Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3929
De la 07 Ianuarie 2003
122889578

Contemplarea băşcăliei naţionale

  • 23 January 2009, 23:00
Cainele de paza al democratiei a turbat si transmite rabia tocmai catre cei ale caror interese ar trebui sa le apere. Nu poti sa gandesti altfel atata timp cat, majoritatea televiziunilor din Romania, invita tot felul de fosile reciclate, care isi dau cu pararea in emisiuni intitulate " de analiza" , unde se dezbate orice , de la telefoane interceptate la criza economica.
Cine sunt cei invitati de realizatorii de emisiuni sa dezbata teme de interes national : corupti, mincinosi, idioti, impostori, ipocriti, totul intr-o goana nebuna dupa tabloidizare; Functie de orientarea politica a patronului, romanilor li se prezinta personaje care ne aduc in stare de anestezie mintala, bascalia fiind la mare pret zilele astea.
Alti mari comentatori politici spun ca..."traim intr-o tara obsedata, excitata sa priveasca pe gaura cheii..." scuze dar , nu noi poporul roman privitor de tok-souri suntem obsedati si chiar excitati sa privim pe gaura cheii ; obsesia ne este indusa, ne este servita forta cu lopata de catre unii care isi spun ziaristi, analisti etc. O masa mare de indivizi impartiti in gasti diferite functie de banii primiti. Nu are sens sa jigniti poporul roman, nu are sens sa-i jignim pe cei care au murit la Revolutie ca acum, sa ni se serveasca tampenii idiocratice .
Ramai perplex cand vezi ca persoane care au vegetat in fostul Parlament, care au votat tot felul de legi idioate din care nu au citit si nici inteles macar vreo virgula, si la care la final de mandat urlau sfidator la romanii care mor de foame ,ca sume de ordinul a sute de milioane de lei, la care si-au votat dreptul de a le incasa, sunt sume de "rahat" isi dau cu pararea in vreo 20 de domenii diferite, iar comentatorii si moderatorii, nu stiu sa faca altceva decat sa zgandare si stimuleze un eventual scandal, visul final fiind acela ca invitatii sa arunce cu apa unii in altii sau sa se ia la bataie, daca se poate, ca asa se face istorie mediatica, rating si bani.
Caine de paza al democratiei incepe sa se transforme ; blana lui frumoasa care a facut cu brio fata anilor de lupta contra neocomunismului iliescian, incepe sa fie cuprins de raia si scabia unui putregai otravit tot mai cumplit . Mass-media , incepe sa devina un balaur anchilozat de atatia epoleti albastri si stele rosii , coruptita , slugarnicita , nulitate morala si mai ales intelectuala , ajungand sa se cangrenizeze. Putini, din ce in ce mai putini oameni adevarati de presa incearca sa reziste cum pot mai bine in fata presiunilor menite sa le transforme propria constiinta intr-un amalgam de nerusinare , dezinformare si manipulare in mana patronilor , de santaj in folosul celor care o stapanesc.
Recent, un prieten al meu, extrem de apreciat ca jurnalist in USA, care a incercat sa revina in tara sa faca aceasta meserie, mi-a spus ca nu reuseste sa se integreze, sa se identifice cu o tagma inconsecventa care se lasa manipulata de smecherii de patroni.
Atata vreme cat , presa, cainele de paza al democratiei va avea drept unic scop sa astearna in fata romanilor care asteapta lumina, ghidare si indrumare, o cortina neagra in fata lor lipsindu-i de lumina , agitandu-i , inducandu-i in eroare, invrajbindu-i si mintindu-i, atunci el, caine de paza, va avea un sfarsit tragic, intrucat va primi un vaccin letal si va fi aruncat in sant. Presa din Romania risca sa intre in derizoriu, iar tablodizarea ei accelereaza acest fenomen. Presa nu va mai fi o sursa de informare, ci doar o alta sursa de colegere a unor subiecte tip tabloid, de care abunda internetul romanesc. Si, din acest acest intuneric special intretinut nu va mai scapa nimeni, iar recastigarea increderii oamenilor nu cred ca va mai fi posibila.
(Iulian Urban)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Beţi în mijlocul flăcărilor
Quod erat demonstrandum
Poliţiştii de frontieră au sărbătorit Ziua Unirii prin activităţi culturale şi sportive
Comunicat de presă
Băncile au drepturi de investigare a vieţii noastre private
ele au puteri mai mari SRI sau SIE
Şi-a incendiat casa confundând uleiul comestibil cu benzina
Comentariul comentariilor XIV
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Diferenţă între un sex reuşit şi unul nereuşit
Românul şi poleiul
...să-l secăm dintr-o sorbire
Oferă asistenţă personală...
La butoiul plin cu miere
Se lucrează intens în Centrul Vechi
Sănătatea n-a dus lipsă de reclamaţii
„Melodii aproape uitate” – folclor muzical din Botoşani Herţa
Şi deţinuţii cinstesc Marea Unire
Concerte anti criză!
Contribuţii botoşănene la înfăptuirea Unirii Principatelor Române
Drepturi de sănătate care se câştigă numai prin procese
La ASP un şef neexperimentat, la AJOFM unul scos de la naftalină
Salarii mai mari şi medicamente mai puţine prin spitale
Surpriză neplăcută pentru asiguraţii de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog