Ofertă de afaceri
Caricaturi

• - 13.02.200, ora 14.30 -
  • 12 February 2009, 23:00
Potrivit avertizării hidrologice transmisă de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) la ora 13.00 se instituie „Cod Galben” pe râurile Jijia (sector Dângeni – Todireni) şi Miletin (sector aval Nicolae Bălcescu – Şipote) în intervalul 13.02.2009, ora 13.00 – 14.02, ora 14.00, ca urmare a precipitaţiilor căzute în ultimele 24 de ore. În vederea prevenirii eventualelor revărsări celor două râuri cu consecinţe grave pentru populaţie specialiştii SGA Botoşani şi-au intensificat activităţile de monitorizare a cursurilor de apă şi a digurilor, în special a râului Jijia la Todireni.
La ora 12.00 cotele pe râurile Miletin şi Jijia erau în creştere. La Dângeni râul Jijia măsura 446 cm, cota de atenţie fiind depăşită cu 66 de centimetri, în timp ce la staţia hidrometrică Nicolae Bălcescu (oraş Flămânzi) râul Miletin măsoară 338 cm, cu 28 de centimetri peste cota de atenţie. O monitorizare specială se impune pentru râul Jijia la Todireni.
Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale oraşului Flămânzi şi comunele Dângeni, Truşeşti, Albeşti, Todireni, Hlipiceni, Răuseni şi Prăjeni au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.
Raportul operativ privind efectele produse ca urmare a ploilor din data de 12 februarie 2009 pe teritoriul judeţului Botoşani arată că la ora 14.00 erau afectate de inundaţii 7 localităţi (localităţile Chiţoveni, Prisăcani din oraşul Flămânzi, localităţile Coşula şi Pădureni din comuna Coşula, localităţile Chişcăreni, Petricani şi Bozieni din oraşul Săveni).
Numărul gospodăriilor inundate s-a redus de la 10 câte erau astăzi dimineaţă la ora 5.00 la 3 ( una în localitatea Prisăcani, oraşul Flămânzi şi două în localitatea Coşula). La ora 14.00 mai erau sub ape 50 de hectare de teren arabil din localitatea Coşula, şi 176 de hectare de păşune (12 ha în localitatea Prisăcani, 4 ha în localitatea Chiţoveni, 70 ha în Coşula, 30 ha în localitatea Petricani, 30 ha în localitatea Chişcăreni şi 30 în localitatea Bozieni).
În localităţile Prisăcani şi Chiţoveni (oraşul Flămânzi) au fost inundate 40 de fântâni motiv pentru care membrii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă au asigurat cu tehnica din dotare transportul apei minerale pentru populaţia afectată precum şi a apei pentru animale.
La această oră se circulă cu dificultate pe 1,4 km de drum din localitatea Pădureni, comuna Coşula. Centrul Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani continuă activitatea de monitorizare a situaţiei.
SUBOFITER RELAŢII PUBLICE
Plt. Dorina LUPU

Ţâbuleac se simte nesatisfăcut de sancţiunile aplicate vinovaţilor
IJU avertizează asupra pericolului de inundaţii
Ţigări în valoare de 4.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră
Acţiune omagială la biserica Sf. Parascheva
Cote de atenţie pe mai multe cursuri de apă
- 13.02.200, ora 14.30 -
Focul din Australia nu s-a oprit şi este echivalentul a 500 de bombe atomice
Bruxellul, ţintă a spionajului rusesc
Firma de asigurări Interamerican este total neserioasă
Fariseii tot farisei rămân, indiferent de partid
Sporurile profesorilor stau în votul consilierilor locali pentru buget
Dacă vor face economii la consumabile, vor trezi atenţia inspectorilor sanitari
Ţâbuleac este hotărât să strice planurile Ministerului Sănătăţii
Spitalul judeţean este sufocat cu internaţi şi de… criză de medici
Şi ministrul Bazac are mania programelor de screening
Băsescu atrage atenţia că în primării conduse de maghiari românii sunt epuraţi
Revoltat pe taxa pusă pe apa de ploaie
Afrăsinei se familiarizează cu munca de subprefect
Secuii din Harghita n-au urmat îndemnul UDMR de a protesta împotriva statului român
Romanii din Ucraina ar putea trece mai uşor în Ţara Mamă
Ungaria scandalizată descoperă că are o "problemă ţigănească"
Cine minte oare în situaţia exploatării platoului continental din Marea Neagră?
Mica publicitate
Comentariul comentariilor XXX
(Ioan Rotundu)
România, printre cele mai religioase ţări europene