Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24657
De la 07 Ianuarie 2003
122884724

Comunicat de presă al CJ Botoşani: Ce-a discutat preşedintele Ţurcanu cu agricultorii

  • 29 March 2013, 23:00
Seria deplasărilor preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, în comunele botoşănene a continuat.
Aproximativ 500 de locuitori din George Enescu, Cordăreni, Havârna, Hudeşti şi Mileanca şi-au putut spune păsurile legate de activitatea în agricultură în faţa liderului liberal şi a echipei sale de specialişti. Fermierii au beneficiat, de asemenea, de consiliere în privinţa oportunităţilor de care dispun în această perioadă pentru dezvoltarea propriilor afaceri.
Printre problemele semnalate de cetăţenii din comuna George Enescu, prezenţi în sala căminului cultural din satul Arborea, s-au numărat cele referitoare la inexactităţile rezultate din teledetecţia terenurilor agricole sau la nevoia unificării registrelor de evidenţă a animalelor.
Florin Ţurcanu a luat act şi a promis sprijin şi în ceea ce priveşte solicitarea de reducere a tarifelor pentru ieşirea din indiviziune şi încheierea contractelor de arendă, precum şi în cazul punerii la dispoziţia localnicilor a puieţilor necesari pentru crearea perdelelor forestiere de protejare a drumurilor şi păşunilor. Fermierii au fost informaţi despre oportunitatea de a urma cursuri de tractorişti şi de agricultori prin intermediul Camerei Agricole, cursuri care pot fi făcute chiar în comuna lor, dacă există un minim de 14 solicitanţi.
Un mare interes a stârnit în sânul celor prezenţi şi posibilitatea deplasării, în intervalul 4-18 aprilie, la Holding Trei Brazi din Piatra Neamţ a câte unui reprezentant al fiecărei comune din judeţ, pentru un schimb de experienţă. La Cordăreni, preşedintele CJ a aflat despre problemele întâmpinate de fermieri în cadrul asociaţiilor agricole constituite, de neînţelegerile legate de utilizarea păşunii comunale şi de titlurile de proprietate.
La Havârna, oamenii s-au plans de deficienţele constatate în derularea proiectelor europene, solicitând suportul lui Florin Ţurcanu pentru întreţinerea corespunzătoare a drumurilor comunale. Tot cu probleme legate de proiectele europene se confruntă şi fermierii din Hudeşti, nemulţumiţi de activitatea firmelor de consultanţă. În toate cazurile semnalate, echipa preşedintelui Florin Ţurcanu a oferit posibile soluţii, îndemnându-i pe fermieri să apeleze la instituţiile abilitate să le rezolve nemulţumirile.
Agricultorii au fost informaţi despre posibilitatea de a-şi spori eficienţa prin asociere şi prin accesarea de fonduri cu ajutorul proiectelor depuse la GAL-urile din care fac parte, beneficiind de sprijinul unor firme de consultanţă realmente profesioniste şi serioase. Joi, 28 martie, alţi aproximativ 500 de fermieri botoşăneni au dat curs invitaţiei la dialog a echipei lui Florin Ţurcanu.
Agricultorii din Albeşti, Truşeşti, Durneşti, Ştefăneşti, Româneşti şi Santa Mare au participat la discuţiile derulate, primind sfaturi autorizate pentru a-şi eficientiza activitatea şi a obţine profituri mai mari din cultivarea terenurilor şi creşterea animalelor. Din grupul de consultanţi care l-au însoţit pe preşedintele Ţurcanu au făcut parte reprezentanţi ai Camerei Agricole, DSVSA, APIA, ITM şi Direcţiei Agricole.
Ca şi în cazul celorlalte întâlniri cu fermierii din judeţ, problemele specifice semnalate de cetăţeni au fost preluate de factorii de decizie responsabili, oamenii fiind consultaţi pentru remedierea deficienţelor.
Participanţii la dezbateri au apreciat ca foarte utile informaţiile obţinute direct de la specialişti cu privire la avantajele de care pot beneficia acţionând în direcţia asocierii ori accesând finanţări pentru proiecte depuse prin GAL.
De altfel, eforturile preşedintelui Florin Ţurcanu de transmitere constantă a informaţiilor utile către cei direct interesaţi vor fi cotinuate atât prin deplasări în teritoriu, cât şi prin intermediul unei reviste de specialitate, care va fi distribuită gratuit.
Ca şi în cazul celorlalte vizite în teritoriu efectuate în ultimele săptămâni, preşedintele Florin Ţurcanu s-a bucurat de aprecierea celor cu care s-a întâlnit, bucuroşi că există şi politicieni preocupaţi într-adevăr de problemele lor şi după campaniile electorale, nu doar înainte de alegeri, cum s-a întâmplat până acum.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Fel de-a încasa impozitele
Gastronomie: Pui cu roşii
Foarte mulţi politicieni cred că se poate interveni în justiţie
primul lucru e schimbarea mentalităţii politicului
Structura UE este fragilă, ne-o arată ceea ce s-a întâmplat în Cipru
Unii au început să spargă depozite. N-am sfaturi pentru cei cu peste 100.000 de euro
Scăderi ale producţiei la toate culturile, mai puţin la sfecla de zahăr
randamente la hectar printre cele mai mici din UE
Portariuc şi consilierii s-au pus bine cu reprezentanţii lui Dumnezeu
sărăcia trage la săraci iar bogăţia la biserici
Ţurcanu n-a ratat ocazia de-al pune la punct pe Portariuc
Botoşani: Un nou scandal la Spitalul judeţean
Ioan Rotundu
Venit la Botoşani, MRU a ne-a spus că banii daţi de el ia luat înapoi Ponta
nici fraţii Ţurcanu n-au rămas nescărmănaţi
Neputincioasă, generala Mihaela Huncă ştie doar să facă adrese
14.000 de buletine de analize fictive
emise de medicii vizaţi în ancheta decontărilor de 500.000 euro
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog