Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9826
De la 07 Ianuarie 2003
122895475

Consilier superior al ANAF şi avocat din Baroul Bucureşti, arestaţi pentru 29 de zile

  • 2 March 2011, 23:00
Nicolae Adrian Gavrila, consultant financiar si consilier superior in cadrul ANAF (Directia Generala Coordonare Inspectie Fiscala) si Marius Catalin Stancescu, avocat in Baroul Bucuresti, au fost retinuti pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru infractiuni de trafic de influenta in forma continuata, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.
Curtea de Apel Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele celor doi, anunta Mediafax.
Nicolae-Adrian Gavrila este acuzat ca, in perioada 2007-2008, in calitate de consilier in cadrul ANAF, ar fi primit de la un denuntator suma de 120.000 de euro pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul ANAF asupra carora avea influenta, pentru a nu se recurge la blocarea conturilor firmei la care denuntatorul era actionar, din cauza neplatii TVA la termen, catre stat.
In plus, in cursul anului 2008, Gavrila Nicolae-Adrian ar fi pretins de la acelasi denuntator suma de 400.000 euro pentru a interveni pe langa o persoana cu functie de conducere la Administratia Nationala a Vamilor, pe langa care lasase sa creada ca are influenta, astfel incat sa fie efectuat transferul unei cantitati de 960 de tone de tutun din Romania in Italia, fara plata accizelor aferente.
In cursul lunii noiembrie 2010, inculpatul Gavrila Nicolae-Adrian ar fi pretins suma de 200.000 euro pentru a interveni pe langa aceeasi persoana cu functie de conducere la Administratia Nationala a Vamilor, in vederea ridicarii sechestrului de pe tutunul aflat in porturile Constanta si Giurgiu.
Celalalt inculpat, avocatul Marius Catalin Stancescu, ar fi primit, de la acelasi denuntator, in august 2009, suma de 50.000 de euro, prin intermediul prin intermediul S.C. Amerisco Enterprises Ltd, societate de tip off shore, pentru a interveni pe langa comisari din cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General, pe langa care a lasat sa se creada ca are influenta, pentru a nu se constata, cu prilejul unei verificari la firma la care denuntatorul era actionar, fapte de evaziune fiscala si de contrabanda.
In cursul lunii noiembrie 2010, inculpatul ar fi pretins denuntatorului suma de 30.000 de euro din care a primit suma de 21.000 euro pentru a interveni pe langa comisari din cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General, pe langa care a lasat sa se creada ca are influenta, pentru a nu fi constatate, cu prilejul verificarilor aflate in curs, fapte de evaziune fiscala si de contrabanda la firma la care acesta era actionar denuntatorul.
In cursul lunii noiembrie 2010, Stancescu a acceptat promisiunea denuntatorului ca prin intermediul sau sa se remita suma de 1.000.000. euro unei persoane din conducerea ANAF, pretinzand pentru sine, in contul interventiei, un procentaj de 10%. In schimb, denuntatorul urma sa infiinteze o fabrica de tigarete care sa functioneze clandestin, ferita de controalele ANAF
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Băsescu în Kuweit
Horoscop
Caricatura zilei: Scăpat de faliment
Forte speciale americane au debarcat in Libia
unde ii antreneaza pe rebelii anti-Gaddafi
Gripa insistă asupra botoşănenilor
Mihai Aroşoaie vrea să facă treabă
„Mincinosul” vine sâmbătă la Teatrul Mihai Eminescu
Ţâbuleac vrea să lăsăm în pace capra vecinului
ar consilierul judeţean Ioan Diaconu nu crede până nu vede
PSD Botosani in colaborare cu PES Activists Romania anunta proiectul: Academia Social Democrata!
Autocar blindat cu ţigări descoperit în P.T.F. Stânca
Vicele din Flămânzi nu se teme de ameninţările liberale
„plec şi mâine dacă este nevoie!”
Dosar penal pentru contrabandă de ţigări
Rusia manipulează sondaje la Chişinău
Televiziunea publică din România cutie de rezonanţă a Rusiei
Rnfiinţarea Biroului pentru confiscarea averilor rezultate din corupţie şi crimă organizată
Dmitri Medvedev l-a decorat pe Mihail Gorbaciov
care a împlinit 80 de ani
Libienii vor muri cu miile dacă Statele Unite sau NATO vor intra în Libia
Bărbat, împuşcat în cap de un poliţist după ce a fost prins furând dintr-o dubă
Şeful ANAF îşi apără onoarea cu procese
Nastase vrea să dea jos guvernul scoţânbd oamenii în stradă
Întrunire a Consiliului elevilor la Botoşani
Inspectorii IŞJ s-au consolat că nu vor primi lefuri majorate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog