Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Religie
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6131
De la 07 Ianuarie 2003
122891780

Consilierii judeţeni au dat start declinului Feliciei Mihai

  • 28 November 2007, 23:00
Consilierii judeţeni au decis ieri prin vot secret suspendarea directorului Felicia Mihai din fruntea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Botoşani. Suspendarea a fost făcută pentru o perioadă nelimitată, până la finalizarea anchetei şi aflarea unui punct de vedere oficial al Procuraturii asupra ultimelor cazuri în care au fost implicaţi minori instituţionalizaţi.
Dacă săptămâna trecută propunerea de suspendare a Feliciei Mihai venită din partea preşedintelui Constantin Conţac nu a avut sorţi de izbândă, în şedinţa extraordinară de ieri executivul s-a prezentat în faţa consilierilor judeţeni cu un nou proiect de hotărâre privind suspendarea Feliciei Mihai, la baza căruia au stat un raport al comisiei de disciplină, plângeri, materiale din ziare, precum şi o adresă a unui grup de copii şi salariaţi ai Protecţiei Copilului ce sesizau aspecte şi fapte de care s-ar fi făcut vinovat directorul DGASPC.
Preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Conţac a subliniat că măsura de suspendare propusă consilierilor nu trebuie văzută drept sancţiune pentru directorul DGASPC, ci soluţia fericită pentru desfăşurarea anchetei. „Suntem cu documentele la zi. Comisia de disciplină s-a întrunit marţi şi după trei ore de discuţii s-a luat decizia propunerii suspendării pentru cercetări în vederea stabilirii vinovăţiei sau nevinovăţiei directorului”, a declarat preşedintele Constantin Conţac.
Acesta a subliniat că unele rapoarte de audit au fost modificate după ce preşedintele Conţac le semna, rămânând în forma iniţială doar prima şi ultima pagină, ce purtau semnătura sa. „Sunt documente pe care le aşteptăm de la Procuratură şi Poliţie”, a precizat Conţac. Singurii care au rămas într-o oarecare măsură sceptici, cel puţin în privinţa procedurii de suspendare a directorului Felicia Mihai, au fost tot consilierii democraţi. Democrata Rodica Huţuleac a pus în discuţie legalitatea propunerii de suspendare. „Comisia de disciplină, dacă luăm legea sancţionează sau nu. Suspendarea nu este însă o sancţiune. Cred că există probleme de procedură care nu au fost respectate”, a subliniat consilierul democrat.
Mult mai conciliant ca în şedinţa precedentă, consilierul democrat Viorel Alexandru a precizat că problemele sunt foarte grave în cazul în care vor fi confirmate prin anchetă. Din punctul său de vedere situaţia ar fi putut fi prevenită. „Noi, Consiliul Judeţean, puteam preveni această situaţie ce persistă de mai mulţi ani de zile. Dacă managementul era mai bun se puteau preveni asemenea situaţii. Auditul public intern nu a fost utilizat cu eficienţă maximă, pentru că nici organizarea sa nu este bine structurată. Nu putem lăsa auditorul în subordinea directorului instituţiei”, a subliniat consilierul democrat, care şi-a schimbat radical punctul de vedere faţă de poziţia pe care se situa anterior, respectiv pro Mihai.
La votul secret, Felicia Mihai a fost suspendată cu o majoritate clară: 24 de voturi pentru, două împotrivă şi unul nul. Locul său în perioada suspendării va fi preluat de Silvia Siminuşcă, ce acţionează de zece ani de zile la compartimentul juridic al DGASPC.
La finalul şedinţei Felicia Mihai a precizat că a participat cu prilejul acestei şedinţe la o lecţie de viaţă. „Mă bucur că în aceşti zece ani am avut posibilitatea să creez un sistem al protecţiei copilului împreună cu echipa. Le mulţumesc public tuturor, pentru că altfel nu aş fi putut să realizez un model de bună practică la nivel european, cum a fost recunoscut de reprezentanţii Uniunii Europene”, a declarat Mihai.
Aceasta susţine că nu îşi reproşează absolut nimic din activitatea depusă în fruntea Direcţiei şi este mulţumită de realizările sale de până în momentul de faţă. La rândul său, preşedintele Constantin Conţac a precizat că nu are nimic personal cu directorul Felicia Mihai. Acesta susţine că a dispus nenumărate controale la Protecţia Copilului, dar toate rezultatele erau foarte bune. „Acest fapt denotă că odată terminată această ancheta, va trebui să o extindem la tot personalul pentru a vedea toţi vinovaţii. 24 de consilieri au votat pentru suspendare, iar asta înseamnă că maturitate există din partea consilierilor şi discern măsurile propuse”, a precizat preşedintele.
Pe lângă alte nereguli, Conţac a precizat că nici un director din cadrul DGASPC nu este legal pe funcţie. „Avizele pentru interimat au expirat de un an şi jumătate în urmă, dar acest lucru a fost acoperit”, a subliniat preşedintele Conţac. Prin măsurile de la Protecţia Copilului, Conţac este mulţumit că măcar spre sfârşitul mandatului a reuşit să scoată la iveală nereguli din cadrul uneia din instituţiile subordonate Consiliului Judeţean. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos
Instituţia Prefectului vrea să lucreze conform standardelor europene
Primarul Flutur luptă cu mentalitatea botoşănenilor
Nedreptăţi juridice imposibil de pedepsit
Ioan Rotundu
Prefectul Sorescu încă nu s-a hotărât de partea cui să treacă
Municipalitatea pregăteşte sărbătorile iernii
CJ a suplimentat suma de bani pentru UMS Suharău
Prefectul a intrat ieri în Penitenciarul Botoşani
La Frumuşica, politica pumnului în gură revine în actualitate
Incendiu de la un coş deteriorat
Ofertă atractivă pentru a munci în Germania
Constantinescu calcă în bătătura lui Ţiprigan
SIP îndrumă LSI să-şi informeze doar proprii membri de sindicat
Azi, inspectori pentru protecţia consumatorului vor fi testaţi
SIP şi LSI continuă să se şicaneze reciproc
În locul grevei, comisarii Gărzii de Mediu au preferat controlul
Alex Dima îi prezintă pe copiii care dau lecţii parlamentarilor
Stirile PRO Tv au editii speciale
Filmele bune sunt la Pro Tv
Horoscop
Sadism marinăresc
Sunaţi-o, e tânără şi dornică de muncă!
Datini şi tradiţii de Sfântul Andrei
Românul şi duioşia
Bitoci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog