Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15666
De la 07 Ianuarie 2003
122875733

Conspiraţia creditelor masive acordate românilor

  • 6 November 2008, 23:00
Creditele masive cu care romanii au fost "indopati" de catre banci , au facut parte dintr-un plan de DISTRUGERE A ECONOMIEI NATIONALE si va voi explica cum a functionat sistemul.
In primul rand, in primii 10 ani dupa Revolutie , toate fabricile care mai produceau ceva, au fost inchise, vandute unor "investitori strategici" practic acoperindu-se prima parte a planului, si anume, DISTRUGEREA productiei in Romania; o tara care produce este independenta si este greu de controlat de catre cei care vor sa o jefuiasca; oamenii au ramas pe drumuri dupa inchiderea acestor fabrici, insa apoi, au fost imbiati cu locurile de munca din supermarketurile care au invadat tara, sau multinationale care in esenta nu produc nimic pentru Romania ci doar au rolul sa absoarba banii populatiei si sa-i trimita in tarile de unde provin !
Insa aceste supermarketuri si multinationale din sectoarele telecomunicatii, internet, etc, nu puteau functiona fara bani; astfel a aparut fenomenul INDOPARII CU CREDITE; practic noi romanii nu am fost decat niste " tranzite" pentru bani ! Pentru ca banii ne erau dati prin credite de catre banca, si doar ne tranzitau conturile in drumul lor catre supermarketuri, firme de leasing, firmele de telefonie, etc. Bancile ne-au transformat astfel in simpli TRANZITE, in roboti a caror munca este exploatata , pe spinarea carora au crescut aceste supermarketuri ! Nu am fost pana acum decat niste cobaii ai experimentului de transformare a noastra in simpli consumatori, care muncim pe rupte pentru banci, magazine, firme de leasing, telefonie, ADICA ROBOTI CARE MUNCESC PENTRU BUNASTAREA LOR!
Multinationalele su supermarketurile din Romania s-au imbogatit exclusiv exploatandu-ne munca, fara sa investeasca bani adusi din tarile de origine, si bazandu-se pe acest sistem diabolic creat de banci in a carui plasa au cazut cele 5,5 milioane de romani care acum au credite la banci !
Acum , cand la nivel mondial este criza, vedem ce inseamna aceste multinationale, si cat de usor isi inchid portile si pleaca in alte tari, lasandu-ne cu somaj, cu o economie distrusa, cu oameni care muncesc din greu sa isi achite facturile; romanii in marea lor majoritate nu au nimic al lor : casa este a bancii la care se plateste ipoteca, masina este a firmei de leasing, electrocasnicele sunt ale firmei care ne-a dat credit sa le cumparam si la ACTUALA SITUATIE GRAVA DIN ECONOMIA SI VIATA ROMANIEI, au contribuit, ABSOLUT TOATE PARTIDELE POLITICE care au condus tara in ultimii 20 de ani , care nu au urmarit decat inavutirea personala !
Avem o sansa , si anume aceea de a ne rupe de acest trecut si de a incepe reconstructia clasei de mijloc, incurajarea micii initiative private, incurajarea tinerilor sa isi faca afaceri proprii independente in locul slujbei inselatoare de la multinationala!
DACA MUNCIM SA O FACEM PENTRU NOI si va spun, nu, va garantez ca se poate iar eu si firma Urban si Asociatii suntem exemplu graitor ca se poate , doar trebuie sa avem incredere in noi si in faptul ca suntem capabili SA NE DECIDEM SINGURI VIITORUL !
Romania s-a mentinut in septembrie, pentru a patra luna consecutiv, pe primul loc la nivelul Uniunii Europene in functie de cresterea comertului de retail, cu 15% fata de luna similara din 2007, potrivit Eurostat. La nivelul Uniunii Europene, vanzarile cu amanuntul au scazut cu 0,4% fata de luna septembrie din 2007. Avansul consistent alcomertului cu amanuntul din Romania a fost sustinut in principal de cresterea medie cu 25% a salariilor si de expansiunea cu peste 50% a creditelor de consum. Totusi, comertul de retail din Romania se afla intr-o pierdere semnificativa de viteza in ultimele luni, de la 23,6% in iunie, la 18,5% in iulie, 17,3% in august si pana la 15% in septembrie. Astfel, comertul de retail a incetinit in luna cand bancile au acordat cele mai mari credite din acest an, de 5,51 miliarde lei, din care 3,73 miliarde lei pentru consum.
Veniţi la vot! Votaţi şi aveţi încredere că schimbarea se poate produce.
Şi apoi haideţi să ne bucurăm şi noi pe străzi la 01 decembrie 2008!
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine nu vrea la Chişinău limba română şi vrea limba rusă - limbă de stat?
Guvernul face ordine cu patrimoniul sindical moştenit de la comunism
Noi reglementări privind circulaţia pe drumurile publice
Horoscop
Ce mângâieri!... Ce senzaţii!...
Votează poziţia a patra pe buletinul de vot!
Târg săptămânal cu produse agricole şi tromboane electorale
Motanul Felix şi prostănacul Geoană
Comentariul comentariilor (CCXXXIV)
(Ioan Rotundu)
OMUL faptelor – Mergi cu EL
Galbenii suflă în ceafa portocaliilor, iar aceştia în cea a roşilor
Pedelistul Ţâbuleac a dezgropat iar securea războiului
el a stă cu tomahawkul în mână, aşteptând poziţia ideală de-a lovicel vizat este veşnicul său duşman Conţacacuzat de evaziune fiscală, Ţâbuleac ţipă acum că evazionistul este Conţac
Ţâbuleac acuză Ministerul Sănătăţii de afaceri oneroase
Primăria Botoşani este acuzată de concesiuni ilegale de teren
Liberalii vor să facă un sondaj de tip exit pool
Vrei să fii învingător? Comanzi un sondaj!
liberalii au sondajul lor
Ţâbuleac iar lăcrimează că n-are bani!
Şmecherii din supermarkturi ne păcălesc cu produse expirate
cumpărăturile din supermarketuri au devenit prea riscante
Constructorii iar n-au scăpat fără amenzi
Laboratorul a fost mutat, nu închis
O parte din consiliaţi au reuşit angajarea
Anglia cere forţă de muncă botoşăneană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog