Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
13206
De la 07 Ianuarie 2003
78388561

Consilierii municipali PNL s-au desolidarizat de cei ai PSD

  • ei au blocat la vot un interes personal al lui Portariuc
  • 25 April 2013, 23:00
În şedinţa Consiliului ;Local Municipal de ieri între consilierii locali ai PNL şi cei ai PSD a izbucnit o dispută legată de modul în care să se desemneze preşedintele de şedinţă. Consilierul liberal Cătălina Lupaşcu a propus ca preşedintele de şedinţă să fie desemnat în ordine alfabetică, ceea ce nu i-a convenit primarului Ovidiu Portariuc.
Din partea PSD a intervenit viceprimarul Cosmin Andrei care a propus ca preşedintele să fie desemnat de către grupurile politice.. Supuse la vot ambele propuneri, consilierii au votat în majoritate cu propunerea liberalei Lupaşcu, ceea ce l-a enervat peste măsură pe primarul Portariuc.
Acesta i-a cerut liberalei Lupaşcu să facă dovada că propunerea sa este acceptată şi de restul consilierilor liberali. N-a mai fost nevoie de nicio dovadă, votul favorabil Cătălinei Lupaşcu fiind edificator.
Primarul Ovidiu Portariuc a considerat nefirească atitudinea colegilor din alianţă în cadrul şedinţei. El a spus că va avea o discuţie cu liderul PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, întrucât prin votul negativ al consilierilor din PNL s-a blocat un proiect privind reorganizarea Poliţiei Locale.
Este vorba de intenţia primarului Portariuc de a-şi impune la conducerea Poliţiei locale, în funcţia de director adj., pe un apropiat al familiei sale, un fost miliţian la Vlăsâneşti, acum pensionar, pe numele de Câniparu.
Consilierii liberali au simţit interesul personal al primarului şi n-au votat aprobarea funcţiei de director adj. ceea ce chiar l-a scos din sărite pe Portariuc.
“Nu înţeleg acţiunile celor de la PNL. Vom avea o discuţie şi cu preşedintele PNL Botoşani, ca să ştim exact cum stăm, pentru că altfel riscăm să blocăm activităţile în municipiu, iar cetăţenii să aibă de suferit. Cred că nu ar trebui să ne exprimăm ambiţiile, frustrările şi răzbunările în Consiliul Local, acolo unde votam trebuie importante pentru oraş, treburi vitale. Ar trebui lăsate declaraţiile politice şi altfel de acte poate în presă“, a afirmat Portariuc. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dispută conjugală
Gastronomie: Pulpite coapte pe jar
Procedura de soluţionare a contestaţiilor împotriva actelor administrative fiscale
Victor Ponta l-a numit ieri pe Gelu Ştefan Diaconu şef la Fisc
Curtea de Apel Suceava: Judecătorii sunt miloşi cu infractorii
Economia moare iar deputatul PSD Ciofu ne oferă bone
PNL ia de bune promisiunile lui Portariuc
Taxe şi impozite mai mici, la iniţiativa deputatului PNL Costel Şoptică
CLM Botoşani: Manipulare sau corupţie la nivel de metastază
De unde au mai apărut şi auxiliarele astea?
Miluţă Jijie somat să spună ce-a făcut pentru Eminescu
Consilierii locali l-au atacat pe primar… în stil de haită canină
Deficitul bugetar a ajuns la 4,2 miliarde de lei după trei luni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă