Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Botoşani şi Şcoala cu cls.I-VIII nr 10 a organizat în colaborare cu Biblioteca Judeţeană M.Eminescu, secţia Biblioteca de limbi străine, în data de 20 ianuarie, un Concurs literar-artistic despre opera şi viaţa poetului M.Eminescu .
Concursul Judeţean, aflat la prima ediţie, este destinat copiilor cu nevoi speciale din şcolile de masă din județul Botoșani.
Profesorul Paraschiva Ungureanu, coordonatorul proiectului, susţine că acţiunea are ca scop atât marcarea a 162 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, dar şi de nevoia de socializare a copiilor cu CES din diferite școli de masă din județ şi de antrenare a lor în acțiuni educative școlare și extrașcolare diverse.
S-au remarcat :
- elevii de la Şcoala cu cls.I-VIII din Truşeşti, prof.LenuţaCoţovanu,
- elevii de la Şcolile cu cls.I-VIII nr.3,4,12, prof.Mihai Delia,
- elevii de la Şcoala cu cls. I-VIII nr.4 din Dorohoi,prof.Diaconescu Adrian Stelian,
-elevii de la Şcoala cu cls. I-VIII nr 10,prof.Pansela Ungureanu,
- elevii de la Şcoala cu cls. I-VIII nr.2 şi 3 din Botoşani, prof.Mihaela Apostu şi prof.Adăscăliţei Antonica
Obiectivele urmărite sunt terapie prin arta literară, sărbătorirea într-un cadru festiv a Luceafarului poeziei româneşti, recunoaşterea valorilor naţionale, cunoaşterea universului copilariei poetului M.Eminescu, stimularea deprinderilor literar-artistice, a plăcerii de a asculta şi reţine și recita versuri, de a asculta și reactualiza poveşti, povestiri, basme şi dezvoltarea spiritului cooperant şi competitiv, a muncii în echipă, a spus Ungureanu Paraschiva.
Mulţumim pentru participare şi jurizare,organizare doamnei Inspector Înv.special, prof.Mihaela Barbacaru,ISJ Botoşani, d-lui Iulian Moldovanu,Bibliotecar metodist la Biblioteca Judeţeană M.EminescuBotoşani precum şi gazdelor primitoare de la secţia de Limbi străine.
Promitem sa fim sensibili la valorile naţionale şi să mai organizăm astfel de acţiuni educative!
Prof.coordonator,
P. Ungureanu