Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9487
De la 07 Ianuarie 2003
122895136
Cristian Pantazi

Trabantul de la Ministerul de Interne

  • 10 January 2018, 23:00
Incompetenta, lipsa de autoritate, rea-vointa si dorinta de revansa. Asa arata mandatul lui Carmen Dan in fruntea Ministerului de Interne. Recomandata doar de loialitatea fata de Liviu Dragnea, Carmen Dan a dus ministerul in cel mai jos punct al increderii fata de politisti. In doua momente-cheie, protestele din februarie 2017 si scandalul politistului pedofil, a incercat sa se razbune pe personaje deranjante pentru seful sau de partid: ziaristi, respectiv unul dintre cei mai respectati politisti.
Stupoarea provocata de numirea in 2017 a lui Carmen Dan a continuat pe toata durata mandatului sau. O ilustra necunoscuta in PSD sau in Ministerul de Interne, fosta secretara de scoala generala cu licenta luata la 30 de ani, Carmen Dan a ajuns tinta dispretului politistilor. Si in interiorul PSD a fost permanent chestionata competenta sa si sint de notorietate in partid clinciurile cu alti ministri. Dar calitatea de om loial lui Liviu Dragnea a aparat-o de orice critica publica sau remaniere.
Prestatia din scandalul politistului pedofil a adus mari prejudicii de imagine politiei, structura esentiala in orice democratie, garantul pastrarii ordinii publice si depozitarul legal al increderii cetatenilor. Orice manual de comunicare de criza spune ca leadershipul politic se exercita exact in aceste momente critice pentru o institutie.
Ce a facut Carmen Dan e de manual. La capitolul erori.
Luni, cind toata lumea astepta pozitionarea ministrului de Interne si restabilirea increderii in institutie, Carmen Dan s-a inchis in birou si a trimis purtatorul de cuvint sa emita panseuri lipsite de efect juridic. "Sistemul este vechi, insuficient organizat și prost gestionat", a spus purtatorul de cuvint, de parca sefa sa nu gestionase un an exact acest sistem.
Marti, ministrul Carmen Dan a iesit din tacere si a cerut capete. I-a cerut premierului sa accepte demiterea lui Bogdan Despescu, seful Politiei Romane. Om propulsat de Petre Toba sub privirile intelegatoare ale lui Dacian Ciolos, Despescu a fost mereu apropiat de diverse grupari sulfuroase din minister, un personaj care a rezistat oricarei incercari de reformare a sistemului. Acum l-a vazut Carmen Dan? Acum, cind avea nevoie de un tap ispasitor?
Ministrul nu s-a oprit aici. I-a cerut sa demisioneze lui Radu Gavris, seful sectiei Omoruri, un politist caruia a mai vrut sa-i ia capul si Gabriel Oprea. Sectia lui Gavris are zero dosare de crima cu autor necunoscut, omul e extrem de respectat in Politie.
Gavris a avut curajul sa lucreze cap-coada dosarul mortii politistului Bogdan Gigina si peste el s-a abatut furia lui Gabriel Oprea.
A avut curajul sa spuna public in decembrie anul trecut ceea ce gindea orice politist: ca proiectul PSD-ALDE de modificare a Codului de Procedura Penala e un proiect pentru infractori, care ar face aproape imposibila prinderea lor. La acel moment, chiar Carmen Dan l-a avertizat public pe Gavris ca "isi aduce un deserviciu".
Scandalurile care au avut-o in centru pe Carmen Dan s-au tinut lant. A dat vina pe SRI pentru ca nu ar fi informat-o despre huliganii care voiau sa deturneze protestele anti-guvernamentale din iarna trecuta, SRI a contrazis-o. A dat vina pe Parchetul Bucuresti ca a lasat un dosar de pedofilie sa se prescrie, Parchetul a contrazis-o public.
Pe 2 februarie anul trecut, in mijlocul protestelor masive cauzate de OUG 13, a facut publica o lista cu ziaristi "vinovati" de promovarea mitingurilor. Erau ziaristii incomozi pentru seful sau, Liviu Dragnea.
Anul trecut si l-a incheiat in glorie: a devenit primul ministru de Interne care se plinge ca a gasit microfoane in propria locuinta. O afacere sulfuroasa al carei final se lasa asteptat.
In tot mandatul sau, prestigiul polistilor s-a degradat. Infractori scapati printre degete, scurgeri de informatii, politisti atacati si ucisi, proteste pentru salarii decente, lipsa de reforma. Acesta e bilantul unuia dintre cei mai slabi ministri din guvernul garantat Liviu Dragnea.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Factura totala la gaze va creste in medie cu 5,6%
dupa ce ANRE a decis majorarea pretului gazelor cu 8% pentru consumatorii casnici
Pe jos, de la Cluj la Bucuresti: mars spre protestul din 20 ianuarie,
initiat de unul dintre "golanii" demonstratiilor anti-comuniste din 1990
Diagnosticare medicala de ultima generatie:
potentialul unei metode noi de scanare prin rezonanta magnetica
Actiunile Kodak au crescut cu peste 100%
dupa ce compania a nuntat planuri ambitioase in domeniul criptomonedelor
LISTA 2018 a noilor formulare pentru contribuții și impozitul pe venit
Pro Infrastructura, despre amanarea deschiderii Lotului 3 din Autostrada Sebes - Turda:
O crima la adresa soferilor si o bataie de joc fata de banul public
Bancul zilei: Educaţie în înalta societate
Horoscopul zilei de 11.01.2018
Inalta Curte: Mandat de arestare in lipsa pe numele lui Radu Mazare, care a plecat in Madagascar
Ministrul Daea şi senatorul Trufin, nişte mincinoşi
Ioan Rotundu
Guvernul a emis un punct de vedere negativ asupra proiectului de lege privind statutul Casei Regale
Tudose nu il demite pe seful Politiei, asa cum ii ceruse ministrul de Interne Carmen Dan
Cum au ajuns preturile medicamentelor cumparate si decontate din bani publici sa fie secrete.
Artificiul prin care ministrul Bodog a scos din transparenta Catalogul National al Preturilor la Medicamente
De frica mazilirii, Dragnea bântuie judeţele Moldovei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog