Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20754
De la 07 Ianuarie 2003
122880821

Coreea de Nord a lansat de langa Pukchang o racheta neidentificata

  • Seulul spune ca aceasta a atins altitudinea de 560 kilometri
  • 21 May 2017, 23:00
Coreea de Nord a lansat duminica o racheta de un tip inca neidentificat ce a zburat pe o distanta de 500 de kilometri, atingand o altitudine de circa 560 km, potrivit armatei sud-coreene. Casa Alba a confirmat ca este vorba de o racheta balistica cu raza medie.
UPDATE 13.56 Potrivit unui oficial militar sud-coreean, aceasta a atins o altitudine de circa 560 kilometri. Racheta seamana cu una de tipul Pukguksong-2, o versiune imbunatatita, cu raza marita a rachetelor balistice cu combustibil lichid lansate de pe submarine, a spus oficialul pentru Reuters.
UPDATE 12.44 “Stim ca o racheta balistica cu raza medie a fost lansata de catre Coreea de Nord. Acest tip, ultima oara testat in februarie, a avut o raza mai scurta decat rachetele lansate in cele mai recente trei teste ale Coreii de Nord”, a spus un oficial de la Casa Alba.
UPDATE 12.18 Racheta a zburat circa 500 de kilometri si se crede ca a aterizat in apele de pe coasta estica a Coreii de Nord, potrivit ultimelor informatii oferite de armata sud-coreeana. SUA si Coreea de Nord realizeaza analize amanuntite ale lansarii.
Statul major de la Seul afirma intr-un comunicat de presa ca proiectilul a fost lansat duminica dupa-amiaza de langa Pukchang, zona in care regimul condus de Kim Jong un a incercat sa lanseze luna trecuta alta racheta, test esuat insa.
In comunicat nu se dau alte amanunte, insa agentia oficiala sud-coreeana Yonhap scrie, citand o sursa anonima, ca nu a fost vorba de o racheta intercontinentala.
Coreea de Nord a mai lansat duminica trecuta o racheta balistica, sfidand apelurile internationale contra programului sau de inarmare. Racheta a zburat 700 de kilometri si atins o altitudine de peste 2.000 de kilometri, cifre mai mari decat in cazul rachetei cu raza intermediara pe care Coreea de Nord a testat-o cu succes in februarie in aceeasi regiune Kusong.
Racheta de duminica trecuta era un model nou, a anuntat luni regimul de la Phenian. Tirul de racheta de duminica "a permis lansarea unui nou model de racheta balistica strategica cu o raza medie pana la lunga de actiune, Hwasong-12", anunta atunci agentia nord-coreeana de presa KCNA, precizand ca liderul nord-coreean Kim Jong-Un, "a supervizat personal acest test".
Aceasta ar fi capabila sa transporte o focoasa nucleara mare.
Programul de rachete al Coreii de Nord progreseaza mai rapid decat se estima a spus un ministru de la Seul marti, la cateva ore dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a cerut Phenianului sa opreasca toate testele nucleare si cu rachete, condamnand lansarea de duminica.
Secretarul american al Apararii, Jim Mattis, a declarat vineri ca orice solutie militara la criza din Coreea de Nord ar fi "tragica la o scara incredibila", iar Washington lucreaza la nivel international pentru a gasi o solutie diplomatica.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 22.05.2017
Bancul zilei: Coincidenţe periculoase
Bloomberg: Ritmurile inalte de crestere economica din Europa de Est se apropie de final
Inmormantarea la romani. Ce am avut... si am pierdut
Francisc I anunta ca va ridica cinci preoti la rangul de cardinal,
Camera Deputatilor va cumpara la licitatie un sistem video HD de 1,9 milioane lei
Unitatea 180, celula nord-coreeana de razboi cibernetic ce ingrijoreaza Occidentul
New York Times: China a ucis sau incarcerat peste 20 dintre sursele CIA din tara,
schilodind reteaua de spionaj americana / Nu se stie cum a aflat Beijingul numele informatorilor
„Noaptea muzeelor”, o batjocură adusă culturii botoşănene
Ioan Rotundu
Panaramă electorală pe bani publici la Vlăsâneşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog