Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9241
De la 07 Ianuarie 2003
122869308

Cozonacul de la Boromir are 3 Euri şi chimicale cât să îţi arunce glicemia în aer

  • 21 August 2008, 23:00
Legea 363 din 2007 sanctioneaza drastic publicitatea inselatoare facuta de comercianti, mai ales cand este vorba de ..alimente care sunt destinate consumului romanilor si mai ales copiilor din tara noastra. Continuand seria exceptionala"Ce bem, Ce mancam", Cristina Andreea Calin de la Jurnalul a prezentat cazul cozonacului de la Boromir, care efectiv este o BOMBA CALORICA , si pe langa faptul ca el contine 3 Euri periculoase, producatorul nu considera necesar sa anunte diabeticii ca, odata cu consumul acestuia, daca nu au insulina langa ei, pot ajunge doar la doua destinatii : spital sau morga.
Acest pateu desi este inscris pe eticheta ca fiind ..de pasare...de fapt contine slanina de..PORC, fara ca acest lucru sa fie mentionat pe undeva pe eticheta produsului, inducand grav in eroare consumatorii. In plus pe eticheta produsului apare mentionat doar E472 insa in fapt in produs mai exista inca doi euri E301 si E250, extrem de nocivi pentru corpul uman , care duc la cancer, obezitate, hipertensiune , diabet...Iata asadar ca avem superoferta de la Boromir : cumparam un produs si primim inapoi vreo 4 boli incurabile!

Boromir - Cozonac cu chimicale
Nesănătos. Cozonacul conţine un exces de grăsimi periculoase

CE BEM, CE MÎNCĂM
Grăsimile hidrogenate afectează inima
În compoziţia produsului intră o cantitate foarte mare de margarină. Aceasta este o grăsime modificată chimic, care afectează funcţionarea ficatului şi a sistemului cardiovascular.
Cozonacul cu cacao şi rahat Boromir are în compoziţie "făină albă de grâu 000, apă, zahăr, grăsimi vegetale hidrogenate, rahat (24%), drojdie naturală, ouă, lapte praf, zahăr invertit, emulgatori: mono şi digliceride ale acizilor graşi E 471, lecitină E 322, sorbitol E 420, cacao (1%), sare iodată, arome: vanilia". Produsul poate conţine bucăţi de coajă de nucă şi conţine alergeni: gluten, ou, nucă. De asemenea, sîntem avertizaţi că produsul este tratat cu alcool etilic. Valorile nutritive pentru 100 de grame de produs sînt: valoare energetică 434 kcal/kj, proteine 10g, carbohidraţi 63g, lipide 14,5g.
ANALIZĂ. Cozonacul analizat este un produs de panificaţie cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide (63%), cu absorbţie lentă (amidon din făină albă) şi cu absorbţie rapidă şi index glicemic foarte ridicat (zaharoză şi zahăr provenit din rahat, zahăr invertit: glucoză-fructoză). Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne atrage atenţia că produsul conţine şi lipide hidrogenate periculoase pentru sănătatea inimii şi a ficatului. Densitatea energetică a produsului este foarte ridicată: 434 kcal/100 de grame. Produsul conţine şi o serie de aditivi alimentari şi surse de gluten, ou, nucă, lactoză, proteină din lapte, de care alergicii trebuie să ţină cont. Sorbitolul, E 420, poate provoca probleme digestive dacă este consumat în exces.
CONCLUZII. În urma analizei informaţiilor înscrise pe etichetă, rezultă că produsul nu este indicat supraponderalilor şi obezilor, copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, persoanelor cu maladii cardio şi cerebrovasculare, hepatorenale, celor cu sindrom metabolic. Suferinzii de rezistenţă la insulină şi de diabet îl vor consuma numai cu avizul medicului curant, ţinînd cont de aportul de glucide adus de produs. Cei cu intoleranţă la lactoză sau cu alergie la unul din componentele produsului îl vor testa în prealabil. Cozonacul este interzis suferinzilor de celiachie.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected].


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Căldura a afectat calitatea conservelor din carne
Topul băncilor procesomane
cele mai agresive bănci cu clienţii lor
Ce vrea de fapt să spună Voronin?
Regiunea transnistreană este la o scânteie de război
Marea Neagră rămâne lac rusesc
Pateul de pasăre de la PROFI este din slănină de…porc şi musteşte de chimicale
Program Tele'M Botoşani vineri, 22 august
Horoscop
De ce Papa este dator lui Iţic
Lacrimi de fericire şi ţigăneală printre sinistraţii din Baranca
Din birourile Mediului, birocraţii văd altfel situaţia localităţilor inundate
Medicul liberal Câmpanu, neputincios în faţa conducerii CJASS
Start la programul „Cornul şi laptele” pentru noul an şcolar
Preşedintele Ţâbuleac este tot mai uimit de aberaţiile unor legi
abia acum descoperă ce legi proaste a votat vreme de patru ani, ca senator
Cupa PNL la tenis de câmp
Certăreţii din CJ cad la pace, iar noi plătim oalele sparte
Se extinde secţia de cardiologie
Grecii ne acordă dreptul la muncă, nu şi la alocaţiile pentru copii
Trăiesc de pe urma unei legi comuniste
Românul şi vremurile (noi)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog