Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16787
De la 07 Ianuarie 2003
122876854

Conservatorii şi-au scos la înaintare candidaţii

  • 20 April 2008, 23:00
Fiecare formaţiune politică botoşăneană şi-a prezentat sau urmează să îşi scoată la înaintare candidaţii care îi vor reprezenta la alegerile locale din iunie. Dacă unii mai cu stare îşi lansează candidaţii în ritmuri de Bregovic, în speţă liberalii, formaţiunile mai mici s-au mulţumit şi cu formaţii autohtone. Conservatorii au început acţiunea de lansare cu grupul botoşănean „Vis de artist” coordonat de profesoara Cătălina Constantinovici.
Lansarea candidaţilor de primari a PC Botoşani a avut loc sâmbătă, la orele 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga”, în prezenţa membrilor din judeţ, invitaţi de onoare fiind senatorul Gavrilă Vasilescu şi, din partea Biroului Politic Central, deputatul de Vaslui, Vlad Hogea.
În introducere, lidera PC Botoşani, Marcela Lozneanu a ţinut să sublinieze că lupta electorală ar trebui să fie una bazată pe idei, însă unele partide îşi irosesc energiile în scandaluri. „Ar trebui să fie o dispută pe platforme, idei, dar nu este decât o luptă pentru discreditare a celorlalte partide. Asta nu duce decât la un singur rezultat: ignorarea oamenilor. Partidul Conservator nu trebuie să stea acasă. Este nevoie de PC pe scena politică românească. Am fost mereu un factor de echilibru”, a declarat Marcela Lozneanu.
Deputatul Vlad Hogea le-a spus candidaţilor că ei sunt temelia la casa tocmai care s-a clădit, respectiv Alianţa PSD+ PC. „Ne bazăm pe sprijinul celui mai puternic pol politic din ţară care este Alianţa Politică PSD+PC. În turul unu al alegerilor locale vom merge cu oamenii noştri, cu liste proprii. Ne vom demonstra potenţialul. Vom dovedi că PC nu este un partid mic, cum au spus cârcotaşii, ci este un partid puternic prin oamenii săi”, a spus Vlad Hogea, specificând că în turul doi se va da „dezlegare” la negocieri, alianţe, la formarea sau consolidarea unor majorităţi, împreună cu cei pe care candidaţii îi consideră apropiaţi.
„În primul rând avem alături din turul doi, PSD. În toamnă vom intra în Parlament pentru a treia oară cu candidaţi comuni pe vot uninominal, în colegii bine delimitate, sprijiniţi de cele două formaţiuni: PSD, PC. Vreau să asigur că aşa cum merg lucrurile în România, Traian Băsescu va fi nevoit de către Constituţie să nominalizeze premier în urma alegerilor parlamentare din rândul Alianţei PSD+PC”, a mai adăugat Vlad Hogea. La rândul său, senatorul Gavrilă Vasilescu i-a asigurat pe candidaţi de sprijinul său.
Astfel, la Bucecea, din partea PC va candida la primărie actualul consilier local, Florin Vişan, la Flămânzi - consilierul local Emil Teodorescu, la Săveni – economistul Sandu Ancuţa, la Ştefăneşti – profesoara Veronica Chiaburu, la Dorohoi – economistul Liviu Crăciun, iar pentru municipiul Botoşani – Dan Andreescu care şi-a anunţat cu ceva timp în urmă candidatura.
Totodată au fost prezentaţi şi candidaţii de primari pentru comunele judeţului, aceştia activând în diverse domenii de activitate. Pentru comuna Vorona, formaţiunea îl aruncă în luptă pe Vasile Dascălu, la Vorniceni pe Dumitru Bâgu, la Tudora pe Virginia Ciornei, la Suliţa pe Dumitrel Moisa, la Rădăuţi Prut pe Corneliu Focşa, la Frumuşica – Petru Crâşmaru. Aceştia fiind doar o mică parte din cei peste 1.000 de candidaţi cu care formaţiunea se va înscrie în lupta electorală. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vor ieşi din primărie, doar pe năsălie
Cu laptopul, la păscut vaca
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CII)
(Ioan Rotundu)
Turbata – locul unde ţiganii vor învăţa să se spele
Probleme în comercializarea produselor textile
Iar vin medicii americani
Probleme în bucătăria celor de la Stejarul
Aberaţii electorale
O gazetă de râsul… curcanilor
Horoscop
Spovedania
Anunţ informare
Felicitare Paşte
Afacere în regim de urgenţă
Conţac se laudă cu drumuri bune
Visează la bune maniere din partea adversarilor politici
Peste 40 meşteri populari şi-au etalat creaţiile
PS Calinic Botoşăneanul a adunat mulţime de oameni
Centru de informare turistică la Botoşani
Distracţie la cote maxime pentru botoşăneni de Zilele Oraşului
Darurile de nuntă primite de Prinţesa Ileana la căsătoria din 26 iulie 1931
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog