Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10421
De la 07 Ianuarie 2003
122870488

„Cornul şi laptele” iscă mari nemulţumiri

  • 29 November 2009, 23:00
Programul guvernamental „laptele şi cornul” şi-a atras în ultimele luni multe critici din partea părinţilor, care, în cadrul unei dezbateri lansate pe forumul Ministerului Educaţiei, au propus noi variante pentru înlocuirea programului. „Peisaj dezolant în curţile şcolilor....cornuri aruncate pe jos...laptele vărsat chiar la ieşirea din şcoală....cred că ar fi mai cinstit să nu ne mai ascundem după deget şi să nu mai aruncăm cu banii pe fereastră....mai bine s-ar da nişte bonuri valorice care să fie pentru hrană, rechizite, cărţi, îmbrăcăminte (echipament sportiv) copiilor din familiile sărace”, este propunerea venită din partea unui părinte.
Cadrele didactice consideră şi ele că programul de ajutorare a copiilor din familiile sărace ar trebui să îmbrace o altă formă, care să nu mai permită risipa şi chiar să fie de ajutor. Printre propunerile adresate de părinţi Ministerului Educaţiei este şi aceea de a li se da copiilor bonuri valorice.
„Aceste bonuri, într-un anumit număr ar putea să se dea tuturor copiilor care provin din familii cu un venit de maxim un salariu minim pe economie pe fiecare membru din familie şi care obţin minim note de 6”, este una dintre variantele de propuneri care vin din partea părinţilor la această dezbatere.
Nu se ştie însă cât ecou vor avea aceste propuneri în rândul celor ce conduc Ministerul Educaţiei, mai ales că medicii consideră programul util în această formă. Adeseori medicii au atras atenţia că mulţi copii din familiile sărace nu au acel pahar cu lapte asigurat în familii şi de aici pornesc problemele medicale ale copiilor care suferă de insuficienţă de calciu în organism.
În plus, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au afirmat adeseori că acordarea sub altă formă a ajutorului ar putea să nu îi fie de niciun folos copilului, şi că ajutorul ar putea fi folosit de părinţi iresponsabili în cu totul alte scopuri, aşa cum se întâmplă uneori şi cu alocaţiile copiilor, bani care ajung în buzunarele crâşmarilor. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi noile efecte ale gripei porceşti
Lecţie de viaţă la ospiciu
Ţelină cu măsline (reţetă de post)
Se întâmplă în şcoala mea!
Program TELE' M Botoşani, luni, 30 noiembrie
Horoscop
Baciul şef şi-agăsit băiat de mingi
Încheie asigurări avantajoase
Se poate plăti apa şi de 1 Decembrie
Despăgubiri pentru distrugerile cauzate de grindină
Oportuniştii sărută mâna naşilor Marcu şi Ţurcanu
Ioan Rotundu
Experimentat în a cumpăra voturi, Ţurcanu strigă acum hoţii
Azi cade ghilotina la Consiliul Judeţean
Bilderbergerii trădării naţionale
sau tabloul celor care pun România pe tavă Rusieiodată cu ea şi Republica Moldova
Salariul minim pe economie - dispută între patronate şi sindicate
Cei de la „Spiru Haret” nu se dau învinşi
Ambulanţele devenite rable ar putea primi întrebuinţare
Constantin Conţac - De ziua Sfântului Andrei
Moftul lui Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog