Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2945
De la 07 Ianuarie 2003
75074080

Concurs Internaţional de muzică uşoară la Brăila

  • 26 February 2008, 23:00
Directorul Centrului Judeţean de Creaţie Botoşani, Ion Ilie ţine să-i îndemne pe tinerii cu talente în muzica uşoară din judeţ să-şi testeze valoarea în cadrul unui mare concurs organizat la Brăila. Este vorba de Concursul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu” ce va avea loc în perioada 16- 18 mai. „Este un concurs de marcă internaţională şi ar fi bine ca tinerii noştri cu înclinaţii spre acest gen de muzică să participe fiindcă aşa îşi pot testa mai bine valoarea. Sunt destui tineri talentaţi la Şcoala Populară de Artă Botoşani, la Dorohoi”, a declarat Ion Ilie.
Totuşi sunt unele condiţii pe care trebuie să le îndeplinească tinerii botoşăneni dacă doresc să se înscrie în competiţie. În primul rând trebuie să se încadreze în categoria de vârstă, care este cuprinsă între 16- 29 ani. Concursul se desfăşoară cu acompaniament orchestral (live), laureaţilor ediţiei 2007 fiindu-le interzis să mai participe. Preselecţia este programată pentru data de 15 martie 2008, la Studioul 6 „Sile Dinicu” al Radiodifuziunii Române, începând cu ora 10.00. Pe lângă dosarul cu actele necesare înscrierii, aspiranţii vor trebui să plătească şi o taxă de înscriere de 50 lei nerambursabilă. De menţionat că drumul, cazarea şi masa vor fi suportate de concurenţi. Competiţia este destul de dură, dacă e să ţinem cont că, potrivit regulamentului, doar 20 din cei care vor susţine preselecţia vor intra efectiv în concurs.
În ce priveşte repertoriul, concurentul admis trebuie să se prezinte cu 2 piese de muzică uşoară din repertoriul românesc consacrat. Una din acestea va fi obligatoriu din creaţia lui George Grigoriu. După atâtea piedici vine şi motivaţia pentru concurenţi care nu este chiar una de colo. Trofeul „George Grigoriu” pus la „bătaie” de organizatorii concursului este un autoturism Volkswagen Passat şi se acordă în natură pe considerente ca premiul să nu fie împărţit de câştigător cu colaboratorii săi. Şi ca să fie mai expliciţi, organizatorii precizează că autoturismul va fi înmatriculat exclusiv pe numele artistului.
Referitor la celelalte premii, nici acestea nu sunt de lepădat. Premiul I fiind de 2.500 Euro, Premiul II de 2.000 Euro, Premiul III de 1.500 Euro, iar cele trei menţiuni având valoarea de câte 300 de Euro. Ca un supliment, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România va oferi un premiu de 400 Euro. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Stăpânii orelor de religie
Chiar nu putem scăpa de aceste lepădături?
Ioan Rotundu
Controale mixte la cabinetele medicale din mediul rural
Greva foamei la Prefectură
Sala Polivalentă, veşnica pomenire a politicienilor locali
Comentariul comentariilor (LX)
(Ioan Rotundu)
Este dispus să-i facă loc lui Cozmâncă
Integra-m-aş şi n-am timp, că-s ocupat cu Primăria
Cerşetoria sancţionată din nou
Controale cu imunitate pentru bişniţari
”Un zâmbet de primăvară”
Vor să combată violenţa în şcoli cu controale
Vârstnicii vor avea un club la Crucea Roşie
Nemulţumiţilor să li se ia darul, adică tichetele
Noi calificări după gratii
Toate şcolile vor primi noi reţele pentru calculatoare
Cristian Tabără, îmblînzitorul de zimbri
Pentru că nu acceptă să fie sfidat, prefectul ameninţă cu sancţiuni
şedinţă cu năbădăi
Dispută încheiată cu isteţime
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 27 februarie
Noi locuri de muncă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă