Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25105
De la 07 Ianuarie 2003
122885172

Concedieri la Modern Calor

  • peste douăzeci de angajaţi disponibilizaţi
  • 26 January 2011, 23:00
Societatea comercială Modern Calor a anunţat intenţia de a efectua, în perioada imediat următoare, o restructurare a unităţii, care va genera şi o diminuare a numărului de personal. Conducerea producătorului de energie termică va propune structurilor abilitate- Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Acţionarilor- să adopte o decizie privind concedierea a 24 din cei 250 de salariaţi pe care îi are în prezent.
Măsura face parte din strategia pe termen scurt, mediu şi lung, de eficientizare a societăţii de termoficare şi este adoptată în conformitate cu proiectul în valoare de peste 40 de milioane de euro, finanţat de Uniunea Europeană, care va fi implementat, din 2011 în municipiul Botoşani.
Derularea proiectului de modernizare a Modern Calor va presupune o amplă tehnologizare a societăţii , care va nu va permite acesteia să funcţioneze, în 2015, cu mai mult de 150 de angajaţi. De altfel, Modern Calor s-a angajat să reducă semnificativ cheltuielile materiale şi de personal, iar acest lucru va impune diminuarea fondului de salarii de la 16% din venituri, cât este în prezent, la 9% în 2015.
Potrivit Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate, fiecare angajat va beneficia, în momentul concedierii, de câte şase salarii compensatorii, calculate în funcţie de salariul mediu la nivel de societate. (Lavinia Preda) Gata cu lăfăiala în birourile călduţe la instituţiile deconcentrate Două săptămâni, acesta este termenul acordat de către prefectul Cristian Roman, directorilor de instituţii decocentrate pentru a reorganiza spaţiile din clădirile unde îşi desfăşoară activitatea. Angajaţii care până acum –au lăfăit câte doi în birouri imense, încălzite până peste limita firească, sunt nevoiţi acum să se înghesuie pentru a face economie la plata facturilor.
Pentru a-şi susţine decizia, primul reprezentant al Guvernului în teritoriu a exemplificat prin situaţia de la Direcţia Agricolă, unde într-o clădire destul de impunătoare activează doar câţiva angajaţi. „Am reușit, cu sau fără voia noastră, să facem economii la cheltuielile de personal. Degeaba am făcut aceste economii dacă în aceleași spații foarte mari au rămas câte doi, trei oameni, cum este la Direcția Agricolă sau în altele cu doi oameni într-o singură clădire. Consumul la energie electrică, apă și utilități a rămas același. Vă rog să gândiți o armonizare a alocării spațiilor cu numărul de angajați care a mai rămas în instituțiile pe care le conduceți”, a declarat Cristian Roman.
Potrivit acestuia, activitatea de la Direcţia Agricolă ar putea fi destul de fructuoasă şi în fostul sediu al Paşapoartelor, care în prezent gol. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cancerul de col uterin face ravagii printre botoşănence
Spitalele judeţului s-au dezobişnuit să mai facă datorii
Pacienţii botoşăneni au acceptat umili taxa de internare
Trebuie mai mulţi logopezi în şcoli
Directorul DFP linişteşte primarii vitregiţi de fonduri
Lucrările din Centrul Vechi sunt în grafic
Guvern: Anvelopele de iarnă, obligatorii din noiembrie
Tv SOMAX – Medicul de familie
Strig㠄hoţii!” ca să nu fie descoperiţi
Vor un circ politic mai lung
Ioan Rotundu
Emil Boc solicita declanşarea inspecţiilor fiscale generale la societăţile care au majorat preţul carburanţilor
Bancul zilei: Calm de pompier
Caricatura zilei: Gelozie
Moscova, prima linie de război
Nu avem o soluție în ceea ce privește alegerea șefului statului
Monumentele românilor din Basarabia
Puterea economică se deplasează dinspre Vest spre Asia
la Davos, Nouriel Roubini nu mai e atât de pesimist
Horoscop
Noua directivă privind plăţile contractuale
Facturile trebuie achitate in mai puţin de 60 de zile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog