Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24874
De la 07 Ianuarie 2003
122884941
Crin Antonescu:

Decizia ICCJ este o problemă a lui Adrian Nastase li a PSD

  • 30 January 2012, 23:00
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca sentinta data de Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care Adrian Nastase a fost acuzat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii, reprezinta o problema a fostului premier si a Partidului Social Democrat, relateaza Agerpres.
Intrebat in legatura cu afirmatiile anterioare referitoare la faptul ca in cazul in care se dovedeste ca Adrian Nastase are probleme cu justitia ar trebui sa faca un pas mare inapoi din viata politica, liderul PNL a declarat ca acestea au valabilitate generala.
"Noi avem o serie de valori, de principii si de criterii foarte clare pe care le-am sustinut si le-am aplicat intotdeauna in activitatea noastra politica, inclusiv la raporturile intre politic si justitie si aceste valori, aceste principii de la care nu ne-am abatut sunt: prezumtia de nevinovatie, cu respectarea tuturor sentintelor judecatoresti, indiferent de continutul lor, hotararea de a nu obstructiona niciodata si cu nimic mersul corect si normal al justitiei si apararea drepturilor si libertatilor cetatenesti de care oricine, inclusiv un politician, se bucura. Noi nu comentam, in acest moment, cele petrecute. Suntem convinsi ca domnul Adrian Nastase si PSD vor lua deciziile nimerite si conforme cu aceste principii care ne unesc si pe baza carora suntem si ramanem aliati", a declarat Antonescu.
Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat marti, 24 ianuarie, in cadrul emisiunii Prim-plan difuzata de TVR Info, ca Adrian Nastase ar trebui sa faca un mare pas inapoi din viata politica daca va primi o condamnare intr-unul din dosarele pe care le are, precizand ca nu l-ar sustine public pe Nastase intr-o astfel de situatie. Intrebat cu privire la aceste afirmatii, Antonescu a spus ca au valabilitate generala.
"Afirmatia are valabilitate generala si am spus ca in cazul oricui, ca il cheama Adrian Nastase, Antonescu sau Turturica, daca as stii exact cum va cheama, v-as pune si pe dumneavoastra in exemplul acesta, eu cred ca se impun in anumite situatii anumite gesturi. Asta cred, asta am spus, si asta cred in continuare. Îmi schimb greu genul acesta de convingeri. Deocamdata, discutam despre o chestiune care ne intereseaza pe toti si ce atitudine avem pentru toti, dar atitudinea este o problema a domnului Adrian Nastase si a PSD si asteptam pozitia domniilor lor. Nu are niciun rost, nu am nicio calitate si nicio dorinta sa spun eu PSD ce trebuie sa faca, atata vreme cat sunt convins ca stie ce trebuie sa faca", a afirmat presedintele PNL.
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat, luni, 30 ianuarie, pe fostul premier Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi in dosarul de coruptie Trofeul Calitatii. In acest dosar, fostul premier Adrian Nastase este acuzat ca si-a finantat campania electorala din fondurile colectate in cadrul simpozionului Trofeul Calitatii, organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Boală papală
Reţeta zilei: Mod de a limpezi vinul tulburat
Caricatura zilei
Greva parlamentară va dura până la alegeri anticipate
Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase
sunt dezamăgit de acest verdict
Franţa a revizuit în scădere creşterea economică din acest an
Stabilitatea şi creşterea economică sunt cheile pentru a discuta despre uşoare recuperări salariale.
Codul portocaliu a pus prefectul în alertă
Senatorul Marcu bucuros de reacţia oamenilor de afaceri
„Oamenii politici trebuie să se gândească la oraşul lor”
Botoşani: Consilierii locali au vorbit ca să nu tacă
Centrul de Noapte este plin până la refuz
Sondajul PDL este gata, iar curioşii mai au de aşteptat
Cristineşti: 5 km pe jos până la şcoală pe un ger cumplit
Şi bal doilea sindicat din învăţământ se pregăteşte de grevă
Botoşani: Comasarea spitalelor aduce un p0lus de personal şi de paturi
Ministerul Educaţiei a dat liber la suspendarea cursurilor pe ger Directorii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog