Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
In vino veritas
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16515
De la 07 Ianuarie 2003
122902164

Congresul anual de geografie

  • 3 June 2007, 23:00
Sub genericul „Geografia în contextul dezvoltării europene contemporane” în perioada 31 mai – 2 iunie a.c. la Universitatea Babeş – Bolzai din Cluj – Napoca s-a desfăşurat congresul anual al Societăţii Geografice din România.
Tema congresului a fost „ Turismul şi dezvoltarea durabilă” şi s-a desfăşurat pe 6 secţiuni: Locul şi rolul turismului în învăţământul geografic; Turismul, mediul geografic şi dezvoltarea durabilă; Geoinformatică, GIS şi turism; Valoarea turistică a resurselor naturale şi antropice; Turismul rural şi dezvoltarea regională; Politici şi strategii în turism.
La congres au participat 250 delegaţi : profesori universitari din toate centrele universitare de la Facultăţile de Geografie din: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Tîrgovişte, Suceava, etc. profesori de geografie din învăţământul preuniversitar din toate judeţele ţării şi au fost prezentate 135 comunicări pe secţiuni.
Delegaţia Filialei Botoşani a Societăţii de Geografie a prezentat în cadrul secţiunii „Valorificarea turistică a resurselor naturale şi antropice” – comunicările: „Potenţialul turistic al Judeţului Botoşani” de către prof. Ioan Mintici de la Şcoala nr. 17 Botoşani , preşedintele filialei judeţene a Societăţii de Geografie şi comunicarea „ Resursele turistice naturale şi antropice din sudul Franţei” de către prof. Blîndă Viorica de la Şcoala nr. 7 Botoşani.
Cu prilejul acestui congres s-a descernat titlul de profesor Honoris Causa a Universităţii „Babeş Bolyai „ prof. dr. Doriano Castaldini de la Universitatea din Modena şi Reggio Emilia şi prof. dr. Peter Jordan de la Institutul de Geografie pentru Estul şi Sud-estul Europei - Viena.
În următoarea zi delegaţii la congres au participat la o aplicaţie de teren pe traseul Cluj-Napoca - Huedin - Staţiunea şi lacul Beliş, lacul Tarniţa de pe Someşul Cald – Gilău – Cluj-Napoca.
Deoarece în anul 2008 se va sărbători centenarul academicianului prof. dr. Victor Tufescu – născut la Botoşani- Congresul se va desfăşura la Botoşani în perioada 5 – 7 iunie – tema Congresului va fi „Euroregiunile din România – potenţial şi dezvoltare economică”.
În cadrul lucrărilor congresului s-a concluzionat faptul că turismul este un fenomen social – economic în continuă expansiune care trebuie ca pe lângă fondul natural şi cel de natură antropică să dispună de o infrasctructură s-au bază materială de calitate alcătuită din dotări tehnice şi edilitare necesare asigurării tuturor serviciilor.
Si în acest domeniu se impune a se investi mai mult deasemeni derularea unor programe susţinute din fondurile acordate de Uniunea Europeană.
Prof. Ioan Mintici,
Preşedintele filialei Botoşani a Societăţii de Geografie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ciobanu a mirosit ceva mişmaşuri pe seama banilor de la drumuri
Încăierare politică pe seama coşurilor de gunoi
Serviciul de Urbanism se luptă cu avalanşa de PUD-uri
Municipalitatea vrea să intre în zonele sărace ale municipiului
PLD a primit un sediu ce stă să se prăbuşească
Ciuştea ia apărarea societăţii Apa Grup, sfidându-l pe Conţac
Poliţia rutieră este acuzată că a scăpat de sub control circulaţia
Ministrul Iorgulescu ne dispreţuieşte atât valorile, cât şi pe noi
Să nu ne lăsăm jigniţi în esenţa existenţei noastre
Ioan Rotundu
Supărarea mamei
Horoscop
Ciorba de salata cu kaiser
Citate şi maxime din Cervantes şi alţii
Cumpără teren cu banii jos
Comentariu la comentarii (CXII)
(Ioan Rotundu)
Birocraţii din centrele bugetare refuză să respecte hotărârile judecătoreşti
Efectivele de elevi din clase s-au umflat îngrijorător
Pe primari nu-i interesează ce fel de apă beau alegătorii
Chestionare aplicate elevilor de Centrul Antidrog
Minoră de 12 ani, îndrăgostită lulea
Răzbunare cu împuşcături
Nou accident provocat de poliţist de frontieră
Sărbătoarea caşului sufocată de kitschuri ţigăneşti
Lansare de carte ratată şi slujbă religioasă…ţipată fals în măgăoaie
Heartrock a costat 30 mii euro
Vorbeşte gratis!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog