Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18580
De la 07 Ianuarie 2003
122904229

Corupţia din Vama Stânca se bucură de protecţia înalţilor şefi (II)

  • 12 February 2021, 14:42
Scriam zilele trecute că fostul şef al Poliţiei de Frontieră din Vama Stânca, Ion Dănilă, a fost promovat adjunctul şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut. Între timp am reuşit să obţin mai multe informaţii privind promovarea sa.
Cum am arătat în reportajele anterioare, pe când era şef la Frontiera Stânca, beat pulbere, Dănilă l-a desfigurat în bătaie pe Gabriel Obreja, un tânăr din Ştefăneşti bolnav psihic şi cunoscut drept Zbanţ. Ca să scape de ancheta disciplinară, Dănilă, ajutat der relaţiile şi cunoştinţele din breaslă, a mituit cu suma de 5 de euro un mare şef de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, după ce mai întâi s-a asigurat că şefii săi de la Botoşani îi vor sprijini demersul.
Sfătuit să rezolve problema cu părinţii celui bătut, Dănilă a cumpărat familiei Obreja o casă modestă (foto) şi le-a mai dat ca bonus suma de 10 mii lei. Părţile împăcate, Dănilă a scăpat de cercetarea penală şi de orice sancţiune disciplinară.
După o scurtă perioadă de timp în care a fost mutat la Punctul Româneşti, şeful cel mare de la Iaşi, comisarul şef Victor Mariciuc, a decis să-l promoveze adjunctul şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut.
Am arătat că în prezent Sectorul Poliţiei de frontieră Stânca este condus, interimar, de poliţistul Vasile Luca, numit tot de către şeful de la Iaşi. Lui Luca, fost vameş sub comanda lui Ungureanu, îi expiră interimarul pe la sfârşitul lunii mai dar Ionel Ungureanu, care în fapt este considerat pe mai departe şeful Vămii Stânca, îl vrea definitivat pe post.
Luca a primit pe canelele cunoscute de către cei din breaslă că dacă vrea titularizarea pe post să pregătească suma de 15 mii de euro. Aceşti bani se vor împărţi astfel: 5 mii euro vor ajunge la Botoşani, la cel care se pregăteşte de pensionare, iar 100 mii euro la Iaşi. Şi acum să vă prezint în sinteză cum a decurs la începutul lunii februarie a.c. pentru Daniel Nuţu din Ştefăneşti o zi petrecută în Vama Stânca, relatare a unui lucrător din vamă care a asistat la întreaga tevatură.
Daniel Nuţu este un vechi duşman al lui Ionel Ungureanu şi al poliţiştilor de Frontieră pe care i-a împiedicat în mai multe rânduri în activitatea lor cu contrabanda cu ţigări.
Acum vreo doi ani, pe când Ungureanu era şef, a încercat să-l determine pe Nuţu să nu-şi mai bage nasul unde nu-i fierbe oala. Nuţu venea din Republica Moldova şi a luat în maşină, la ocazie, alţi trei pasageri. În Vama Stânca, Nuţu a declarat că deţine 2 pachete cu ţigări şi un al treilea început. Ceilalţi trei pasageri, care n-au declarat că au ţigări, la control au fost descoperiţi. Numai că Ungureanu l-a acuzat pe Nuţu de contrabandă cu ţigări şi i-a confiscat autoturismul, aplicându-i şi o amendă substanţială.
După doi ani de judecată, Nuţu a câştigat procesul iar Vama a fost obligată să-i restituie autoturismul, amenda fiind şi ea anulată. I s-a restituit autoturismul dar nu şi certificatul de înmatriculare pe care Ungureanu i-a spus că a fost pierdut. Şicană clară!
Prin ce mijloace nu cunosc, dar Nuţu a aflat că prin vamă vor trece două maşini cu ţigări de contrabandă, totul fiind aranjat între vameşi şi poliţiştii de frontieră. A intrat în Vamă şi s-a aşezat la rând pe artera de intrare în România, chiar în spatele celor două maşini. L-a atenţionat pe vameşul Romeo, cumătrul lui Ungureanu, că de ce lasă să treacă prin vamă acele două maşini bucşite cu ţigări.
Romeo a chemat poliţiştii de frontieră care l-au scos pe Nuţu de pe arteră şi l-au evacuat într-o parcare. Nuţu s-a dus la şeful vămii Ionuţ Bunduc şi l-a informat despre contrabanda pusă la cale. Bunduc şi-a reprodus replica că el i-a instruit pe vameşi „să nu seta cu mâna întinsă”, fără a ieşi din birou.
Afacerea cu contrabanda fiind cunoscută de Nuţu şi Bunduc, vameşii şi poliţiştii le-au cerut celor din maşinile cu ţigări să se întoarcă în Republica Moldova, fără a mai efectua controlul.
L-am contactat pe Daniel Nuţu şi l-am întrebat dacă cele ce mi s-au relatat sunt adevărate. „Da, totul este real, De când Ungureanu mă suspectează că eu am dat informaţii la Jurnalul, de atunci mi se fac fel de fel de şicane. I-au instigat şi pe vameşii moldoveni împotriva mea. Le-a spus că sunt periculos şi că dau informaţii la presă. Ungureanu susţine că i-am dat lui Rotundu suma de 1.500 lei ca să scrie în Jurnalul” – a fost răspunsul lui Daniel Nuţu.
Fraza asta cretină c㠄a scris despre mine pentru că a fost plătit s-o fac㔠este rostită de către toţi corupţii prinşi sau descoperiţi asupra faptului. Ungureanu n-are cultura necesară să înţeleagă că în societate sunt şi cetăţeni care au conştiinţă civică şi profesională. El îi judecă pe toţi după chipul şi asemănarea sa.
Recapitulând cele scrise, se poate constata că acel poliţist Melinte, pus şef la Sectorul de Poliţie de Frontieră Stânca, când a început să fie corect, la solicitarea vameşilor şi poliţiştilor corupţi şeful de la Iaşi l-a retras din funcţie. Dar când poliţistul corupt şi bătăuş Ion Dănilă a fost dovedit că este un infractor, şeful de la Iaşi l-a protejat şi chiar l-a promovat în funcţie. Mai constatăm că socialiştii şi liberalii au un element comun: corupţia la nivel înalt.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 8 – 14.02.2021
Bancul săptămânii: Replică matrimonială dură
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Sorin Cîmpeanu, după școala online:
Calitatea actului educaţional a scăzut foarte mult. Pierderile sunt mari şi foarte mari. E greu de crezut că vom putea recupera tot
În toamnă s-ar putea să fie nevoie de un rapel la vaccinurile anti-covid, iar apoi de o doză anuală
Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască
Temeri nejustificate ale cetăţenilor din Frumuşica
Ioan Rotundu
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Dezmăţul legislativ şi financiar la nivel de IŞJ Botoşani îmbracă forme agravante
Ioan Rotundu
Potlogăriile lui Nechifor lăudate la Radio România Iaşi
Ioan Rotundu
Ioan Ungureanu, stăpânul absolut al Vămii Stânca
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: De ce s-au răsculat cei din Flămânzi?
Bruta pusă director de PNL se numeşte Cristian Delibaş
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog