, confirmare ce va fi anexată dosarului cererii.
Purtator de cuvant,
Ioan Serediuc

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Încredere sexuală
Temă pentru acasă parlamentarilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Summitul Uniunii Europene, intre ambiţii şi interese naţionale contradictorii
Cum şi-a riscat viata o femeie pentru a convinge unul dintre suspecţi să renunţe la arme
si să nu mai rănească pe altcineva
Când legea se aplică după haina purtată
Ioan Rotundu
Alune americane
Ioan Rotundu
Cine sunt trişorii din Parlament?
Am fost excluşi tâlhăreşte. Încă o dovadă că PNL s-a transformat într-o structură de tip stalinist
Nordul Italiei se află pe marginea prăpăstiei economice
Scandalul cărnii de cal: Şeful unei companii din Olanda a fost arestat
Un grup de 24 de cetăţeni a iniţiat modificarea Constituţiei
ei vor naţionalizarea resurselor naturale, naţionalizarea presei şi votul obligatoriu
Botoşani: În direct cu primarul Ovidiu Portariuc la Tele’M
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog